ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Is een vinyl vloer waterdicht?

U bent misschien van plan om een vinyl vloer in de keuken of badkamer te leggen en wilt daarom weten of de vloer waterdicht is. Vinyl vloeren zijn namelijk heel betaalbaar, bieden veel loopgemak omdat ze zacht aanvoelen én zijn gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast zijn er natuurlijk vele vinyl vloeren met een betonlook of tegeldesign, die perfect in de keuken of badkamer passen.

Over het algemeen zijn vinyl vloeren zijn goed bestand tegen water, maar het is wel heel belangrijk om de randen goed af te kitten met waterdichte kit. Op deze manier kan het water nooit onder de vinyl vloer komen. Wanneer de vloer goed ligt en goed afgekit is, dan is deze goed bestand tegen water dat op de grond valt.

Een ander voordeel van vinyl vloer is dat deze ook goed bestand is tegen vochtige lucht, die vaak aanwezig is in een badkamer.

Alle vinyl vloeren

De basisvloer moet helemaal glad zijn

Vinyl vloeren kunnen - net als PVC vloeren en marmoleum vloeren - alleen op een gladde vloer worden gelegd. De vloer moet helemaal egaal zijn, omdat anders alle bobbels in de basisvloer doortekenen in het vinyl. De basisvloer kan glad gemaakt worden met egaliseermiddel, waarna u de vinyl vloer kunt leggen.

Claim nu extra korting op onze vinyl vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk alle vinyl vloeren

Gemakkelijk leggen zonder nadelen

Omdat de meeste vinyl vloeren verkrijgbaar zijn op een breedte van 400 cm, is deze in vrijwel alle badkamers naadloos te leggen. Omdat de vinyl vloer geen naden heeft, kan er geen water tussen de naden komen en in de vloer trekken. 

Doucheruimte

Forbo Surestep Laguna

We raden niet aan om een vinyl vloer in een doucheruimte te leggen. Omdat de vloer daardoor constant wordt blootgesteld aan water, zal deze uiteindelijk loslaten.

Vinyl met anti-slip laag voor in de badkamer

Veel vinyl vloeren zijn slipbestendig R9. Dat betekent dat deze vinyl vloeren slipweerstand bieden in droge omstandigheden. Veel vinyl vloeren hebben ook slipweerstand R10. Deze vloeren bieden slipweerstand in ruimtes met een verhoogd sliprisico's, zoals een keuken.

Verder zijn er nog vinyl vloeren met een speciale anti-slipwaarde. Deze vloeren hebben slipweerstand R11 en R12. Denk daarbij aan vinyl vloeren als Forbo Safestep Aqua, die de hoogst mogelijke slipweerstand biedt in natte ruimtes.

Bekijk alle vinyl vloeren

Let op! Het leggen van vinyl vloeren in een badkamer is uitgesloten van onze legservice. Aangezien badkamers relatief klein zijn en de reis- en arbeidskosten in verhouding te hoog zijn, is het niet aantrekkelijk voor u om ons hiervoor in te schakelen. Uiteraard bieden we uw nieuwe vinyl vloer graag aan voor de laagste prijs!

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince