ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Vinyl vloer leggen zonder lijm, kan dat?

Goede kwaliteit vinyl vloeren zijn los te leggen tot 40 m². Omdat we alleen goede kwaliteit vinyl vloeren verkopen, zijn al onze vinyl vloeren dus los te leggen. Dit scheelt een hoop gedoe en voorkomt hoge legkosten.

Het is niet nodig om de randen te voorzien van dubbelzijdige tape, want dan zou het vinyl langs de randen kunnen gaan bollen. Dit kan gebeuren omdat vinyl kan werken door temperatuurverschillen.

Om twee naden netjes af te werken, plaatst u de tape in het midden van beide naden (aan de onderkant). Vervolgens sealt u de naden met koudlasvloeistof.

Bekijk alle vinyl vloeren

De basisvloer moet altijd egaal zijn

Egaliseren basisvloer

Ook wanneer het vinyl niet wordt verlijmd, moet de basisvloer natuurlijk wel helemaal egaal zijn. Wanneer de basisvloer niet egaal is, zullen alle oneffenheden doortekenen, waardoor deze minder mooi oogt en de levensduur van het vinyl afneemt. U maakt de vloer egaal met egaline of een speciale ondervloer voor vinyl.

Wanneer u bijvoorbeeld de FloorFixx Fini ondervloer gebruikt, dan is het niet mogelijk om de vloer te verlijmen op de ondervloer. De lijm kan namelijk in de MDF-plaat trekken, waardoor deze bol komt te staan.

Claim nu extra korting op onze vinyl vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk alle vinyl vloeren

Wanneer moet een vinyl vloer wél verlijmd worden?

In sommige situaties moet een vinyl vloer wel worden verlijmd:

  • Vinyl vloeren die in ruimtes worden gelegd die groter zijn dan 40 m²
  • Wanneer u gebruik maakt van vloerverwarming
  • Wanneer u gebruik maakt van bureaustoelen (of meubels met zwenkwielen)
  • Als de vinyl vloer in de badkamer wordt gelegd

Bekijk alle vinyl vloeren

Ruimtes groter dan 40 m²

Wanneer de kamer groter is dan 40 m² dan moet de vinyl vloer ook verlijmd worden. Wanneer u dat niet doet dan is de kans groot dat het vinyl gaat bobbelen, waardoor deze geen goede uitstraling heeft.

Vloerverwarming

De meeste vinyl vloeren zijn geschikt voor gebruik van vloerverwarming, omdat ze een relatief lage warmtedoorlaatweerstand hebben.

De vinyl vloer moet in dit geval wel verlijmd worden. Wanneer u gebruik maakt van vloerverwarming en de vinyl vloer zou niet worden verlijmd, dan kan deze gaan bobbelen.

Gebruik van bureaustoelen

Ook wanneer u gebruik maakt van bureaustoelen (of andere zwenkwielen) is het aan te raden om de vinyl vloer te verlijmen.

Wanneer de vinyl vloer niet verlijmd is, dan kunnen ze zwenkwielen beschadigingen veroorzaken. Uiteraard moet de vinyl vloer wel geschikt zijn voor gebruik van zwenkwielen. Dit is te zien aan het PIT-symbool voor gebruik van zwenkwielen.

Vinyl in de badkamer

Interfloor Dynamic Concrete

Vinyl is waterdicht en kan in de badkamer worden gelegd. Ook hierbij is het advies om de vinyl vloer volledig te verlijmen. De randen moet afgewerkt worden met waterdichte kit, zodat er geen water onder het vinyl kan komen.

Het is overigens niet aan te raden om een ''standaard vinyl vloer'' in de doucheruimte te leggen, omdat de vloer kan gaan bobbelen door een continue blootstelling aan water. Wel zijn er speciale antislip vinyl vloeren - namelijk Safestep Aqua en Surestep Laguna - die wel geschikt zijn voor doucheruimtes.

Claim nu extra korting op onze vinyl vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk alle vinyl vloeren

Welke lijm is geschikt voor het verlijmen van een vinyl vloer?

Wanneer u er voor kiest om de vloer te verlijmen, dan kunt u het beste Thomsit K188E of Uzin KE 20S gebruiken.

Bekijk alle vinyl vloeren

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince