ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5

Festonneren, wat is dat?

Festonneren is de meest gekozen afwerkvorm voor vloerkleden op maat. Bij festonneren wordt er een rand met stevige steek aangebracht rondom het gehele vloerkleed. Deze rand wordt aangebracht met professionele machines. Daarbij wordt doorgaans een bijpassende kleur gekozen, zodat de rand goed bij het vloerkleed past.

Standaard wordt er een rand aangebracht van ± 10 mm. Het is ook mogelijk om een iets smallere rand aan te laten brengen van ± 7 mm. De smalle rand zorgt voor een iets exclusievere uitstraling.

Festonneren met lint

Het is ook mogelijk om een vloerkleed te laten festonneren met lint. Dit is net iets exclusiever dan ''gewoon'' festonneren. 

Bij deze randafwerking wordt er een smal lint rondom het vloerkleed gestikt.

Dit lint brengen we aan met professionele machines. Onze stylisten kiezen een bijpassende kleur, zodat de rand goed bij het vloerkleed past. Wanneer er wordt gefestonneerd met een lint gaat de rand minder snel pluizen.

Standaard is de breedte van het lint ± 14 mm, maar u kunt ook kiezen voor een smaller lint van ± 8 mm. Het smallere lint zorgt voor een exclusievere uitstraling.

Stel nu uw eigen vloerkleed op maat samen

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

We zijn dagelijks tot 17:30 uur bereikbaar voor gratis advies.

Vince