ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Vinyl over laminaat leggen, kan dat?

Vinyl vloeren zijn helemaal terug van weggeweest en zijn niet meer te vergelijken met het zeil dat vroeger verkocht werd. De vinyl vloeren van vandaag de dag zijn van betere kwaliteit en hebben prachtige designs.

Vinyl heeft vele voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld zeer onderhoudsvriendelijk, voelen warm en zacht aan én zijn los te leggen tot 40 m² zonder lijm.

U bent misschien op zoek naar een goede vinyl vloer, maar heeft op dit moment nog een laminaatvloer liggen. U wilt weten of het mogelijk is om een vinyl vloer over een laminaat vloer te leggen.

We hebben veel ervaring met het leggen van vinyl vloeren. Hieronder vertellen we waarom het niet slim is om een vinyl vloer over laminaat te leggen en wat u wél kunt doen:

Oneffenheden

Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar in prachtige designs - zoals houtlook vinyl, betonlook vinyl en vinyl met een tegelmotief. Voor een mooi resultaat is een goede basisvloer héél belangrijk!

De vloer moet helemaal vlak zijn. Oneffenheden kunnen namelijk zorgen voor een slecht eindresultaat. Deze oneffenheden tekenen namelijk door op het vinyl, waardoor de vloer niet mooi wordt. Verder zorgen oneffenheden ervoor dat de vinyl vloer sneller slijt, waardoor de levensduur korter wordt.

Oneffenheden in laminaat

Uiteraard zijn er verschillende soorten laminaat, maar de meeste laminaat vloeren hebben groeven. Deze groeven kunnen in het design zitten, maar zitten altijd wel aan de zijde waar het laminaat aan elkaar geklikt is. 

De kleinste groeven kunnen al zichtbaar zijn in het vinyl, omdat vinyl een aanzuigende werking heeft. Het vinyl zuigt zichzelf vast aan de ondervloer (het laminaat), waardoor deze groeven zichtbaar worden. Uiteraard wilt u dit voorkomen, want dan komt de vinyl vloer er niet mooi uit te zien.

Het kan zijn dat het laminaat helemaal vlak is. Dan zou u het vinyl wel over het laminaat kunnen leggen. Houd dan rekening met de dikte van het vinyl. Goede kwaliteit vinyl vloeren hebben een dikte van 2.00 tot 3.00 mm. Door de dikte van het vinyl wordt de vloer hoger, waardoor de deuren mogelijk niet meer open en dicht kunnen. Wanneer dat het geval is, dan is het waarschijnlijk makkelijker om het laminaat te verwijderen.

Er zijn ook vinyl vloeren met een dikte van 1.00 tot 2.00 mm, maar deze hebben een veel slechtere kwaliteit, waardoor ze vooral leuk zijn voor tijdelijk.

Laminaat verwijderen

Het is beter om het laminaat te verwijderen, omdat u dan het beste en mooiste resultaat krijgt. Wanneer u het laminaat verwijdert is het van belang wat voor basisvloer er ligt.

Wanneer er een dekvloer ligt met oneffenheden, dan moet deze eerst geëgaliseerd worden met egaliseermiddel. De vloer wordt dan helemaal strak gemaakt, waardoor deze geschikt is voor het leggen van vinyl.

Het is ook mogelijk om een ondervloer voor vinyl over deze dekvloer te leggen. De Floorfixx Fini is een hele goede én voordelige ondervloer. Deze ondervloer zorgt voor een zwevende en 100% strakke MDF vloer. U kunt deze ondervloer eenvoudig zelf op maat snijden en leggen.

Als u het laminaat verwijdert en u stuit op een houten basisvloer, dan is het niet mogelijk om deze te egaliseren. Een ondervloer voor vinyl is dan de enige optie. Het voordeel hiervan is dat u deze ondervloer mogelijk zelf kunt leggen, waardoor u geen kosten maakt voor het laten egaliseren van de vloer. Lees hier alles over de kosten van een vinyl vloer.

Goede vinyl vloer met legservice

U bent niet de enige die eraan denkt om het vinyl over laminaat te leggen. Onze ervaring is dat het bijna nooit voor een mooi resultaat zorgt.

U kunt het laminaat beter verwijderen en zorgen voor een goede basisvloer - door deze te egaliseren of een ondervloer voor vinyl te kopen. U heeft dan niet alleen het mooiste resultaat, maar de vinyl vloer heeft daardoor ook een langere levensduur.

Als u een vinyl vloer uit onze collectie bestelt, dan kunnen wij u onze legservice aanbieden. We bieden deze legservice door heel Nederland aan.

Bekijk alle vinyl vloeren

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince