ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Polyester tapijt, wat is dat & wat zijn de voor- en nadelen?

Samen met polyamide is polyester de meest gebruikte synthetische vezel voor het maken van vloerbedekking. Polyester tapijt is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, voelt zacht aan en is bestand tegen vlekken. Gelukkig zijn er nog meer voordelen.

Lees nu wat polyester is en wat de voor- en nadelen zijn:

Wat is polyester?

Polyester wordt ook wel PET (polyethyleentereftalaat) genoemd. Dit materiaal is afkomstig van ruwe olie, waar ook plastic flessen van worden gemaakt. Nadat het plastic gesmolten is wordt het door een spindop gehaald waardoor er vezels ontstaan. Deze vezels worden vervolgens gebruikt in vloerbedekking. Soms worden de garens ook gemaakt van gerecycled PET waardoor deze milieuvriendelijker zijn.

Wat zijn de voordelen van polyester tapijten?

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Meer volume voor minder geld
  • Duurzaam
  • Heerlijk zachte vezel
  • Levendige glans
  • Vlekbestendig

Meer volume voor minder geld

Tapijten van polyester zijn doorgaans goedkoper dan tapijten van polyamide. De grondstoffen zijn goedkoper en de productiekosten zijn lager. Het is natuurlijk wel belangrijk om twee dezelfde kwaliteiten met elkaar te vergelijken, die bijvoorbeeld dezelfde poolhoogte en poolgewicht hebben.

Natuurlijk zijn er ook duurdere polyester tapijten, maar u krijgt vaak ‘’meer volume voor minder geld’’. Polyester tapijt is dan ook budgetvriendelijke vloerbedekking.

Duurzaam

Hoewel polyamide garens een langere levensduur hebben, gaat polyester ook lang mee. Vloerbedekking merken ontwikkelen steeds betere polyester garens met een steeds langere levensduur. Deze tapijten kunnen wel 5 tot 10 jaar mooi blijven. Voor veel belopen ruimtes is het echter beter om voor polyamide te kiezen. Deze garens zijn duurzamer en worden minder snel platgelopen. Voor kleinere ruimtes, zoals de comfortabele woon- en slaapkamer, is polyester sterk genoeg en ook nog eens heel zacht. Uiteraard bepaalt de kwaliteit van het tapijt ook wat de precieze levensduur is.

Heerlijk zachte vezels

Een belangrijk voordeel van polyester garens is dat deze lekker zacht aanvoelen. Ze voelen over het algemeen zachter aan dan polyamide garens. Dat het materiaal zacht is, is vaak een belangrijke reden om tapijt te verkiezen boven een harde vloer, zoals vinyl of PVC. Deze vloerbedekking is dan ook heel mooi voor een relaxte woon- en slaapkamer.

Levendige glans

Polyester glanst meer en kan daardoor een hele elegante en exclusieve uitstraling hebben. Verder zijn de kleuren vaak een stuk levendiger dan die van polyamide garens.

Vlekbestendig

Waarschijnlijk is het één van de belangrijkste voordelen. Polyester heeft een laag absorptievermogen en is vlekbestendig. Door de structuur van de vezels kunnen vlekken zich niet hechten. Dit betekent niet dat het tapijt niet vies kan worden, maar het is gemakkelijk schoon te houden dan polyamide en wol.

Bekijk alle polyester tapijten

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince