ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
 • Laagste prijsgarantie
 • Gratis verzending vanaf €300,-
 • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
 • ReviewSpot 9.2
 • Google reviews 4.9/5

Wat zijn de voor- en nadelen van tapijttegels?

Tapijttegels zijn enorm populair voor commerciele ruimtes, zoals banken, vergadercentra, winkels en restaurants. We zijn een vooraanstaande aanbieder van tapijttegels en vertellen graag over de voor- en nadelen van deze vloerbedekking.

Voordelen van tapijttegels

 1. Modulaire vloerbedekking
 2. In delen te installeren
 3. Gemakkelijk te vervangen
 4. Gebruik in combinatie met vloerverwarming
 5. Goede isolatie van warmte
 6. Geluiddempend (akoestiek en contactgeluiden)
 7. Geschikt voor gebruik van zwenkwielen
 8. Onbeschadigde basisvloer
 9. Gemakkelijk mee te nemen naar een nieuw bedrijfspand

1. Modulaire vloerbedekking

Tapijttegels zijn tegel voor tegel op de grond te leggen tot er een naadloos geheel ontstaat. Omdat deze vloerbedekking modulair is opgebouwd, biedt het enorm veel vrijheid.

U kunt namelijk meerdere kleuren en designs met elkaar combineren. U kunt hierdoor bepaalde zones, looppaden en kamers aanduiden. Het is ook mogelijk om kleuren en designs te combineren om minder praktische redenen. Zo kunt u bijvoorbeeld de kleuren van uw bedrijfsidentiteit combineren en mooie patronen ontwerpen.

Omdat tapijttegels modulair zijn, kunt u een vloer ontwerpen die echt uniek is en nergens anders terug te vinden is. Het is de reden dat tapijttegels als Heuga 727, Desso Torso en Modulyss Step, verkrijgbaar zijn in zoveel verschillende kleuren.

2. In delen te installeren

U kunt tapijttegels in delen installeren. U kunt eenvoudig en snel een deel van uw kantoor geschikt maken om te werken, zodat u uw werkzaamheden niet stil hoeft te leggen. Vervolgens kunt u de rest van de vloer bekleden met tapijttegels.

3. Gemakkelijk te vervangen

Tapijttegels zijn speciaal gemaakt voor drukbezochte commerciele ruimtes en daardoor enorm sterk. Wanneer er toch een tegel beschadigd raakt, dan kunt u deze eenvoudig vervangen. U kunt de tegel namelijk oppakken en vervangen door een nieuwe tegel. Uw vloerbedekking zal er weer als nieuw uitzien.

Dit is een enorm groot voordeel van tapijttegels, want bij andere type vloerbedekking kan dit niet zomaar.

Omdat de tapijttegels eenvoudig op te pakken zijn, kunt u na een aantal jaar ook kiezen voor een nieuw design. U kunt uw creativiteit opnieuw de vrije loop laten gaan door een nieuw ontwerp te maken met dezelfde tapijttegels.

Zorg er bij het kopen van tapijttegels voor dat u wat extra tegels besteld. U heeft zo altijd een aantal tegels achter de hand voor het geval u er in de toekomst een paar moet vervangen.

4. Gebruik in combinatie met vloerverwarming

U kunt tapijttegels gebruiken in combinatie met vloerverwarming. De meeste tapijttegels hebben een warmtedoorlaatweerstand die laag genoeg is (maximaal 0,15 m² K/W) om de warmte van de vloerverwarming door te laten. U kunt snel en eenvoudig zien welke tapijttegels geschikt zijn voor gebruik van vloerverwarming door te kijken naar het PIT-symbool voor vloerverwarming.

Vloerbedekking die gebruikt wordt met vloerverwarming moet antistatisch zijn, omdat deze anders statisch worden opgeladen. Dit kan zorgen voor irritante (ongevaarlijke) schokjes. Over het algemeen zijn tapijttegels antistatisch, waardoor u hier geen ongemakken van zult ondervinden. U kunt aan het PIT-symbool eenvoudig zien of een tapijttegel antistatisch is.

5. Goede isolatie van warmte

De warmte wordt vervolgens goed vastgehouden. In een tapijttegel zitten miljoenen vezels die lucht vasthouden en daarmee een isolerende werking hebben. Daardoor wordt verlies van warmte voorkomen. Het zorgt voor meer comfort en een lagere energierekening.

Mochten u en uw medewerkers met blote voeten op kantoor rondlopen zoals een aantal innovatieve techbedrijven, dan biedt deze vloerbedekking veel voordeel. Tapijttegels voelen namelijk warm en comfortabel aan, zeker wanneer u deze vloer gebruikt in combinatie met vloerverwarming.

6. Geluiddempend (akoestiek en contactgeluiden)

Deze vloerbedekking zorgt voor een stille en aangename werkomgeving voor u en uw collega's. Tapijttegels zorgen namelijk voor een hele goede geluiddemping (vaak wel van zo'n 25 dB).

Ze zorgen voor een verbeterde akoestiek, waardoor loopgeluiden aangenaam klinken. Uw medewerkers kunnen daarom geconcentreerd werken zonder zich te storen aan collega's die voorbij lopen.

Verder zorgen tapijttegels voor een demping van contactgeluiden. De geluiden richting de benedenverdieping worden daardoor verminderd.

7. Geschikt voor gebruik van zwenkwielen

Over het algemeen zijn tapijttegels geschikt voor intensief gebruik van zwenkwielen (wielen van 2 cm en breder). Deze zwenkwielen zitten bijvoorbeeld onder bureaustoelen, meubels en intern transportmateriaal. Voor veel commerciele ruimtes is dit uiteraard een must. Denk daarbij aan kantoren, vergadercentra en scholen.

U ziet aan het PIT-symbool in hoeverre een tapijttegel bestand is tegen gebruik van zwenkwielen (huishoudelijk of intensief gebruik).

8. Onbeschadigde basisvloer

Deze vloerbedekking kan worden gelegd zonder de basisvloer te beschadigen. De tapijttegels worden namelijk niet verlijmd op de basisvloer, maar worden gewoon los gelegd. Wanneer u de tapijttegels verwijderd, kunt u ze simpelweg oppakken. Hierbij wordt de basisvloer niet beschadigd.

9. Gemakkelijk mee te nemen naar een nieuw bedrijfspand

Omdat de tapijttegels niet verlijmd worden op de basisvloer, zijn ze dus eenvoudig op te pakken. Wanneer u verhuist naar een ander bedrijfspand, dan kunt u de vloerbedekking gewoon meenemen. De tapijttegels zijn dankzij het formaat (vaak 50 x 50 cm) eenvoudig mee te nemen.

U kunt ze vervolgens gemakkelijk in de nieuwe bedrijfsruimte leggen. Wanneer deze nieuwe bedrijfsruimte groter is, dan kunt u gewoon wat extra tapijttegels kopen en deze in de ruimte leggen. Als de nieuwe bedrijfsruimte kleiner is, heeft u wat extra tapijttegels achter de hand om beschadigde tapijttegels eventueel te vervangen.

Bekijk alle tapijttegels

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Misschien ook interessant voor u?

Vince