ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Vinyl vloer in de garage, kan dat?

Je denkt bij een garagevloer vaak aan tegels of beton, maar het is in sommige gevallen ook mogelijk om vinyl in de garage te leggen. Goede kwaliteit vinyl vloeren hebben een dikte van 2.0 tot 3.0 mm en hebben een stevige toplaag, die bescherming biedt tegen vlekken, krassen en slijtage. Ook is vinyl gemakkelijk schoon te houden.

Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar in honderden verschillende designs, waardoor het ook nog eens mogelijk is om een hele stijlvolle garage vloer te kiezen.

Hieronder vertellen wanneer het wél en niet mogelijk is om een vinyl vloer in de garage te leggen:

Garage die gebruikt wordt als opslagruimte

Deze vloer is geschikt voor een garage die meer als opslagruimte wordt gebruikt. De vloer wordt in dit geval normaal belopen en minimaal belast.

Ongeschikt voor fiets- en autobanden

Qua sterkte zijn vinyl vloeren bestand tegen fietsen en auto's die naar binnen- en buiten worden gereden. Vinyl vloeren van goede merken hebben een solide dikte en een slijtlaag van 0.25 tot 0.70 mm.

Vinyl vloeren kunnen echter niet tegen rubber omdat hier weekmakers inzitten. Rubber banden van fietsen en auto's kunnen namelijk bruine vlekken veroorzaken in het vinyl. Ook kan dit zorgen voor verkleuringen. Bij zwarte vinyl vloeren zullen deze vlekken minder zichtbaar zijn, maar het vinyl wordt er natuurlijk niet mooier op. Daarom raden we het af.

Garage om te knutselen en hobbieën

Vaak worden garages ook gebruik om te knutselen en te hobbieën. Voor deze type garages is een vinyl vloer prima.

Wanneer de ruimte wordt gebruikt als een werkplaats waar met gereedschap wordt gewerkt, dan is het niet aan te raden om een vinyl vloer te leggen (of om heel voorzichtig te zijn). Een vallende hamer kan dan voor beschadigingen in het vinyl zorgen. Het zou dan beter zijn om voor een andere vloer te kiezen.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince