ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Verlijmde PVC (dryback) of PVC Click: wat is beter?

U wilt een PVC vloer kopen en wilt weten wat beter is voor u: een verlijmde PVC vloer (dryback PVC) of een PVC click vloer. Voor we vertellen over de verschillen tussen verlijmde PVC vloeren en click vloeren, vertellen we graag over de overeenkomsten.

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in vele uiteenlopende designs. Iedereen kan daarom een mooie vloer vinden. De vloeren hebben een hele natuurlijke uitstraling en zijn moeilijk van echt te onderscheiden.

PVC vloeren zijn zeer duurzaam en hebben een hele lange levensduur. De vloeren zijn gemaakt van vergelijkbaar materiaal als vinyl vloeren, maar hebben een harder oppervlak. Dit biedt een uitstekende bescherming tegen krassen en slijtage. Verder zijn de vloeren onderhoudsvriendelijk. Dankzij het gladde oppervlak is vuil en stof eenvoudig weg te vegen.

De geluiddempende werking zorgt voor aangename loopgeluiden. Omdat vloer vochtbestendig is, kunt u deze vloerbedekking ook in de badkamer gebruiken.

De vloeren hebben veel overeenkomsten, maar wat is nu het verschil tussen een PVC click vloer en een PVC vloer die moet worden verlijmd. Welke vloer kunt u het beste kopen? Hieronder vertellen we alles over de verschillen tussen beide vloeren…

PVC Click vloeren met kliksysteem

PVC Click vloeren zijn eenvoudiger te installeren dan normale PVC vloeren. De klikvloeren vloeren hebben namelijk een kliksysteem dat te vergelijken is met het kliksysteem van een laminaat vloer. Wanneer u enigszins handig bent dan kun u de vloer dus zelf in elkaar klikken.

U kunt de PVC stroken eenvoudig op maat snijden. In tegenstelling tot laminaat, dat op maat moet worden gezaagd, komt er geen stof vrij bij het op maat maken van de stroken.

Bekijk alle PVC click vloeren

Lijm PVC vloeren

Dryback PVC vloeren moeten worden verlijmd op een egale basisvloer. De stroken moeten strook voor strook op de basisvloer worden geplakt. Dit is specialistisch werk, dan alleen kan worden gedaan door professionals zoals wij.

Wanneer de lijm is aangebracht op de strook, heeft u namelijk maar één kans op deze goed neer te leggen. Wanneer u geen ervaring heeft met het installeren van deze vloer, is het vrijwel onmogelijk om het zelf te doen. Daarom bieden we een professionele legservice aan.

Bekijk alle PVC vloeren

Vrijheid en collectie

Verlijmde vloeren bieden meer vrijheid qua ontwerpmogelijkheden. U kunt uw eigen ontwerp maken, omdat de stroken in meerdere richtingen te leggen zijn. Denk daarbij een het visgraat patroon, dat momenteel enorm populair is.

Verder is de collectie PVC vloeren een stuk uitgebreider dan de collectie klikvloeren.

De naden

Click vloeren hebben een kliksysteem wat ervoor zorgt dat de stroken op elkaar aansluiten. Hiermee wordt voorkomen dat er naden zichtbaar zijn. Wanneer u een normale PVC vloer laat installeren door professionals als wij, dan zijn er ook geen naden zichtbaar.

Gebruik in combinatie met vloerverwarming

Verlijmde PVC vloeren zijn geschikter voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Dit komt omdat de stroken dunner zijn dan klikstroken en daardoor meer warmte doorlaten. Omdat de stroken dun zijn, wordt uw woning snel warm. Het is daarmee dus een zeer geschikte vloer voor vloerverwarming en vloerverkoeling.

PVC Click vloeren zijn overigens wel te gebruiken in combinatie met vloerverwarming, maar het duurt langer voor de woning warm is.

Woon u in een appartement?

Wanneer u op zoek bent naar vloerbedekking voor uw appartement, dan is een PVC Click vloer waarschijnlijker een betere optie dan een verlijmde vloer. Wanneer u in een appartement woont, dan worden er vaak eisen gesteld aan geluiddemping. Deze eisen worden doorgaans gesteld door de Vereniging van Eigenaren (VvE). U moet vaak voldoen aan de zogenaamde 10 dB-eis. U kunt de PVC click vloer installeren op een geluiddempende ondervloer, bijvoorbeeld MarathonDual.

Water bestendig

Beide vloeren zijn geschikt voor vochtige ruimtes. Denk daarbij aan de badkamer. U kunt een dus prachtige PVC vloer met steendesign in de badkamer leggen. Bij verlijmde PVC vloeren kan het echter voorkomen dat de lijm los laat door vocht.

Wilt u in de toekomst verhuizen?

Klikvloeren zijn relatief eenvoudig te installeren, maar ook weer los te maken. U kunt deze vloerbedekking dus meenemen bij een eventuele verhuizing.

Dit is bij een verlijmde vloer niet mogelijk, omdat deze vast zit op de basisvloer.

Welke vloer is duurder?

Over het algemeen is de totaalprijs (aanschaf + leggen) van een klikvloer voordeliger dan een verlijmde vloer.

De PVC Click vloer is qua aanschafprijs iets duurder, maar kan in veel gevallen direct op de basisvloer worden geplaatst. Wanneer dit niet mogelijk is, biedt een goede ondervloer in de meeste gevallen een oplossing.

Wanneer u een PVC click vloer wilt laten leggen, brengt dit uiteraard ook kosten met zich mee. Deze kosten zijn echter lager dan het laten verlijmen van een PVC vloer, omdat het minder arbeidsintensief is.

PVC vloeren die moeten worden verlijmd, zijn over het algemeen goedkoper dan PVC click vloeren. Ze kunnen echter alleen verlijmd worden op een egale basisvloer. Wanneer de basisvloer ongeschikt is, dan moet deze dus egaliseert worden. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Verder moeten de stroken verlijmd worden door specialisten. Dit brengt extra kosten met zich mee. We bieden een betaalbare legservice aan, wanneer u een PVC vloer koopt in onze webwinkel.

Conclusie

PVC vloeren zijn enorm populair, omdat ze mooi en praktisch zijn. U kunt kiezen tussen een stroken die u zelf in elkaar kunt klikken en stroken die moeten worden verlijmd. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in meerdere designs, maar er zijn genoeg mooie PVC click vloeren te koop.

Verlijmde stroken zijn dunner en presteren daarom beter in combinatie met vloerverwarming. Voor appartementseigenaren is het makkelijk om aan de eisen met betrekking tot geluiddemping te voldoen middels een klikvloer. Deze vloeren zijn namelijk een stuk dikker.

Beide vloeren zijn bestand tegen water en dus te gebruiken in de badkamer, maar bij een verlijmde vloeren kan de lijm na verloop van tijd loslaten.

Wanneer u van plan bent om in de toekomst te verhuizen, dan kunt u misschien beter voor de klik vloer kiezen. Deze is namelijk mee te nemen naar een andere woning.

Klikvloeren zijn weliswaar duurder in aanschaf, maar zijn voordeliger om te leggen. De dryback PVC vloeren moeten worden verlijmd door professionals, waardoor het duurder is om de vloer te installeren. We hebben een betaalbare legservice aan voor onze klanten.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince