ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5
Desso Asteranne slaapkamer vloerkleed

Hoe groot moet een vloerkleed zijn en welke mogelijkheden zijn er?

Vloerbedekking Webwinkel is de grootste aanbieder van op maat gemaakte vloerkleden van Nederland. Je kunt van alle tapijten een prachtig vloerkleed op maat laten maken. Je kunt daarbij de vorm, randafwerking en afmeting kiezen, maar hoe groot moet een vloerkleed eigenlijk zijn?

Om antwoord te geven op deze vraag is het belangrijk om te weten waar het vloerkleed komt te liggen. We geven aan wat de perfecte afmetingen zijn voor een vloerkleed in de woonkamer (bij een bankstel), voor de slaapkamer en voor de eetkamer. Verder geven we aan waar het nog meer leuk is om een vloerkleed te leggen.

Je weet na het lezen van de pagina precies welke maat het beste bij jouw interieur past:

Bij een bankstel in de woonkamer

De woonkamer is de populairste plaats om een vloerkleed neer te leggen. Je kunt het kleed op verschillende manieren leggen:

1. De poten op het vloerkleed

Desso Airmaster for Home vloerkleed bankstel

Je kunt ervoor kiezen om alle poten van een bankstel of de stoelen op het vloerkleed te plaatsen. Het vloerkleed wordt dan natuurlijk een stuk groter. Het is daarbij wel belangrijk om rondom de meubels, zoals het bankstel, voldoende ruimte te laten. We adviseren om ten minste 25 tot 30 centimeter ruimte vrij te houden. Wanneer deze ruimte er niet is, dan lijkt het alsof het vloerkleed te klein is.

2. Alleen de voorpoten op het vloerkleed

Je kunt er ook voor kiezen om alleen de voorpoten van het bankstel en de stoelen op het vloerkleed te zetten. Het vloerkleed wordt daardoor iets kleiner, maar zorgt wel voor verbinding tussen alle meubels.

3. Geen poten op het vloerkleed

De meeste meubels worden helemaal of deels op het vloerkleed geplaatst, maar het is ook mogelijk om geen meubels op het vloerkleed te plaatsen. Zorg er dan wel voor dat het vloerkleed mooi in het midden uitgelijnd is en zet eventueel een salontafel in het midden.

4. Ronde vloerkleden

Monasch by Best Wool Fingers Crossed Flavoured Olive Fauteuil

Je kunt natuurlijk kiezen voor een vierkant of rechthoekig vloerkleed, maar het is ook mogelijk om voor een rond vloerkleed te kiezen. Ronde vloerkleden worden minder vaak besteld, waardoor het zorgt voor een unieke uitstraling. We raden aan om voor een groot vloerkleed te kiezen waar ten minste de voorpoten van de meubels op kunnen staan.

Claim nu extra korting op onze vloerkleden op maat met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle vloerkleden

Voor de slaapkamer

Je kunt een vloerkleed natuurlijk ook in de slaapkamer leggen.

Wanneer er een harde vloer in de slaapkamer ligt, kan dit een hele mooie en comfortabele toevoeging zijn. Het vloerkleed dempt ook contactgeluiden, waardoor jij of jouw partner ’s nachts naar het toilet kan lopen zonder al te veel geluid te maken.

Het is dus een hele leuke toevoeging aan de slaapkamer. We hebben een speciale collectie met slaapkamertapijt en van al deze tapijten zijn vloerkleden op maat te maken, maar hoe groot moet het vloerkleed dan worden?

Hieronder vertellen we daar alles over:

1. Bed en meubels op het vloerkleed

Monasch by Best Wool Knot my Style Ivory Slaapkamer

Je kunt een groot vloerkleed kopen, dat groot genoeg is om het bed en beide nachtkastjes op te plaatsen. Voor een grotere kamer met een kingsize bed is een vloerkleed van 2.50 bij 3.00 meter bijvoorbeeld heel mooi.

2. Alleen het bed op het vloerkleed

Je kunt er ook voor kiezen om alleen het bed op het vloerkleed te zetten. Je kiest dan voor een rechthoekig vloerkleed van bijvoorbeeld 1.50 x 3.00 of 1.80 x 2.80 meter. De nachtkastjes en een deel van het bed komen dan niet op het kleed te staan. Je kiest hiervoor als je een mooie vloer hebt, maar toch comfort wil toevoegen voor wanneer je uit bed stapt.

3. Aan de zijkant(en) van het bed

Monasch by Best Wool Masai Giraffe woonkamer

Het is ook leuk om een vloerkleed aan de zijkant van het bed leggen. Je stapt van uit bed op een warm vloerkleed.

Verder is het ook heel uniek om twee vloerkleden in de slaapkamer te leggen. Je koopt dan bijvoorbeeld twee langwerpige kleden van 1.80 x 0.60 cm en legt deze aan beide kanten van het bed. Je kunt de nachtkastjes op het kleed zetten voor een mooie uitstraling en zodat het kleed goed blijft liggen.

4. Voet van het bed

Het is ook mooi om alleen de voet van het bed op het vloerkleed te zetten.  Dit is vooral mooi in de grotere, langere kamers. Het vloerkleed wordt dan een verlengstuk van het bed met de rest van de kamer. Verder krijgt het vloerkleed meer aandacht, omdat deze goed zichtbaar is.

Claim nu extra korting op onze vloerkleden op maat met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle vloerkleden

Voor de eetkamer

Vloerkleden zijn populair voor in de woonkamer en slaapkamer, maar kunnen natuurlijk ook in de eetkamer worden gelegd. Het voegt meer warmte en stijl toe aan de eetkamer en zorgt voor warmere voeten.

Om te bepalen hoe groot het vloerkleed voor de eetkamer moet zijn, geven we een aantal richtlijnen en mogelijkheden:

1. Vorm van de eettafel

Desso Ravel 1268 Vloerkleed Ovaal

Het is heel mooi om de vorm van de eettafel te volgen. Dus een rechthoekig vloerkleed voor de rechthoekige tafel en een vierkant kleed voor een vierkante tafel. Verder is het natuurlijk ook heel mooi om een rond vloerkleed onder een ronde tafel te leggen of een ovaal vloerkleed onder een ovale tafel te leggen.

Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende ruimte voor de stoelen. Je moet de stoelen naar achteren kunnen schuiven zonder op de rand van het vloerkleed terecht te komen.

2. Vierkant vloerkleed onder ronde tafel

Vaak worden er vierkante of rechthoekige vloerkleden onder vierkante en rechthoekige tafels gelegd, maar het is ook leuk om er een rond vloerkleed onder te leggen. Dit zorgt voor een speelse uitstraling.

Het komt wat minder vaak voor, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een groot, rond vloerkleed onder een vierkante tafel te leggen.

Zorg er altijd voor dat er voldoende ruimte is om de stoelen naar achteren te schuiven, zodat er geen stoelen op de rand van het kleed komen te staan.

Overige ruimtes in huis

Monasch by Best Wool Flashback Seal badkamer

Een vloerkleed op maat kan ook in de keuken worden geplaatst, door deze langs de lange zijde van de keuken te leggen. Verder is het leuk om een langwerpig kleed in de hal te leggen. Ook vinden veel mensen het fijn om een warm kleed bij de wastafel in de badkamer te leggen.

Claim nu extra korting op onze vloerkleden op maat met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle vloerkleden

Afplaktape op de vloer

Je weet nu welke maten het beste zijn. Je kunt voor de zekerheid afplaktape op de vloer plakken om te zien hoe het eruit komt te zien als er een vloerkleed zou liggen. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken of er voldoende ruimte rondom de meubels is en of de stoelen naar achteren kunnen worden geschoven zonder dat ze op de rand van het vloerkleed komen te staan.

Vloerkleed op maat samenstellen

Producten uit dit blogbericht

Vince