Vloerbedekking voor de slaapkamer: waar op letten?

De slaapkamer is waarschijnlijk de belangrijkste kamer in huis, omdat u hier waarschijnlijk de meest tijd doorbrengt. In de slaapkamer komt u helemaal tot rust, na een lange werkdag. Het is daarom belangrijk om uw slaapkamer zo in te richten dat u optimaal kunt ontspannen. Omdat de vloerbedekking de basis van uw slaapkamer is, is het belangrijk om goede vloerbedekking te kiezen.

We zijn dé vloerbedekking webwinkel van Nederland. Hieronder vertellen we precies waar u op moet letten bij het kiezen van vloerbedekking voor uw slaapkamer:

Zachte vloerbedekking

In uw slaapkamer loopt u veel op blote voeten. Uw vloerbedekking moet daardoor lekker zacht aanvoelen. Tapijten worden gemaakt van uiteenlopende materialen, maar welke materialen zijn nu het zachtst?

Wol

Wol is een natuurlijk materiaal, dat zorgt voor veel luxe. Het is namelijk de allerzachtste tapijtvezel. Verder heeft wol een hele lange levensduur. Wollen tapijten zorgen voor een goede isolatie, omdat warmte wordt vastgehouden. Verder zorgt wol voor een betere luchtkwaliteit. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat wol de lucht reinigt. Het is daarnaast een uitstekende keuze voor mensen met een allergie, omdat wol een natuurproduct is die geen chemicalien bevat.

Bekijk alle wollen tapijten

Nylon

Nylon garens zijn bijzonder zacht, duurzaam en vlekbestendig. Verder hebben ze een vuilafstotende werking, waardoor vuil niet in het tapijt trekt. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat nylon tapijten zeer geschikt zijn voor de slaapkamer. Samen met wol is het de beste vloerbedekking voor uw slaapkamer.

Bekijk alle nylon tapijten

Polyester

Polyester tapijten zijn ook zacht en hebben een vergelijkbare uitstraling als wol. Ze zijn echter minder veerkrachtig. Polyester wordt vaak gecombineerd met andere materialen.

Bekijk alle polyester tapijten

Polypropyleen

Polypropyleen tapijten zijn minder geschikt voor de slaapkamer. Ze voelen minder zacht aan dan nylon. Polypropyleen tapijten zijn voordeliger, maar hebben een veel kortere levensduur. We verkopen betaalbare tapijten met een goede kwaliteit. Onze collectie polypropyleen tapijten is niet zo uitgebreid, omdat deze een kortere levensduur hebben.

Bekijk alle polypropyleen

Lussenpool of gesneden pool

Lussenpool tapijten zijn minder zacht dat tapijten met een gesneden pool. Wanneer u dus een lekker zacht tapijt wilt, dan kiest u een tapijt met een gesneden pool.

De poolhoogte

Verder zorgt een hogere pool voor meer comfort dan een lagere pool.

Comfortklasse 5

U kunt zachte en comfortabele tapijten herkennen aan het PIT-symbool met de comfortklasse. De zachtste tapijten hebben comfortklasse 5.

Geluiddemping

U wilt in uw slaapkamer van uw rust kunnen genieten en bijvoorbeeld niet wakker worden als iemand door de slaapkamer loopt.

Gelukkig hebben tapijten de beste geluiddempende werking. Ze zorgen ervoor dat contactgeluiden (voetstappen) worden gedempt en dus aangenamer klinken. Het zorgt niet voor getik, zoals bij een laminaatvloer.

Als appartementseigenaar moet u vaak vloerbedekking kiezen die geluiddempend is. Het zorgt er niet alleen voor dat u van uw rust kunt genieten, maar dat ook uw onderburen van hun rust kunnen genieten.

Speciale slaapkamercollectie

We hebben een uitgebreide collectie tapijten die geschikt zijn voor de slaapkamer. Denk daarbij aan (tapijt 1, 2 en 3). Verder is er een speciale ‘’slaapkamer collectie’’ van Belakos. Deze Sensualité collectie bestaat uit tapijten met een enorm luxe uitstraling. De tapijten zijn heerlijk zacht en voelen warm aan. Ze hebben een geluiddempende werking, waardoor loopgeluiden aangenaam klinken.

De Sensualité collectie bestaat o.a. uit Satin, Satisfaction, Seduction, Sensation, Sirene en Souplesse. Hieronder lichten we een aantal tapijten uit deze collectie uit.

Satin

Belakos Satin is een bijzonder zacht tapijt met een poolhoogte van maar liefst 25 mm. Het tapijt heeft dan ook de hoogste comfortklasse! Het tapijt is verkrijgbaar in 16 uiterst moderne kleuren, die zorgen voor een warme uitstraling. Het tapijt geeft een echt ‘’luxe thuisgevoel’’.

Satisfaction

Satisfaction is een tapijt met een lagere pool (12 mm), die verkrijgbaar is in maar liefst 23 verschillende kleuren. Deze unikleuren hebben een hele volle en warme uitstraling. Satisfaction is verkrijgbaar in een aantal neutrale kleuren, zoals zwart, grijs en blauw. Verder zijn er een aantal hele bijzondere kleuren, zoals 84, 80, 54 en 10.Door de zachte garens valt het tapijt binnen comfortklasse 5. Ideaal voor de slaapkamer dus!

Sensation

Sensation valt ook binnen de hoogste comfortklasse en is ook verkrijgbaar in vele kleuren. Het grote verschil is dat het lichtere kleuren zijn. Deze kleuren zijn dus ideaal voor de kleinere slaapkamers, die regelmatig worden blootgesteld aan veel zonlicht. Door de lichtechtheid kunnen de garens niet zomaar verkleuren door de zon, waardoor het tapijt haar goede uitstraling behoudt.

Bekijk alle tapijten