Polyamide tapijt, wat is dat & wat zijn de voor- en nadelen?

Polyamide - ook wel ''Nylon'' genoemd - is tegenwoordig het populairste materiaal voor tapijten. Nylon tapijten zijn betaalbaar, praktisch en verkrijgbaar in vele kleuren en designs.

U kunt kiezen tussen Nylon 6 en Nylon 6.6. Nylon 6 en 6.6 hebben een andere moleculaire structuur, maar hebben zeer vergelijkbare eigenschappen. Nylon 6.6 is iets beter voor het milieu, omdat deze iets makkelijk te recyclen zijn.

Nylon bestaat bekend als de meest duurzame synthetische vezel. Ze hebben daarom een lange levensduur. U kunt gemakkelijk 10 tot 20 jaar van deze vloerbedekking genieten. De elastische vezel zorgt voor het behoud van de goede uitstraling, omdat de vezels terugveren in de oorspronkelijke vorm nadat er bijvoorbeeld iemand overheen loopt.

Het tapijt biedt een goede bescherming tegen vlekken. Vuil en vloeistoffen trekken niet zomaar in de vezels, waardoor u deze eenvoudig kunt verwijderen. Het is daarmee een geschikt tapijt voor gezinnen met kinderen en huisdieren. kunt het nylon tapijten iedere 12 tot 18 maanden nieuwe leven inblazen met een stoomreiniger.

Nylon vezels hebben niet het vermogen om de binnenlucht te zuiveren, zoals wollen tapijten wel hebben.

Standaard nylon tapijten bestaan voor een deel uit gerecyclede materialen, maar zijn niet zo milieuvriendelijk als wollen tapijten. Wanneer u wilt bijdragen aan een beter milieu, dan kun u kiezen voor Sedna tapijten.

Sedna tapijten zijn gemaakt van gerecyclede materialen, zoals oude visnetten uit de oceaan. Door een Sedna tapijt te kopen draagt u bij aan het redden van de levens van duizenden zeedieren. Voorbeelden van Sedna tapijten zijn Belakos Atol en Belakos Lagune.

Bekijk alle polyamide tapijten