ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Welke ondergrond is geschikt voor een vinyl vloer?

Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar in uiteenlopende designs. Ze zijn betaalbaar, duurzaam en eenvoudig schoon te maken. Verder zijn vinyl vloeren vrij eenvoudig te installeren. U kunt een vinyl vloer los leggen in een ruimte van maximaal 40 m². U kunt een vinyl vloer echter alleen op een goede basisvloer leggen.

Hieronder vertellen we welke ondergrond geschikt is voor een vinyl vloer…

Waarom is de ondergrond zo belangrijk?

Vinyl moet geinstalleerd worden op een basisvloer die in een goede staat is. Verder moet deze basisvloer vrij zijn van beschadigingen, vuil en stof. De basisvloer moet volledig egaal zijn. Wanneer er oneffenheden in de vloer zitten, zal dit doortekenen op het vinyl. Zelfs de kleine oneffenheden zullen uiteindelijk zichtbaar zijn in het vinyl.

Het zorgt ervoor dat de vloerbedekking geen mooie uitstraling heeft. Daarnaast slijt het vinyl sneller als de ondervloer ongeschikt is, waardoor de levensduur van het vinyl korter wordt.

Claim nu extra korting op onze ondervloeren voor vinyl met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle ondervloeren voor vinyl

Ondervloer voor vinyl

Ondervloeren voor vinyl hebben egaliserende werking. Ze kunnen lichte oneffenheden uit de basisvloer halen en zorgen voor een geschikte ondergrond. Daarmee zorgt een ondervloer voor een goede uitstraling van het vinyl.

Ondervloeren hebben meer voordelen. Veel ondervloeren verlengen de levensduur van het vinyl. Ondervloeren hebben een geluiddempende werking, waarmee appartementseigenaren kunnen voldoen aan de eisen met betrekking tot geluiddemping.

Een goede en betaalbare ondervloer voor vinyl is Floorfixx Fini.

Alle ondervloeren voor vinyl

Ondervloer egaliseren

Wanneer de ondervloer te veel oneffenheden bevat, dan kan dit niet opgevangen worden met een ondervloer. De ondergrond moet dan geegaliseerd worden met vloeibaar egaliseermiddel. Na het egaliseren van de basisvloer bevat deze een gladde laag van een paar millimeter. Vervolgens kunt u de vinyl vloer installeren.

U kunt de basisvloer egaliseren met egaline. U kunt egaline ook kopen in combinatie met alle benodigde gereedschappen. De Egaliseer Set bestaat uit een emmer, egalinekuip, mengstaaf voor de boormachine en egaliseerspaan.

Wanneer u een vinyl vloer koopt in onze webshop, dan kunt u ons inschakelen om de ondervloer te egaliseren en het vinyl te installeren.

Alle egalisatiemiddelen

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince