ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Solution Dyed Nylon, wat is dat?

Wanneer u onze collectie tapijten, vloerkleden op maat of tapijttegels aan het bekijken bent dan komt u waarschijnlijk de term ‘’Solution Dyed Nylon’’ tegen. Dit verwijst naar verfmethode waarmee de garens worden gekleurd. Hieronder vertellen we wat deze Solution Dyed verfmethode precies is:

Alle Solution Dyed tapijten

De traditionele verfmethode (stukverf)

Vloerbedekking wordt gekleurd volgens verschillende soorten verfmethoden. Volgens de traditionele manier worden de polyamide vezels eerst geproduceerd en daarna pas geverfd. Wanneer de vezel geproduceerd is, is deze dus in eerste instantie ‘’kleurloos’’. Pas daarna krijgt de vezel een verflaag door deze in een verfbad te dompelen. Deze verfmethode noemen we ‘’stukverf’’.

Het voordeel van stukverf is dat dankzij deze verftechniek snel kan worden ingespeeld op de laatste kleurtrends. De nieuwe kleur kan worden aangemaakt en de vezels kunnen door het verfbad worden geleidt. De Solution Dyed verfmethode heeft echter een aantal grotere voordelen ten opzichte van deze traditionele verfmethode.

Wat is Solution Dyed Nylon?

Belakos Modain

Bij de Solution Dyed verfmethode wordt de kleur toegevoegd tijdens het producten van de vezels en niet daarna pas. Het polymeer wordt gecombineerd met pigment en vervolgens ontstaat er gekleurd polymeer. Wanneer de vezels uit het productieproces komen hebben ze dus al een kleur en hoeven ze niet meer door een verfbad te worden geleidt.

Alle Solution Dyed tapijten

Het voorbeeld van de radijs en de wortel

Het belangrijkste verschil tussen traditioneel geverfde garens en Solution Dyed garens, kunnen we het beste uitleggen door naar het verschil tussen een radijs en een wortel te kijken. De radijs is van buiten rood, maar van binnen wit (traditionele verfmethode), terwijl de wortel van buiten oranje is, maar ook van binnen. Solution Dyed Nylon is dus door-en-door geverfd, terwijl de traditionele garens slechts een kleurlaagje hebben.

Het betekent overigens niet dat traditioneel gekleurde garens ''slecht'' zijn. Deze verfmethode wordt heel veel toegepast, ook op vloerbedekking met een hele goede kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van Solution Dyed Nylon?

Solution Dyed polyamide blauw

Dat Solution Dyed garens door-en-door geverfd zijn heeft een aantal voordelen:

Voordeel 1: Beter bestand tegen UV-licht en kleurvast

UV-licht wordt uitgestraald door de zon en kan zorgen voor de verkleuring van vloerbedekking. Solution Dyed Nylon is beter bestand tegen dit UV-licht, omdat de garens geen kleurlaag hebben, maar door-en-door gekleurd zijn. Wanneer de vloerbedekking regelmatig blootgesteld wordt aan zonlicht dat in huis schijnt, dan is het dus slim om voor Solution Dyed Nylon te kiezen. Deze vloerbedekking is kleurvast en behoudt de originele kleur langer dan tapijten die zijn geverfd volgens de stukverf techniek.

Alle Solution Dyed tapijten

Voordeel 2: Vuilafstotend en vlekbestendig

Vloerbedekking van Solution Dyed Nylon is zeer onderhoudsvriendelijk. Vuil en vlekken trekken namelijk niet in de vezels. Omdat de vezels gevuld zijn met kleur kunnen geknoeide vloeistoffen niet door de vezels geabsorbeerd worden. De vlekken worden daardoor dus afgestoten, waardoor vrijwel alle vlekken te verwijderen zijn met water. Vloerbedekking van Solution Dyed Nylon is daarom zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en huisdieren, omdat er in deze gezinnen vaker vloeistoffen worden geknoeid.

Sommige tapijten hebben nog een speciale vuilwerende behandeling gekregen, waardoor ze nog beter bestand zijn tegen vuil en vlekken. Een voorbeeld van Solution Dyed Nylon met een vuilwerende behandeling is: Interfloor Robusta Project. Dit tapijt van Interfloor is vooral gemaakt voor de projectmarkt en bevat de Scotchgard Protector vuilwerende behandeling.

Claim nu extra korting op onze Solution Dyed tapijten met de kortingscode ''vloer''. Bekijk alle Solution Dyed tapijten

Voordeel 3: Goed bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddelen, kunnen de kleur van vloerbedekking aantasten. Deze middelen kunnen namelijk zeer agressief zijn en de kleurlaag aantasten. Wanneer er slechts één kleurlaag op de garens zit kan de kleur dus uit de vloerbedekking worden gehaald door het schoonmaakmiddel. Hierdoor ontstaat er een vlek door het schoonmaakmiddelen. Deze beschadiging is niet meer te herstellen, omdat het materiaal aangetast is.

Solution Dyed Nylon is beter bestand tegen schoonmaakmiddelen, omdat deze garens door-en-door geverfd zijn. Wanneer er een kleurlaag wordt aangetast, zitten er nog vele kleurlagen onder. De garens zijn namelijk door-en-door geverfd, waardoor het kleur verliest minder is. Solution Dyed is vlekbestendig, maar mocht u ooit een hardnekkige vlek willen verwijderen met een agressief schoonmaakmiddel, dan kan dat gewoon.

Alle Solution Dyed tapijten

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince