ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
 • Laagste prijsgarantie
 • Gratis verzending vanaf €300,-
 • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
 • ReviewSpot 9.2
 • Google reviews 4.9/5

Hoe duur is marmoleum per m²?

Marmoleum is een populaire vloer voor in huis en voor uiteenlopende bedrijfsruimtes, zoals een kinderopvang, een school en een ziekenhuis. Marmoleum heeft vele voordelen en is onder andere zeer duurzaam, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is de vloer milieuvriendelijk, omdat deze gemaakt is van natuurlijke materialen, zoals lijnzaadolie, dennenhars, houtmeel en jute.

U bent van plan om een marmoleum vloer te kopen en wilt weten met welke kosten u rekening moet houden. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met de aanschafkosten per m², de kosten voor het egaliseren van de basisvloer per m² en de eventuele kosten van een ondervloer per m².

Om een nog beter beeld te geven van de kosten hebben we een prijsschatting gemaakt van de totale kosten voor een marmoleum vloer voor een ruimte van 40 m².

De aanschafprijs van marmoleum per m²

U begint natuurlijk met het kiezen van een mooie marmoleum vloer uit alle marmoleum vloeren die verkrijgbaar zijn. Er zijn twee soorten marmoleum vloeren: marmoleum op rol (200 cm breed) en marmoleum click (klikpanelen).

Marmoleum vloeren op rol hebben een iets lagere vanafprijs, namelijk zo'n €30 m². De prijs kan oplopen tot zo'n €50 per m². Voor een marmoleum click vloer betaalt u iets meer dan €50 per m², maar deze vloeren zijn wel gemakkelijker zelf te leggen.

U kunt daarom dus besparen op de legkosten door de vloer zelf te leggen, waardoor de iets hogere aanschafkosten worden gecompenseerd.

Claim nu extra korting op onze vinyl vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle vinyl vloeren

Het egaliseren van de basisvloer + kosten per m²

Om een marmoleum vloer te kunnen leggen moet de basisvloer volledig egaal zijn. Dit betekent dat er géén oneffenheden in de basisvloer mogen zitten. Deze oneffenheden kunnen namelijk doorteken in de marmoleum vloer en daar wordt de vloer niet mooier van. Verder zorgt dit ervoor dat de vloer een minder lange levensduur heeft.

Wanneer de vloer niet 100% vlak is dan moet deze worden geegaliseerd. Het egaliseren van een basisvloer moet doorgaans door een specialist gebeuren. Gemiddeld kost het egaliseren van de vloer zo'n €15 tot €20 per m² inclusief het materiaal (de egaline).

De prijs van een ondervloer voor marmoleum

Forbo Real kinderopvang speelhal

Het is alleen mogelijk om een dekvloer te egaliseren. Wanneer u een marmoleum vloer over een houten vloer wilt leggen, dan kunt u deze geschikt maken voor een ondervloer voor marmoleum. Wij adviseren Jumpax Classic (10 mm) in combinatie met Dampdichte PE Folie. Deze ondervloer heeft een prijs van zo'n €20 per m².

Wanneer u handig bent dan kunt u deze ondervloer zelf leggen. Als u de ondervloer moet laten leggen dan betaalt u tussen de €16 en €18 per m² voor het leggen (dus exclusief het materiaal).

Bekijk ook: 7 voordelen en 3 nadelen van linoleum

Hoe duur is het laten leggen van een marmoleum vloer

Nadat de vloer geschikt is gemaakt voor marmoleum, moet u het marmoleum nog laten leggen. Voor het leggen van een marmoleun vloer kunt u het beste een specialist inhuren.

Gemiddeld kost het laten leggen van een marmoleum vloer tussen de €19 en €25 per m². Houd er rekening mee dat goede vloerenleggers schaars zijn. We adviseren daarom om ver vooruit te plannen, omdat het anders moeilijk is om nog een goede vloerenlegger te vinden.

Naast een standaard marmoleum vloer kunt u dus ook kiezen voor marmoleum click. Het grote voordeel van marmoleum click is dat deze vloer gemakkelijker zelf te leggen is. Wanneer u de vloer zelf legt zorgt dit voor een mooie besparing.

De totale kosten voor een woonkamer van 40 m²

U weet nu waar u rekening mee moet houden. Om het te verduidelijken geven we ook graag een prijsschatting voor een ruimte van 40 m². Voor het voorbeeld gebruiken gebruiken we Forbo marmoleum Walton, één van de populairste marmoleum vloeren van Forbo.

Kosten marmoleum plus laten egaliseren en legkosten

 • Prijs marmoleum (inclusief 5% snijverlies): 21 meter x €68,90 = €1.450
 • Het laten egaliseren van de vloer: 40 x €15,50: €620
 • Legkosten: 40 x €19,50: €780

Totale kosten: €2.850

Kosten marmoleum plus ondervloer en legkosten

 • Prijs marmoleum (inclusief 5% snijverlies): 21 meter x €68,90 = €1.450
 • Prijs ondervloer (Jumpax Classic): 14 x €57 = €800
 • Prijs laten leggen van de ondervloer: 40 x €18: €720
 • Legkosten: 40 x €19,50: €780

Totale kosten: €3.750

Dit is slechts een prijsindicatie. Uiteraard kunnen de prijzen van de producten en arbeidsuren veranderen. Wanneer fabrikanten hun prijzen aanpassen, moeten wij onze prijzen ook aanpassen. Het kan daarom zijn dat de prijzen in de toekomst hoger uitvallen.

Claim nu extra korting op onze vinyl vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle vinyl vloeren

De prijs van andere vloeren

Bekijk alle marmoleum vloeren

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince