ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Is vinyl geschikt voor vloerverwarming?

Ja, vinyl vloeren zijn zeker geschikt voor gebruik van vloerverwarming. Vinyl vloeren hebben namelijk een lage warmtedoorlaatweerstand van minder dan 0.15 m² k/W.

Eén van de grootste voordelen van vinyl vloeren is dat deze veel loopcomfort bieden, omdat ze zacht en verend zijn. In combinatie met vloerverwarming voelt de vloer ook nog eens lekker warm aan. Het is dan ook ideaal om met blote voeten over deze vloer heen te lopen.

Vinyl vloeren met het PIT-symbool voor vloerverwarming

Wanneer u er 100% zeker van wilt zijn dat de vloer geschikt is voor vloerverwarming, dan kunt u kijken naar het PIT-symbool voor vloerverwarming. PIT-symbolen zijn iconen die allerlei informatie over vloerbedekking geven. Wanneer het PIT-symbool voor vloerverwarming bij de vinyl vloer staat, dan weet u zeker dat de vloer geschikt is voor gebruik van vloerverwarming.

Het PIT-symbool voor vloerverwarming ziet er zo uit. Bij al onze vinyl vloeren staan de geldende PIT-symbolen. U vindt deze terug bij de attributen van onze producten.

Lage warmtedoorlaatweerstand

Vaak ziet u bij de vinyl vloer ook de ''warmtedoorlaatweerstand'' staan. Hoe lager de warmtedoorlaatweerstand van een vinyl vloer is, hoe meer warmte deze door kan laten en dus hoe geschikter deze vloer is voor vloerverwarming.

Over het algemeen zijn vloeren met een warmtedoorlaatweerstand van minder dan 0,15 m² k/W geschikt voor vloerverwarming. In principe hebben alle vinyl vloeren uit onze collectie een warmtedoorlaatweerstand die lager is dan 0,15 m² k/W, waardoor ze dus allemaal geschikt zijn voor gebruik van vloerverwarming.

Let op! De vloer moet wel volledig verlijmd worden

Vinyl vloeren zijn los te leggen zonder lijm tot 40 m². Om gebruik te kunnen maken van vloerverwarming moet het vinyl volledig verlijmd worden. Als de vloer niet verlijmd wordt, dan kan deze gaan bobbelen, omdat de warmte van onder komt en het vinyl zachter wordt de door warmte. Het resultaat is een vinyl vloer die niet mooi oogt en ook sneller zal beschadigen.

Bekijk alle vinyl vloeren

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince