ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Hoe lang gaat een vinyl vloer mee?

Vinyl vloeren zijn enorm populair. Ze zijn betaalbaar, modern, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Goede kwaliteit vinyl vloeren gaan ongeveer 10 tot 20 jaar mee.

Uiteraard moet de vinyl vloer op een goede manier geinstalleerd worden, op een egale ondergrond of eventueel met een goede ondervloer. Verder is het onderhoud van de vinyl vloer belangrijk.

Wanneer u lang van uw vinyl vloer wilt genieten, moet u vinyl van goede kwaliteit kopen. Hieronder vertellen we alles over de kwaliteit van vinyl en de levensduur:

Wat is een goede kwaliteit vinyl vloer?

Vinyl vloeren van goede kwaliteit hebben een dikte van zo’n 2.0 tot 3.0 mm. Vinyl vloeren van deze dikte zorgen voor een solide en betrouwbare basis, waardoor u er langer van kunt genieten.

Er zijn ook goedkope vinyl vloeren te koop met een dikte van 1.0 tot 1.5 mm. Deze vloeren zijn misschien leuk als tijdelijke vloerbedekking voor een tijdelijke (gehuurde) woonruimte. Deze dunne vinyl vloeren gaan vaak maar een paar jaar mee. Vaak hebben deze dunnere vinyl vloeren ook een dunne slijtlaag, waardoor ze gevoeliger zijn voor slijtage.

In onze webwinkel staan alleen vinyl vloeren van goede kwaliteit.

Dikte van de slijtlaag

Vinyl vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag bepaalt voor een groot deel hoe lang de vinyl vloer mee gaat én mooi blijft. De slijtlaag biedt namelijk bescherming tegen slijtage, krassen en vlekken. Het zorgt er dus ook voor dat de vinyl vloer eenvoudig schoon te maken is.

Goede kwaliteit vinyl vloeren hebben een slijtlaag van 0,25 tot 0,70 mm. Vinyl vloeren die korter meegaan hebben een slijtlaag van zo’n 0,15 mm. Uiteraard is deze slijtlaag veel sneller ‘’op’’, waardoor de oorspronkelijke vinyl vloer gaat slijten.

Wanneer u een groter gezin hebt met kinderen en/of huisdieren, dan kun u beter kiezen voor een vinyl vloer met een dikkere slijtlaag. Wanneer u zou kiezen voor een vinyl vloer met een slijtlaag van slechts 0,15 of 0,20 mm, dan zal deze snel slijten, waardoor u deze na een paar jaar weer moet vervangen.

Vinyl vloer installeren

Uiteraard moet de vinyl vloer van goede kwaliteit zijn, maar moet deze ook geinstalleerd worden op een geschikte basisvloer. De basisvloer moet namelijk egaal zijn.

Wanneer er oneffenheden in de basisvloer zitten, dan kan dit doortekenen op de vinyl vloer. Het zorgt voor een slechtere uitstraling en een kortere levensduur. U kunt de ondervloer laten egaliseren met egaliseermiddel of gebruik maken van een ondervloer voor vinyl, zoals Floorfixx Fini.

Wanneer u vloerbedekking via ons koopt, dan kunt u de vinyl vloer door ons laten leggen.

Bekijk alle vinyl vloeren

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince