ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Is een vinyl vloer duurzaam?

Het woord '''duurzaam'' kan twee betekenissen hebben. Duurzaam op het gebied van de levensduur en op het gebied van milieuvriendelijkheid.

Hieronder vertellen we meer over beide vormen van ''duurzaamheid'' van een vinyl vloer:

Hoe lang is de levensduur (duurzaamheid) van een vinyl vloer?

Vinyl vloeren zijn zeer duurzaam, gekeken naar de levensduur. Vinyl vloeren die een goede kwaliteit hebben gaan ongeveer 10 tot 20 jaar mee. De kwaliteit van een vinyl vloer is te bepalen door naar de dikte en de dikte van de toplaag te kijken. Goede kwaliteit vinyl vloeren hebben een dikte van zo'n 2.0 tot 3.0 mm en een toplaag van minimaal 0.25 mm.

Deze slijtlaag voorkomt krassen en slijtage, waardoor deze vloer dus lang mee gaat. Lees meer over de levensduur van vinyl vloeren.

Hoe milieuvriendelijk (duurzaamheid) is een vinyl vloer?

Wanneer we kijken naar de samenstelling van vinyl vloeren, dan bestaat deze grotendeels uit Polyvinylchloride (PVC). Dit is ook het materiaal waarvan PVC vloeren worden gemaakt. Dit materiaal wordt gemaakt van aardolie en zout. Het oppompen en raffineren van aardolie is geen milieuvriendelijke activiteit. Verder is aardolie een niet-hernieuwbare grondstof, zoals wol voor wollen tapijten bijvoorbeeld wel is.

Dat een vinyl vloer lang meegaat, betekent dat deze al milieuvriendelijker is dan een vloer met een kortere levensduur. U hoeft deze vloer namelijk niet op korte termijn te vervangen, waardoor het milieu minder belast wordt.

Bekijk alle vinyl vloeren

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince