ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Hoe duur is tapijt?

U wilt een tapijt kopen, maar wilt eerst weten met welke kosten u rekening moet houden. We zijn een populaire vloerbedekking webshop en vertellen u graag wat de prijs van tapijt bepaalt. U kunt vervolgens zelf een goede inschatting maken van de kosten:

Wat bepaalt de prijs van tapijt?

  • De kwaliteit van het tapijt
  • Het merk
  • De eventuele ondervloer
  • De legkosten
  • Het vloeroppervlak

De kwaliteit van het tapijt

Uiteraard bepaalt de kwaliteit grotendeels hoe duur het tapijt is. De kwaliteit wordt vooral bepaalt door het materiaal waarvan de vloerbedekking gemaakt is. De meest gebruikte materialen zijn wol, sisal, nylon, polyester en polypropyleen.

Wollen tapijten vallen binnen de hoogste prijsklasse. Het is echter een goede investering omdat wollen tapijten veel voordelen hebben, waaronder een hele lange levensduur hebben. Wollen tapijten kunnen zomaar 15 - 30 jaar meegaan!

Nylon is het populairste materiaal. Van de synthetische vezels is Nylon het meest duurzaam. Deze tapijten hebben een lange levensduur. Daarnaast blijven ze lang mooi door de elastische vezel. Over het algemeen zijn nylon tapijten iets goedkoper dan wollen tapijten.

Polyester tapijten zijn goedkoper dan wol en nylon, maar ze hebben ook een iets kortere levensduur, van zo’n 5 tot 10 jaar. Polypropyleen tapijten hebben de laagste prijs. Ze zijn weliswaar goedkoop, maar in dit geval kan ‘’goedkoop ook duurkoop zijn’’. Deze tapijten gaan namelijk maar een aantal jaar mee.

Verder wordt de kwaliteit van een tapijt bepaalt door het poolgewicht. Dit is het gewicht van de pooldraad per vierkante meter aan. Hoe hoger het poolgewicht, hoe luxer en comfortabeler een tapijt is. U zult begrijpen dat tapijten met een hoog poolgewicht duurder zijn dan tapijten met een laag poolgewicht.

Het merk

Uiteraard wordt de prijs ook bepaalt door het merk van het tapijt. Vooraanstaande merken als Desso, Bonaparte en Belakos leveren kwaliteit. Verder hebben ze ontwerpers die continu op zoek zijn naar de laatste woontrends. Het zorgt ervoor dat ze de meest stijlvolle vloerbedekking aanbieden.

Uiteraard zijn deze tapijten duurder dan een merkloos (of eigen merk) tapijt dat u koop in een budget webshop.

Tapijten zonder merk of van een eigen merk zijn vaak van mindere kwaliteit. Vaak worden deze designs wel geinspireerd op de designs van vooraanstaande merken, maar zijn ze nooit zo duurzaam en mooi. U kunt dus een tapijt kopen bij een budget webwinkel, die zich vooral richten op de prijs óf u koopt een tapijt bij een degelijke aanbieder zoals Vloerbedekking Webwinkel.

Onze tapijten moeten in eerste instantie voldoen aan onze kwaliteitseisen. We verkopen dus alleen goede kwaliteit tapijten van vooraanstaande merken.

Uiteraard koopt u deze tapijten mét laagste prijsgarantie! Wanneer u gebruik maakt van de laagste prijsgarantie, weet u dat u dus nooit te veel betaalt.

De ondervloer voor tapijt

Een ondervloer voor tapijt kan bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat (de uitstraling), de levensduur, de warmte-isolatie (en dus de hoogte van de energierekening) en de geluiddemping (voor appartementseigenaren).

Uiteraard kost een ondervloer geld, maar het is een hele goede investering. Het zorgt namelijk voor een langere levensduur. Ondertapijt kan de levensduur van het tapijt kan verlengen (tot 50% langere levensduur) en voor veel meer gemak zorgt.

Goede en betaalbare ondervloeren voor tapijt zijn: Thermofelt (ongeveer 5,20 euro per m2), Celestra 6 mm (ongeveer 3,60 euro per m2) Egalsoft 6.5 mm per meter (ongeveer 11,85 euro per m2).

De legkosten

Wanneer u het tapijt kamerbreed wilt leggen, zult u waarschijnlijk een stoffeerder moeten inhuren. Voor we het hebben over de prijs van deze stoffeerder moeten we het over de kwaliteit hebben. In Nederland zijn budget webwinkel actief die moeite hebben met het vinden van goede stoffeerders.

Goede stoffeerders zijn namelijk steeds moeilijker te vinden. Deze webwinkel weten niet wie ze in huren, waardoor het internet vol staat met klachten over de legservice van webwinkels. Zorg er daarom voor dat u een professionele stoffeerder inhuurt.

Wanneer u tapijt in onze webwinkel koopt, dan kunt u gebruik maken van onze professionele legservice. U kunt eenvoudig een prijsopgave opvragen, zodat u weet hoe duur het leggen van het tapijt is.

Het vloeroppervlak

Hoe groter de woon- of slaapkamer is, hoe duurder de vloerbedekking wordt. U hebt namelijk meer meters tapijt (en ondervloer) nodig en moet meer meters laten leggen.

Bekijk alle tapijten

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince