ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Vloerbedekking voor de slaapkamer: waar op letten?

De slaapkamer is één van de belangrijkst ruimtes in huis, omdat we hier de meeste tijd doorbrengen. In de slaapkamers komen we tot rust na een lange werkdag. Het is dan ook heel belangrijk om de slaapkamer op een  goede, aangename manier in te richten. Vloerbedekking is hierbij een heel belangrijk onderdeel.

Waarom vloerbedekking in de slaapkamer?

Tapijt is heel populair voor in de slaapkamer. Het is natuurlijk ook heerlijk om ’s ochtends uit bed te stappen en met de blote voeten op een warm en zacht tapijt terecht te komen. Verder kan tapijt, afhankelijk van de poolhoogte en de kleuren, zorgen voor een ontspannen sfeer.

Een ander belangrijk voordeel van tapijt is dat deze goede geluiddempende eigenschappen heeft. Loopgeluiden worden daardoor gedempt. Dit verkleind de kans dat jouw partner wakker wordt als jij uit de kamer loopt om naar het toilet te gaan.

Veel tapijten dempen contactgeluiden met meer dan 20 dB, iets waar harde vloeren, zoals bijvoorbeeld PVC, niet zomaar aan komen. Verder ontstaat er op vloerbedekking ook geen tikkende geluiden.

Welk materiaal is geschikt voor de slaapkamer?

Vloerbedekking is er natuurlijk in allerlei soorten materialen. We vertellen welke materialen het populairste zijn en geven daarbij aan wat de voor- en nadelen zijn:

Polyamide

Het populairste materiaal. Polyamide garens zijn de sterkste en meest veerkrachtige synthetische garens. De garens zorgen voor een lange levensduur, zijn gemakkelijk schoon te houden én springen automatisch terug in de oorspronkelijke staat nadat ze belopen zijn. Tapijt van polyamide wordt daarom niet zomaar platgelopen.

Wol

Wol is duurder, maar heeft de langste levensduur. Het tapijt is van nature veerkrachtig en wordt dus ook niet platgelopen. Dankzij de natuurlijke coating en de ondoorzichtige vezel zijn wollen tapijten gemakkelijk schoon te maken. Verder zorgt wol voor een betere luchtkwaliteit. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat wol de lucht reinigt. Het is daarnaast een uitstekende keuze voor mensen met een allergie, omdat wol een natuurproduct is die geen chemicalien bevat.

Polyester

Polyester is er voor de exclusieve slaapkamers die een glamour uitstraling moeten hebben. Vaak hebben deze tapijten een mooie glans. Verder is polyester één van de zachtste materialen, waardoor het heerlijk is om er met blote voeten overheen te lopen. Polyester is iets minder slijtvast dan polyamide en wol, maar in de slaapkamer wordt een stuk minder gelopen, waardoor dat geen enkel probleem is. Polyester wordt ook vaak gecombineerd met andere materialen.

Polypropyleen

Polypropyleen is vooral leuk voor de budget slaapkamers. Dit materiaal is een stuk goedkoper. Er zijn hele mooie en moderne tapijten verkrijgbaar in dit materiaal, maar de levensduur is minder lang en deze tapijten worden eerder platgelopen. Deze tapijten zijn dus vooral leuk voor een paar jaar.

Lussenpool of gesneden pool

Lussenpool tapijten zijn minder zacht dat tapijten met een gesneden pool. Wanneer u dus een lekker zacht tapijt wilt, dan kiest u een tapijt met een gesneden pool.

PIT-symbolen

Je moet op een aantal eigenschappen letten bij het kopen van tapijt voor de slaapkamer. De eigenschappen van vloerbedekking zijn weergegeven door middel van PIT-symbolen. Je kunt daardoor bijvoorbeeld snel zien hoe comfortabel een tapijt is en of deze geschikt is voor vloerverwarming.

De belangrijkste eigenschappen - naast bijvoorbeeld het materiaal en de poolhoogte - voor vloerbedekking dat in de slaapkamer wordt gelegd zijn:

Vloerverwarming

De meeste tapijten zijnn geschikt voor vloerverwarming, maar controleer het even voor de zekerheid.

Geluiddemping

Tapijt zorgt voor een goede demping van contactgeluiden. Uiteraard dempen hoogpolige tapijten contactgeluiden veel beter dan laagpolige tapijten. Wanneer je bijvoorbeeld moet voldoen aan de 10 dB eis van de Vereniging van Eigenaren (VvE), controleer dan even of contactgeluiden ook echt voor meer dan 10 dB worden gedempt.

Comfortklasse 5

U kunt zachte en comfortabele tapijten herkennen aan het PIT-symbool met de comfortklasse. De zachtste tapijten hebben comfortklasse 5.

Geluiddemping

U wilt in uw slaapkamer van uw rust kunnen genieten en bijvoorbeeld niet wakker worden als iemand door de slaapkamer loopt.

Gelukkig hebben tapijten de beste geluiddempende werking. Ze zorgen ervoor dat contactgeluiden (voetstappen) worden gedempt en dus aangenamer klinken. Het zorgt niet voor getik, zoals bij een laminaatvloer.

Als appartementseigenaar moet u vaak vloerbedekking kiezen die geluiddempend is. Het zorgt er niet alleen voor dat u van uw rust kunt genieten, maar dat ook uw onderburen van hun rust kunnen genieten.

Zwenkwielen

Wanneer je bijvoorbeeld een studentenkamer hebt en je hebt een bureau op de slaapkamer staan, let er dan even op dat het tapijt geschikt is voor gebruik van zwenkwielen. Wanneer deze ongeschikt is voor gebruik van zwenkwielen, dan is dit natuurlijk wel op te lossen met een vloerbeschermer.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince