ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Wollen tapijten, wat is dat & wat zijn de voor- en nadelen?

Wollen tapijten worden al vele eeuwen gebruikt en zijn tegenwoordig verkrijgbaar in prachtige, natuurlijke designs. Verder zijn ze veerkrachtig en hebben ze een hele lange levensduur. Wollen vloerbedekking gaat gemakkelijk 15 - 30 jaar mee. Verder is wol eenvoudig te reinigen.

U bent misschien benieuwd naar alle voordelen van wol en wilt ook weten wat de nadelen zijn. We zijn dé specialist in vloerbedekking en vertellen hieronder over de voor- en nadelen van wol:

Voordelen van wollen vloerbedekking

Hieronder staan de voordelen:

Claim nu extra korting op onze wollen tapijten met kortingscode ''vloer''. Bekijk alle wollen tapijten

1. Wol heeft een lange levensduur

Het is misschien wel het grootste voordeel. Wollen tapijten zijn zeer duurzaam en hebben een lange levensduur. Wollen vloerbedekking wordt gemaakt van kortere stukken schapenwol. Wol is veerkrachtig en goed bestand tegen slijtage. Deze vloerbedekking gaat daardoor gemakkelijk 15 - 30 jaar mee!

Sommige synthetische tapijten hebben na een bepaalde tijd een ingedrukte vezel, doordat deze veel belopen is. Verder kan het zijn dat meubelafdrukken niet meer verdwijnen. Wollen vloerbedekking is van nature veerkrachtig en behoudt de originele dikte. Wol springt automatisch terug in de oorspronkelijke staat, nadat deze belopen wordt óf nadat er een meubel verplaats wordt.

De structuur van wol is van nature opgerold, waardoor het een ingebouwde veerkracht heeft en dus heel lang mooi blijft. Bij synthetische vloerbedekking wordt deze veerkrachtig op een kunstmatige manier gerealiseerd, waardoor dit minder efficient is.

Bekijk alle wollen tapijten

2. Wol heeft een ondoorzichtige vezel

Wol is van nature bestand tegen vuil en vlekken. Door het ontbreken van statische elektriciteit wordt vuil in mindere mate aangetrokken. Daarnaast bestaat wol uit een ondoorzichtige vezel, die vuil als het ware verbergt. Wanneer er toch vlekken in de vloerbedekking komen dan zijn deze eenvoudig te verwijderen.

Wol heeft een natuurlijke coating die ervoor zorgt dat het tapijt bestand is tegen vlekken (op waterbasis). Het is daardoor eenvoudig om vlekken te verwijderen.

3. Zacht en warm

Interfloor Manilla Wool vloerbedekking

Wollen tapijten zijn lekker zacht en voelen warm aan, zeker wanneer u deze vloerbedekking gebruikt in combinatie met vloerverwarming.

4. Wol is brandveilig

Wollen tapijten zijn moeilijk ontvlambaar, omdat wol een hoog ontstekingspunt heeft. Daarnaast kan wol niet zomaar smelten als het toch vlam vat, zoals bijvoorbeeld wel gebeurd bij vloerbedekking van synthetische vezels. Het zorgt voor een veilige basis voor uw huis, maar bijvoorbeeld ook voor bedrijfsruimtes waar brandveiligheid belangrijk is.

Bekijk alle wollen tapijten

5. Goede isolatie

Wol is een zeer goede isolator. Na het installeren zult u deze isolerende eigenschappen direct ervaren. Warmteverlies wordt voorkomen. Het zorgt voor veel comfort en een lagere stookkosten in de winter.

6. Milieuvriendelijk en diervriendelijk

Zolang schapen gras kunnen eten, kunnen er wollen tapijten worden geproduceerd. Schapen worden iedere 9 tot 12 maanden geschoren. Het scheren van schapen doet geen enkele pijn. Voor de productie van synthetische vezels is olie (en raffinaderijen nodig). Olie is afkomstig uit een niet hernieuwbare bron. Wol wordt gemaakt van een hernieuwbare grondstof, namelijk schapenwol. Hierdoor wordt het milieu niet belast.

7. Wol kan zorgen voor een betere luchtkwaliteit

Desso Rodin vloerbedekking

We brengen tegenwoordig veel van onze tijd binnenshuis door. Van wol is wetenschappelijk bewezen dat lucht wordt gereinigd. Het zorgt daarmee voor een schonere lucht in huis of binnen uw bedrijf. Daarmee is wollen tapijt goed voor uw gezondheid. Het is een extra groot voordeel voor mensen die een allergie of andere gezondheidsklachten hebben.

Claim nu extra korting op onze wollen tapijten met kortingscode ''vloer''. Bekijk alle wollen tapijten

Nadelen van wollen vloerbedekking

Uiteraard zijn er niet alleen maar voordelen. Wollen vloerbedekking heeft ook nadelen:

1. De prijs

Wollen tapijten zijn duurder dan tapijten van synthetische vezels, zoals nylon. Wollen vloerbedekking kost ongeveer 125 euro tot 300 euro per meter (400 cm breed). Wanneer u een wollen tapijt wilt kopen, koopt u deze op Vloerbedekking Webwinkel. We hebben een uitgebreide collectie van de beste tapijten (Best Wool Carpets). We hebben een laagste prijsgarantie en brengen geen verzendkosten in rekening.

Bekijk alle wollen tapijten

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince