ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Vinyl over een oude vinyl vloer leggen, kan dat?

U bent van plan om een nieuwe vinyl vloer te kopen, maar hebt al een oude vinyl vloer liggen. U wilt weten of het mogelijk is om deze nieuwe vinyl vloer over de oude vinyl vloer te leggen. We zijn gespecialiseerd in het leggen van vinyl vloeren. Hieronder vertellen we precies wat de mogelijkheden zijn:

Goede basisvloer is heel belangrijk

Voor u de nieuwe vinyl vloer kunt leggen moet u ervoor zorgen dat de basisvloer helemaal perfect is. Een perfecte basisvloer is 100% egaal en bevat dus géén oneffenheden.

Dit is belangrijk omdat alle oneffenheden in een basisvloer kunnen doortekenen in het vinyl. U ziet dus al deze oneffenheden als de vinyl vloer uiteindelijk ligt. Dit zorgt niet alleen voor een minder goede uitstraling, maar ook voor een minder lange levensduur van het vinyl. De oneffenheden kunnen er namelijk voor zorgen dat de vinyl vloer sneller beschadigd.

Geen vinyl over vinyl leggen

Wanneer er al een goede vinyl vloer ligt dan is de vloer in principe vlak. Toch raden we niet aan om de nieuwe vinyl vloer over de bestaande vinyl vloer heen te leggen.

Vinyl vloeren zijn namelijk relatief zacht. Dit is één van de voordelen, omdat dit veel loopcomfort biedt. Wanneer er echter twee vinyl vloeren over elkaar worden gelegd, dan wordt de vinyl vloer dubbel zo zacht. De indrukweerstand wordt daardoor te laag, waardoor de vloer kan beschadigen als er iemand met naaldhakken overheen loopt. Het kan zijn dat er afdrukken in het vinyl komen, die er nooit meer uit gaan.

Claim nu extra korting op onze vinyl vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk alle vinyl vloeren

De oude vinyl vloer verwijderen

Het is daarom beter om de oude vinyl vloer te verwijderen. Vinyl vloeren zijn tot 40 m² los te leggen zonder lijm te gebruiken. Daarom liggen veel vinyl vloeren los. Wanneer de oude vinyl vloer los ligt dan kunt u deze in principe eenvoudig verwijderen. Als de vloer na het verwijderen van het vinyl volledig egaal is dan kan de nieuwe vloer direct gelegd worden.

Als de basisvloer niet helemaal egaal is dan moet deze vlak gemaakt worden. Bij een dekvloer kunt u dit doen door de vloer te egaliseren met egaline (of met een ondervloer voor vinyl). Een houten basisvloer is alleen egaal te maken met een ondervloer voor vinyl. We raden de Floorfixx Fini aan.

Het egaliseren van een basisvloer is vrij specialistisch werk. Dit kunt u waarschijnlijk niet zelf. Lees hier meer over de kosten voor het egaliseren.

Bekijk alle vinyl vloeren

De nieuwe vinyl vloer leggen

Nadat de oude vinyl vloer verwijderd is en de basisvloer egaal (gemaakt) is, kunt u de nieuwe vloer leggen. U kunt deze vloer in principe los leggen tot 40 m² zonder deze te verlijmen. Wanneer u gebruik wilt maken van vloerverwarming of bureaustoelen moet de vloer wél verlijmd worden. Door vloerverwarming kan een los gelegde vinyl vloer namelijk gaan bobbelen.

Bekijk alle vinyl vloeren

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince