ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Welk tapijt is geschikt voor op de trap?

Tapijt dat op de trap ligt heeft het zwaarder te verduren dan tapijt dat bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer ligt. Dat komt omdat het tapijt buigt bij de randen. De garens worden daardoor als het ware iets uit elkaar getrokken. Wanneer de traptreden hoeken van 90 graden hebben dan komt er meer druk op het tapijt te staan, dan wanneer de treden afgeronde hoeken hebben

Wanneer er tapijt op de trap ligt dat daarvoor niet geschikt is, dan kan deze snel beschadigd raken. Dit kan gebeuren als tapijt niet veerkrachtig genoeg is en als de garens dus niet terugspringen in de oorspronkelijke staat. Na een tijd kan de tapijtrug zelfs zichtbaar worden!

Het is daarom belangrijk om voor een goed tapijt te kiezen.

Het materiaal

Polyamide is het sterkste en meest veerkrachtige synthetische materiaal voor vloerbedekking. Vaak zijn de tapijten die geschikt zijn als trapbekleding gemaakt van polyamide. Dit komt doordat de garens terugspringen in de oorspronkelijke staat nadat ze belopen zijn. Wanneer er een niet-veerkrachtig tapijt op de trap wordt gelegd dan kan deze snel platgelopen worden. Er wordt dan een duidelijk loopspoor zichtbaar.

Snel zien of een tapijt trapgeschikt is

Tapijtmerken hebben bij al hun tapijten zogenaamde PIT-symbolen staan. Deze PIT-symbolen geven snel aan wat de belangrijkste eigenschappen van een tapijt zijn. Zo bestaat er ook een PIT-symbool dat aangeeft of vloerbedekking trapgeschikt is.

Een tapijt kan het symbool met een trap en een huis hebben, wat betekent dat deze vloerbedekking geschikt is voor de trap in huis. Wanneer er een symbool met alleen een trap staat, dan is deze geschikt voor in huis én voor in bedrijfsruimtes, zoals kantoren, winkels en hotels.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince