ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5
desso-denim-econyl.jpg

ECONYL garens, wat zijn dat?

ECONYL garens worden bijvoorbeeld gebruik in kousen, panty’s, zwemkleding en sportkleding, maar worden ook steeds vaker gebruikt in vloerbedekking.

Hieronder vertellen we ECONYL garens precies zijn:

Het ‘’milieuvriendelijke antwoord op nylon’’

Nylon wordt sinds 1920’s geproduceerd door DuPont Corporation, maar werd na de Tweede Wereldoorlog pas echt populair. Het werd vooral veel gebruikt toen er een schaarse ontstond naar natuurlijke vezels, zoals zijde en katoen.

Door de opkomst van de milieubewegingen in de 70’s kwam er steeds meer aandacht voor de negatieve impact van nylon op het milieu. Hoewel deze negatieve houding ten opzichte van nylon tegenwoordig minder agressief is was er toch reden om een milieuvriendelijker alternatief te ontwikkelen.

Dit milieuvriendelijke alternatief is de ECONYL garen.

Het Italiaanse Aquafil

ECONYL werd voor het eerste geproduceerd in 2011. Het werd het handelsmerk van het Italiaanse bedrijf Aquafil. Het bedrijf ontwikkelde deze garens als antwoord op de milieucrisis die veroorzaakt wordt door de productie van synthetische nylon garens.

Claim nu extra korting op onze tapijten met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle tapijten

Gemaakt van oude visnetten uit de oceaan

ECONYL garens worden veelal gemaakt van oude visnetten uit de oceaan. Oude visnetten zijn een groot probleem geworden voor zeedieren, zoals schildpadden, walvissen en haaien. Deze zeedieren komen regelmatig vast te zitten in de oude visnetten.

Omdat ECONYL garens worden gemaakt van oude visnetten kunnen deze het probleem oplossen. De oude visnetten kunnen met innovatieve technieken uit het water worden gehaald en gebruikt worden in nieuwe producten, zoals vloerbedekking.

Bij de productie van ECONYL garens worden alleen volledig geregenereerde afvalmaterialen gebruikt. Daarbij worden dus geen flessen gebruikt. Dankzij deze keuze behouden de garens het milieuvriendelijke karakter en blijven ze sterk en duurzaam.

Daarmee zorgt ECONYL er dus voor dat er nieuwe vloerbedekking met dezelfde prestaties kan worden gebruikt zonder dat er nieuwe garens hoeven te worden gebruikt.

Bekijk alle tapijten

Het productieproces van ECONYL garens

ECONYL garens worden op de volgende manier gemaakt:

  1. Het verzamelen van zoveel mogelijk afvalproducten, zoals oude vloerbedekking en oude visnetten uit de oceaan
  2. Gronding reinigen en verzorgen én sorteren van de afvalproducten
  3. De oorspronkelijke zuiverheid wordt teruggebracht tijdens het regeneratieproces
  4. Het geregenereerde nylon wordt vervolgens verwerkt tot tapijtgarens
  5. De garens worden gebruikt voor de productie van nieuwe ECONYL tapijten

Welke merken gebruiken ECONYL garens?

Veel populaire merken hebben tapijten die gemaakt zijn met ECONYL garens. Zo zijn er bijvoorbeeld ECONYL garens gebruikt in de collecties van Ambiant, Desso, Interfloor en Parade.

Bekijk alle tapijten

Vince