ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Is een vinyl vloer geschikt voor honden?

Je bent op zoek naar een nieuwe vloer, maar deze vloer moet ook geschikt zijn voor honden. Je denkt eraan om een vinyl vloer te leggen omdat deze betaalbaar, mooi, onderhoudsvriendelijk en comfortabel is.

Voor een hondenbezitter is het natuurlijk extra belangrijk om te weten of een vinyl vloer ook geschikt is voor honden. Wij geven het antwoord:

Vinyl en honden

Vinyl vloeren zijn zeker geschikt voor honden. Het is zelfs één van de populairste vloeren voor huisdiereigenaren!

Dat komt omdat vinyl sterk en slijtvast is - zeker wanneer ze een dikkere toplaag hebben. Vinyl is daarnaast vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Dit is natuurlijk extra belangrijk voor huishoudens met een hond.

De nagels van de hond

Het is slim om een aantal specifieke keuzes te maken wanneer er een hond of meerdere honden over de vloer lopen. Wanneer de hond (lange) nagels heeft, is het slim om voor een iets dikkere vinyl vloer te kiezen.

Deze dikkere vinyl vloer (met een dikkere toplaag) is extra sterk en zijn dus beter bestand tegen beschadigingen door hondennagels.

Dikkere vinyl vloeren hebben een dikte van 2.00 tot 3.00 mm.

Goede grip

Hond

Veel honden rennen graag door het huis. De vloer moet daarom voldoende grip bieden, zodat het dier niet wegslipt. Alle vinyl vloeren hebben een slipweerstand DS (R9). Dit is een standaard anti slipwaarde, die bij normaal gebruik voldoende grip biedt.

U zou ervoor kunnen kiezen om een vinyl vloer met betere slipweerstand te kopen. Deze betere slipweerstand is bijvoorbeeld R10. Het is waarschijnlijk overdreven om een vloer met slipwaarde R11 en R12 te kopen, omdat deze vooral gemaakt worden voor (bedrijfs)ruimtes met een hoog sliprisico zijn.

Bekijk alle vinyl vloeren

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince