ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Vloerbedekking voor uw keuken: waar op letten?

Uw keukenvloer moet duurzaam en krachtig zijn. Wanneer u een pan laat vallen, moet deze niet direct zorgen voor een beschadiging. Verder moet de vloer in uw keuken gemakkelijk te onderhouden zijn. U moet etensresten en vloeistoffen eenvoudig kunnen verwijderen.

Uiteraard moet een keukenvloer praktisch zijn, maar de vloer moet ook mooi zijn. U moet de keuken van uw dromen kunnen ontwerpen. Dankzij innovatieve technieken zijn houten vloeren, betonnen vloeren en tegelvloeren eenvoudig na te maken met andere materialen zoals PVC en vinyl.

De vloeren hebben een zeer realistische uitstraling. PVC en vinyl biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om prachtige houtdesigns na te maken, zonder de vervelende nadelen van een echte houten vloer. Hieronder staat de populairste vloerbedekking voor de keuken…

PVC vloeren in de keuken

PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar in vele uiteenlopende designs en hebben een zeer realistische uitstraling. PVC vloeren zijn moeilijk te onderscheiden van een houten vloer, een betonnen vloer of een stenen vloer. De zichtbare – en vaak ook voelbare – structuur maakt deze vloerbedekking zeer realistisch. Zo zijn houtnerven vaak ook echt voelbaar!

PVC zijn zeer duurzaam en hebben een lange levensduur. Veel PVC vloeren hebben een harde toplaag van zo’n 0,50 mm. Deze toplaag zorgt voor een goede bescherming, bijvoorbeeld tegen vallende pannen en mokken. Verder biedt deze toplaag tegen slijtage, waardoor de vloer lang mooi blijft.

U moet uw keukenvloer gemakkelijk schoon kunnen maken. Vuil, etensresten en vloeistoffen trekken niet in de vloerbedekking, maar blijven op het oppervlak liggen. Vervolgens zijn ze eenvoudig te verwijderen. PVC vloeren hebben een glad oppervlak en zijn daardoor gemakkelijk schoon te maken. PVC vloeren zijn daardoor zeer hygienisch.

Deze vloerbedekking zorgt daarnaast voor aangename loopgeluiden en is te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Verder zijn de meeste PVC vloeren geschikt voor intensief gebruik.

mFLOR Nuance PVC tegel

mFLOR Nuance is een prachtige PVC tegel met een afmeting van 91,44 cm x 45,72 cm. Deze PVC vloer is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren, zodat er met iedere keuken een match te maken is. De PVC tegels zijn moeilijk te onderscheiden van een echte tegelvloer, door de natuurlijke kleuren, de afgeronde randen en de realistische structuur. De beschermlaag van 0,55 mm zorgt voor een goede bescherming tegen krassen en beschadigingen.

Vinyl vloeren in de keuken

Vinyl is een betaalbare en onderhoudsvriendelijke vloer voor de keuken. Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar in vele kleuren en (luxe) designs. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vinyl vloer met een betonlook, een houtlook of een tegellook.

Vinyl vloeren zijn ideaal voor in de keuken, omdat ze bestand zijn tegen vlekken en vocht. Verder zijn ze vrij goed bestand tegen beschadigingen, bijvoorbeeld wanneer er een pan op de grond valt. De vloer is eenvoudig schoon te maken met een dweil of doek en stofvrij te maken met een stofzuiger. Wanneer er etensresten op de grond vallen veegt u deze gemakkelijk op.

Goede kwaliteit vinyl vloeren hebben een lange levensduur. Uiteraard hebben ze niet zo’n lange levensduur als PVC vloeren, maar vinyl is dan ook een stuk voordeliger.

Dynamic Cemento

Wanneer u op zoek bent naar een mooie ''cementvloer'' die betaalbaar en praktisch is, dan bent u waarschijnlijk op zoek naar Dynamic Cemento. Deze vloerbedekking is verkrijgbaar in 7 industriele kleuren. Cemento is een vinyl vloer van goede kwaliteit. De vloer is 2.8 mm dik en bevat een speciale beschermlaag van 0,40 mm. De vloer is gemakkelijk schoon te maken en voelt warm en comfortabel aan.

Silkwoods-V Specials

Silkwoods-V specials is een uitbreiding van Silkwood-V. Deze speciale collectie bestaat uit 7 verschillende visgraatdesigns en 2 steendesigns. U kunt Silkwoods-V Specials gebruiken om uw keuken een zeer exclusieve uitstraling te geven. De vinyl vloer is 2,6 mm dik en bevat een speciale beschermlaag van 0,35 mm.

Marmoleum vloeren in de keuken

Marmoleum vloeren waren in de 50’s enorm populair voor de keuken. Deze vloeren zijn nu weer helemaal terug van weggeweest. Marmoleum vloeren zijn verkrijgbaar in vele leuke designs. De nieuwste marmoleum vloeren hebben leuke, opvallende kleuren en mooie patronen.

Het voordeel van marmoleum vloeren is dat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen, waaronder houtmeel en lijnzaadolie. De vloeren bevatten geen schadelijke stoffen, waardoor het een veilige basis is. Dankzij de natuurlijke materialen is de vloer antibacterieel. Bacterien kunnen zich daarom niet vermenigvuldigen, waardoor de vloer zeer hygienisch is.

Marmoleum is duurzaam en sterk. De harde toplaag zorgt voor een goede bescherming, bijvoorbeeld tegen vallende pannen. Dankzij het gladde oppervlak is marmoleum eenvoudig schoon te maken. U kunt vloeistoffen en etensresten daardoor eenvoudig verwijderen.

Het nadeel van marmoleum is dat het niet bestand is tegen water. Voor normaal dagelijks gebruik zal dit weinig problemen opleveren, maar wanneer er een waterleiding zou springen dan kan de gehele vloerbedekking beschadigd raken. Marmoleum vloeren kunnen namelijk gaan krullen wanneer deze worden blootgesteld aan water.

Leuke marmoleum vloeren voor de keuken zijn Marmoleum Terra, Marmoleum Concrete en Marmoleum Slate.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince