ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
 • Laagste prijsgarantie
 • Gratis verzending vanaf €300,-
 • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
 • ReviewSpot 9.2
 • Google reviews 4.9/5

Hoe duur is een vinyl vloer?

Vinyl vloeren zijn relatief goedkoop om aan te schaffen en om (zelf) te leggen. Dit is één van de redenen dat vinyl vloeren zo populair zijn.

U bent waarschijnlijk van plan om een vinyl vloer te kopen en wilt weten met welke kosten u rekening moet houden. We zijn de grootste aanbieder van vinyl vloeren in Nederland en België. Daarom weten we alles over de kosten van een vinyl vloer.

Hieronder vertellen we alles over de prijs van een vinyl vloer:

 • De aanschafprijs van het vinyl per m²
 • De prijs van het laten egaliseren van de basisvloer
 • De prijs van de ondervloer en het laten leggen van de ondervloer
 • De kosten voor het laten leggen van de vinyl vloer

Daarnaast geven we een schatting van de kosten voor een kamer van 40 m²...

Budget vinyl of goede kwaliteit vinyl?

Betonlook vinyl vloer

Natuurlijk is de ene vinyl vloer de andere niet. Gelukkig is het bij vinyl eenvoudig om een onderscheid te maken tussen de goedkopere budget vinyl vloeren en de iets duurdere vinyl vloeren van goede kwaliteit.

Om dit onderscheid te maken kijken we naar de dikte van het vinyl en de dikte van de slijtlaag. Budget vinyl vloeren hebben en dikte van 1.00 tot 1.50 mm, terwijl goede kwaliteit vinyl vloeren een dikte van 2.00 tot 3.00 mm hebben.

Budget vloeren hebben een slijtlaag van zo'n 0.10 tot 0.15 mm, terwijl goede kwaliteit vinyl vloeren een toplaag van 0.20 tot 0.70 mm hebben.

Omdat budget vinyl vloeren een dunnere slijtlaag hebben zijn ze sneller ''op''. Daarom zijn deze vinyl vloeren vooral leuk voor een paar jaar (in een gehuurde woning). Goede kwaliteit vinyl vloeren hebben daarentegen een lange levensduur, van zo'n 10 tot 20 jaar.

Uiteraard speelt het ook mee waar de vloer gelegd wordt. In een intensief belopen bedrijfsruimte zal een vinyl vloer natuurlijk sneller slijten, dan in een slaapkamer in huis.

Claim nu extra korting op onze vinyl vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle vinyl vloeren

De aanschafprijs van vinyl per m²

Omdat budget vinyl vloeren en goede kwaliteit vinyl vloeren zoveel van elkaar verschillen qua levensduur, hebben we onderscheid gemaakt tussen de gemiddelde aanschafprijs.

Hieronder staat de geschatte aanschafprijs per m²:

 • Budget vinyl: tussen de €5 en €12 per m²
 • Goede kwaliteit vinyl: tussen de €15 en €30 per m²

Bekijk alle vinyl vloeren

Het egaliseren van de basisvloer + kosten per m²

Vloer egaliseren

U moet niet alleen rekening houden met de aanschafprijs van een vinyl vloer. U moet daarnaast ook rekening houden met het geschikt maken van de basisvloer.

Om vinyl te kunnen leggen moet de basisvloer namelijk volledig egaal zijn. Wanneer de basisvloer niet egaal is, dan tekenen alle oneffenheden door in het vinyl. Het zorgt voor een minder goede uitstraling en een kortere levensduur.

Wanneer u een dekvloer (met oneffenheden) heeft, dan moet deze vloer eerst geëgaliseerd worden. Dit moet doorgaans door een specialist worden gedaan, waardoor dit extra kosten met zich meebrengt.

Gemiddeld kost het laten egaliseren van een basisvloer zo'n €15 tot €20 per m². Dit is een schatting van de kosten van de werkuren inclusief het materiaal (het egaliseermiddel).

U kunt ook wat geld besparen door een ondervloer voor vinyl over de dekvloer te leggen. Deze maakt de basisvloer geschikt voor het leggen van vinyl. Daarnaast kunt u de ondervloer voor vinyl gemakkelijker zelf leggen, waardoor u bespaart op legkosten. Het is een stuk moeilijker om een vloer zelf te egaliseren.

De prijs van een ondervloer voor vinyl

Wanneer u het vinyl over een houten basisvloer wilt leggen, dan is het niet mogelijk om deze te egaliseren. U maakt een houten basisvloer geschikt voor vinyl door een speciale ondervloer voor vinyl te gebruiken.

De populairste ondervloer voor vinyl is de FloorFixx Fini ondervloer. Deze ondervloer kost zo'n €10 per m². Deze ondervloer is relatief eenvoudig zelf te leggen, waardoor dit geen extra kosten met zich meebrengt.

U moet wel Dampdichte PE folie tussen de FloorFixx Fini en het vinyl leggen. Deze kost iets meer dan €50 voor een rol van 55 m².

Bekijk alle ondervloeren voor vinyl

De kosten voor het leggen van een vinyl vloer

Betonlook vinyl vloer

Wanneer u handig bent (of handige vrienden of familieleden heeft), dan kunt u een vinyl vloer zelf leggen.

Eén van de voordelen van een vinyl vloer is dat deze los te leggen is tot 40 m². U heeft alleen dubbelzijdige tape nodig - die een kleine €15 voor een rol van 10 meter kost - om de eventuele naden af te werken. Deze eventuele naden werkt u vervolgens af met koudlasvloeistof, waarvan de kosten ook een kleine €15 per tube van 44 gram zijn. Het is niet nodig - en zelfs ten zeerste af te raden - om de randen te voorzien van dubbelzijdige tape. Lees meer over het los leggen van een vinyl vloer.

Het is dus vrij voordelig om de vloer zelf te leggen. Wanneer u de vloer wilt laten leggen, dan worden de kosten een stuk hoger. Het aantal ''vloerenleggers'' in Nederland neemt sterk af, waardoor de vraag naar goede ''vloerenleggers'' toeneemt. U betaalt voor het laten leggen van een vinyl vloer tussen de €7 en €15 per m². Houd er rekening mee dat het door de enorme vraag naar ''vloerenleggers'' lang kan duren voordat er iemand beschikbaar is om de vloer te leggen. Plan daarom vooruit.

Kosten voor het verlijmen van de vinyl vloer

Vinyl vloeren kunnen dus los gelegd worden, maar wanneer u gebruik maakt van vloerverwarming óf zwenkwielen (bureaustoel), dan moet de vloer wél verlijmd worden.

Wanneer u gebruik maakt van vloerverwarming en de vinyl vloer niet verlijmd, dan kan deze gaan bobbelen door de warmte die van onder komt. Dit zorgt voor een minder goede uitstraling en een minder lange levensduur. Bij gebruik van bureaustoelen moet de vloer volledig verijmd worden, omdat de zwenkwielen anders beschadigingen kunnen aanrichten.

Plinten

Wanneer de vloer gelegd is, dan kunt u ervoor kiezen om de randen af te werken met plinten. Mooie MDF hoekplinten kosten zo'n €6 tot €10 per 240 cm, afhankelijk van de hoogte van de plint.

Bekijk alle plinten

De totale kosten voor een woonkamer van 40 m²

Ambiant Exclusive visgraat vinyl

Nu we alle kosten op een rij hebben gezet, geven we graag een schatting van de kosten voor een een woonkamer van 40 m².

Omdat we er even vanuit gaan dat u lang van de vloer wilt genieten, nemen we een goede kwaliteit vinyl vloer als voorbeeld. Als voorbeeld pakken we even een betaalbare vinyl vloer met een goede kwaliteit: de Novilon Prima.

Deze vinyl vloer is afkomstig uit de populaire Forbo Novilon collectie en is zeer geschikt voor huishoudelijk gebruik.

Hieronder staat de schatting van de kosten. De prijzen zijn afgerond op ronde getallen (naar boven), omdat het slechts een schatting is:

Kosten vinyl vloer plus (laten) egaliseren

 • Prijs vinyl: 10 strekkende meter (40 m²) x 60,00 = €600
 • Het laten egaliseren van de vloer: 40 m2 x 17,50 = €700
 • Legkosten (optioneel): prijs 40 m2 x €12 = €480
 • Schatting bijkomende kosten voor verlijming (optioneel): 40 m2 x €2 = €80
 • Prijs plinten leveren en monteren (lengte 240 cm, hoogte 90 mm): 16 x €37,00 = €592

Totale kosten: € 2452,00

Kosten vinyl vloer in combinatie met ondervloer

 • Prijs vinyl: 10 strekkende meter (40 m²) x €60,00 = €600
 • Prijs van FloorFixx Fini ondervloer: 8 (dozen) x €70 = €560
 • Het laten leggen van de ondervloer: 40 m2 x €5 = €200
 • Legkosten vinyl (optioneel): prijs 40 m2 x €12 = €480
 • Schatting bijkomende kosten voor verlijming (optioneel): 40 m2 x €2 = €80
 • Prijs plinten leveren en monteren (lengte 240 cm, hoogte 90 mm): 16 x €37,00 = €592

Totale kosten: €2512,00

Besparen door de vloer zelf te leggen

U kunt wat geld besparen door de vloer zelf te leggen of deze te laten leggen door een vriend of familielid. Wanneer u deze vloer zelf zou leggen, zou de schatting van de kosten er als volgt uitzien:

 • Prijs vinyl: 10 strekkende meter (40 m²) x €60,00 = €600
 • Prijs van FloorFixx Fini ondervloer: 8 (dozen) x €70 = €560
 • Prijs plinten (lengte 240 cm, hoogte 90 mm): 16 x €13 = €208

Totale kosten: €1368,00

Dit is slechts een prijsindicatie. Uiteraard kunnen de prijzen van de producten en arbeidsuren veranderen. Wanneer fabrikanten hun prijzen aanpassen, moeten wij onze prijzen ook aanpassen. Het kan daarom zijn dat de prijzen in de toekomst hoger uitvallen.

Claim nu extra korting op onze vinyl vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle vinyl vloeren

De prijs van andere vloeren

Bekijk alle vinyl vloeren

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince