ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
 • Laagste prijsgarantie
 • Gratis verzending vanaf €300,-
 • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
 • ReviewSpot 9.2
 • Google reviews 4.9/5
Forbo Coral Classic droog- en schoonloopmatten

Beste droog- en schoonloopmatten van 2022 en 2023

Je bent op zoek naar een nieuwe droog- en schoonloopmat en wilt weten welke de beste eigenschappen hebben. Een goede droog- en schoonloopmat is belangrijk, omdat er maar één kans is om een goede indruk te maken op bezoekers. Wanneer bezoekers in een mooie en schone entree binnenkomen, is die goede eerste indruk gemaakt!

Een goede droog- en schoonloopmat zorgt niet alleen voor een nette entree, maar verwijdert natuurlijk ook zoveel mogelijk vuil en nattigheid. Daarmee verlaagt deze de kans dat bezoekers uitglijden, omdat ze natte schoenen hebben.

 Ook zorgt een goede droog- en schoonloopmat voor een langere levensduur van de achterliggende vloer. Veel vloeren – waaronder marmoleum, vinyl en PVC – slijten sneller door zand. Wanneer zand buiten de deur blijft, neemt de levensduur van deze vloeren dus toe. Daarom is het slim om te investeren in een goede droog- en schoonloopmat.

Hieronder staan de beste droog- en schoonloopmatten van 2022 en 2023:

Claim nu extra korting op Forbo droog- en schoonloopmatten met de kortingscode ''vloer''. Bekijk alle droog- en schoonloopmatten

Droog- en schoonloopmatten voor buiten, binnen en circulatiezones

Forbo Coral Classic droog- en schoonloopmatten

Voor we vertellen wat de beste droog- en schoonloopmatten zijn, vertellen we over de verschillende toepassingen.

De matten zijn namelijk geschikt voor 3 verschillende zones. Voor de optimale prestaties is het aan te raden om verschillende matten te combineren.

Zone 1: Buiten

Droog- en schoonloopmatten die geschikt zijn voor buiten vormen de eerste barrière tegen vuil en vocht. Deze matten schrapen het vuil al van de schoenen voor ze de drempel overgaan en het gebouw betreden.

Voorbeelden van droog- en schoonloopmatten voor buiten zijn:

 • Coral Grip MD
 • Coral Grip HD

Zone 2: Binnen

In de tweede zone (binnen) wordt een droog- en schoonloopmat gelegd die het fijnere vuil en vocht verwijdert. In de ideale situatie zijn de buiten- en binnenmat samen 6 meter lang.

Voorbeelden van droog- en schoonloopmatten voor binnen zijn:

 • Coral Brush
 • Coral Bright
 • Coral Classic
 • Coral Duo
 • Coral Welcome
 • Coral interior
 • Coral Luxe

Zone 3: Circulatiezones

Dan zijn er nog een aantal circulatiezones. Deze zijn aanwezig in andere ruimtes in het gebouw. Denk daarbij aan recepties, gangen, liften en trappen.

In een bedrijfsgebouw kunnen dus meerdere type droog- en schoonloopmatten liggen, die elkaar versterken en samen zorgen voor de perfecte barrière tegen vuil en nattigheid.

Voorbeelden voor droog- en schoonloopmatten voor circulatiezones zijn:

 • Coral Bright
 • Coral Classic
 • Coral Interior
 • Coral Luxe
 • Coral Bright

De beste merken

De beste aanbieder van droog- en schoonloopmatten in Nederland is Forbo. Dit is een internationale producent uit Zwitserland, die bekend staat als aanbieder van de beste marmoleum vloeren, vinyl vloeren en droog- en schoonloopmatten.

De deurmatten van Forbo worden aangeboden binnen de Coral-collectie. De populairste droog- en schoonloopmatten zijn de Coral Classic, Coral Brush en Coral Grip.

Voor degenen die op zoek zijn naar een goedkopere droog- en schoonloopmat is Hamat aan te raden. Deze matten zijn van mindere kwaliteit, maar ze zijn ook een stuk voordeliger.

Alle droog- en schoonloopmatten

1. Coral Grip

Sterke en ultieme vuil- en gruisverwijderaar

Coral Brush voetstappen

Coral Grip kan zowel binnen als buiten worden gelegd, maar wordt voornamelijk buiten gelegd. Het zorgt voor een representatieve en uitnodigende uitstraling.

Vaak wordt Coral Grip gecombineerd met een andere droog- en schoonloopmat van Forbo. Coral Grip is goed te combineren met Coral Classic, Brush, Welcome, Duo of Bright. Daarbij ligt Coral Grip buiten (zone 1) en één van de andere droog- en schoonloopmatten binnen (zone 2).

Coral Grip is effectief dankzij de speciale schraapgarens en doorlatende structuur. De garens zijn door-en-door geverfd volgens de Solution Dyed verfmethode. De kleuren blijven daarom heel lang mooi.

Dankzij de speciale antislip korrels biedt deze deurmat een goede grip. Bezoekers kunnen het gebouw daarom veilig betreden.

Coral Grip is verkrijgbaar als standaardmat, per strekkende meter en per strekkende meter met waterdichte en brandveilige Everfort vinyl rug. Daarnaast is er Coral Grip MD voor semi-intensief gebruik en Coral Grip HD voor intensief gebruik. Verder zijn er twee dikte: 11.00 mm en 16.00 mm.

Coral Grip wordt gezien als de beste deurmat voor buiten.

Alle droog- en schoonloopmatten

2. Coral Classic

Dé ultieme vochtabsorbeerder

Coral Classic laarzen

Coral Classic is dé populairste droog- en schoonloopmat omdat deze bekend staat als ‘’de ultieme vochtabsorbeerder’’. Coral Classic haalt na twee stappen al meer dan de helft van het vuil en vocht onder de schoenen vandaan.

Dit maakt een goede indruk op bezoekers, maar zorgt ook voor een langere levensduur van de achterliggende vloeren. Zand zorgt namelijk voor de snellere slijtage van allerlei soorten vloeren, waaronder PVC, marmoleum en vinyl.

De entreemat is verkrijgbaar in rijke 12 kleuren. De mat is 9.0 mm dik en is gemaakt van Solution Dyed polyamide ECONYL. Polyamide garens zijn heel sterk. Dankzij de Solution Dyed verfmethode zijn de garens door-en-door gekleurd, waardoor de kleuren lang mooi blijven. ECONYL Garens zijn milieuvriendelijk omdat ze afkomstig zijn van oude visnetten uit de oceaan.

De droog- en schoonloopmat is milieuvriendelijk geproduceerd en heeft een Environment Product Declaration en een Life Cycle Assessment. Coral Classic is vrij van weekmakers en ook geschikt voor PVC vloeren.

De entreemat is geschikt voor zwaar commercieel gebruik en kan dus intensief worden belopen. Dankzij brandklasse Bfl-S1 is deze mat brandveilig.

Coral Classis wordt gebruikt voor de entree, maar ook voor circulatiezones zoals de receptie, gangen, liften en trappen. De deurmat wordt vaak gecombineerd met Coral Grip, waarbij Coral Grip buiten ligt als eerste bescherming tegen vuil en vocht.

Alle droog- en schoonloopmatten

3. Coral Bright

Het opnemen van vocht in kleine- en middelgrote bezoekersaantallen

Coral Bright 2608 fresh grass schoenen

Coral Bright is vooral populair voor ruimtes met kleine- en middelgrote bezoekersaantallen waar het opnemen van vocht het belangrijkste is. De droogloopmat is gemaakt van zachte en comfortabele polyamide garens en neemt veel vocht op. De mat is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren, waaronder Vivid Earth, Deep Water en Cold Lava.

De kleuren zijn geverfd volgens de Solution Dyed verfmethode. De matten zijn daarom dus door-en-door gekleurd. Het zorgt ervoor dat de kleuren heel lang mooi blijven.

Dankzij de EVERFORT vinyl rug is deze droog- en schoonloopmat ondoordringbaar en dus vochtbestendig. Deze mat is goed te combineren met Coral Grip MD en Coral Grip HD (in zone 1).

De mat is ongeschikt voor grote, intensief belopen bedrijfsruimtes.

Alle droog- en schoonloopmatten

4. Coral Duo

Coral Duo zakenman

Extra effectieve mat special voor korte entrees

Coral Duo is een extra effectieve mat voor entrees met weinig ruimte. Denk daarbij aan appartementen, huizen en bedrijfsruimtes met kleine entrees.

Coral Duo is namelijk dé maximale vuilverwijderaar en vochtabsorbeerder. In slechts een paar stappen haalt deze droog- en schoonloopmat vuil onder de schoenen vandaan. Volgens onderzoek houdt Coral Duo 10% meer vuil onder de schoenen vandaan in de eerste paar meters.Ook wordt vocht vastgehouden, waardoor de schoenen worden drooggelopen.

De mat is gemaakt van krachtige én milieuvriendelijke ECONYL garens (75%). Dankzij de EVERFORT vinyl rug is deze droog- en schoonloopmat ondoordringbaar en dus vochtbestendig.

Coral Duo is geschikt voor zwaar woongebruik en zwaar projectgebruik en dus geschikt voor intensief belopen entrees. Ook deze mat is goed te combineren met Coral Grip MD en Coral Grip HD (in zone 1).

Alle droog- en schoonloopmatten

5. Coral Welcome

Coral Welcome sportschoenen

De meest milieuvriendelijke droog- en schoonloopmat

Wie op zoek is naar een milieuvriendelijke droog- en schoonloopmat, is op zoek naar Coral Welcome.

De garens van deze mat bestaan namelijk voor 100% uit ECONYL garens. Dit zijn milieuvriendelijke polyamide garens, die bijvoorbeeld gemaakt zijn van oude visnetten uit de oceaan. Het tuftdoek is gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Het is dan ook enige schoonloopmat ter wereld met een BRE A+ duurzaamheidslabel.

Deze deurmat is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren, waaronder Silver Shadow, Blue Lagoon en Colour Purple. Dankzij de extra toegevoegd schraapgarens wordt er veel vuil verwijderd.

Deze deurmat voor binnen maakt de schoenen droog en schoon. Dankzij de krachtige garens is deze mat geschikt voor in intensief belopen huizen en bedrijfsruimtes.

Dankzij de EVERFORT vinyl rug is deze droog- en schoonloopmat ondoordringbaar en dus vochtbestendig.

Alle droog- en schoonloopmatten

6. Coral Luxe

Coral Luxe vrouwenschoen

De meest chique droog- en schoonloopmat

Zoals de naam al zegt, is Coral Luxe een chique droog- en schoonloopmat. Deze mat is verkrijgbaar in 6 representatieve kleuren, waaronder Diamond, Sapphire en Onyx.

Coral Luxe is een droog- en schoonloopmat speciaal voor circulatiezones (zone 3), zoals recepties, gangen, liften, trappen en andere ruimtes waar vuil en vocht van buiten naar binnen wordt gelopen.

Deze droog- en schoonloopmat neemt 94% van het binnengelopen vuil en vocht op.

De mat is gemaakt van 100% polyamide. Deze garens zijn geverfd volgens de Solution Dyed verfmethode, waardoor ze door-en-door gekleurd zijn. De kleuren blijven daarom lang mooi, waardoor deze entreemat er heel lang mooi uit blijft zien!

Alle droog- en schoonloopmatten

7. Coral Brush

Coral Brush kantoor zakenman

Om zandinloop te beperken

Coral Brush is een hele effectieve droog- en schoonloopmat die 95% van het vuil en vocht buiten de deur houdt. Deze mat is verkrijgbaar in 14 verschillende kleuren. Het is daarom makkelijk om een geschikte kleur te vinden.

Deze mat is er voor entrees waar veel zand binnengelopen wordt, bijvoorbeeld nieuwbouwhuizen. Zand kan de achterliggende vloer, zoals marmoleum, vinyl en PVC, beschadigen. Coral Brush verlengt de levensduur van deze vloeren, omdat zand buiten de deur worden gehouden. Daarnaast neemt de mat ook vocht op.

De mat is milieuvriendelijk, omdat deze gemaakt is van 3 soorten ECONYL garens. Dankzij de krachtige garens is Coral Brush geschikt voor zwaar woongebruik en zwaar projectgebruik.

De mat kan daarom huis én in bedrijfsruimtes worden gelegd.

Alle droog- en schoonloopmatten

Claim nu extra korting op Forbo droog- en schoonloopmatten met de kortingscode ''vloer''. Bekijk alle droog- en schoonloopmatten

Producten uit dit blogbericht

Vince