ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Vinyl vloeren schoonmaken en onderhouden

Vinyl vloeren zijn onderhoudsvriendelijk en eenvoudig schoon te maken. We zijn dé aanbieder van vinyl vloeren en geven graag een aantal goede tips om vinyl vloeren schoon te maken:

1. Schoon- en droogloop mat

U kunt de levensduur van een vinyl vloer verlengen door vuil en zand buiten te houden. Vuil en zand kan namelijk de beschermlaag van de vinyl vloer aantasten, waardoor deze sneller slijt. U kunt vuil eenvoudig buiten houden door een goede schoonloopmat bij de intree te leggen en uw voeten goed te vegen.

Schoonloopmatten nemen het grootste deel van het vuil op, waardoor deze dus niet in huis terecht komen en dus geen negatief effect kunnen hebben op de vinyl vloer. Van Coral Luxe is bijvoorbeeld bewezen dat deze maar liefst 94% van het vuil opneemt! Uiteraard is het nog beter als u uw schoenen uitdoet bij binnenkomst.

2. Vuil verwijderen

Vuil kan zich ophopen. Wanneer u vervolgens over de vinyl vloer loopt, dan kun u het vuil in de vinyl vloer lopen. Omdat vuil een schurende werking kan hebben, kan het de toplaag van het vinyl aantasten. Nu hebben vinyl vloeren van goede kwaliteit vaak wel een stevige toplaag, waardoor deze niet zomaar slijt. Het zorg ondanks dat toch voor een minder lange levensduur en een minder goede uitstraling. U kunt dit voorkomen door vuil te verwijderen. Verwijder vuil met een bezem of een stofzuiger.

3. Vloerbeschermers onder meubels

Gebruik vloerbeschermers onder uw meubels. U kunt deze vloerbeschermers bijvoorbeeld onder uw stoelen en uw bankstel bevestigen. Vloerbeschermers hebben een dikkere laag, vaak van wol. Deze dikkere laag zorgt voor een goede bescherming. Wanneer u met de stoelen schuift, dan wordt voorkomen dat er krassen in het vinyl komen. Verder kunnen vloerbeschermers voorkomen dat er permanente pootafdrukken in het vinyl komen.

4. Let op met naaldhakken

Goede kwaliteit vinyl vloeren hebben een stevige slijtlaag. Het vinyl kan echter beschadigen door naaldhakken, zeker wanneer de naaldhakken beginnen te slijten. Versleten naaldhakken kunnen namelijk scheper worden, waardoor ze schade kunnen toebrengen aan het vinyl.

Voor de levensduur van de vinyl vloer is het aan te raden om geen naaldhakken te dragen. Wanneer u toch naaldhakken wilt dragen, zorgt er dan voor dat u de hak in goede staat houdt. U kunt een beschadigde hak eenvoudig repareren met vervanghakjes.

Bekijk alle vinyl vloeren

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince