ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
 • Laagste prijsgarantie
 • Gratis verzending vanaf €300,-
 • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
 • ReviewSpot 9.2
 • Google reviews 4.9/5
ambiant-essenzo-dark-oak-9099190419-zithoek.jpg

Is een PVC vloer krasbestendig?

PVC vloeren bieden enorm veel voordelen. Ze zijn verkrijgbaar in geweldige designs en hebben een hele lange levensduur. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden, bestand tegen water en geschikt voor vloerverwarming.

Hoe zit het eigenlijk met de krasbestendigheid van PVC?

PVC vloeren zijn – net als vinyl vloeren – gemaakt van polyvinylchloride. Bij een PVC vloer is de basislaag hard en bij vinyl is deze zacht. PVC vloeren worden daarom gezien als harde vloeren. Deze vloeren kunnen dus wel tegen een stootje, maar is er is geen één vloer waar geen krassen op kunnen komen.

Lees nu alles over de krasbestendigheid van deze vloeren:

Claim nu extra korting op onze PVC vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle PVC vloeren

De speciale slijtlaag

Moduleo TRansform XL Dryback

PVC vloeren bestaan uit meerdere lagen. Ze hebben ook een speciale slijtlaag die bescherming biedt tegen vlekken, krassen en slijtage. Deze slijtlaag is gemaakt van polyurethaan (PU of PUR). Dit is een familie polymeren met een hele goede krasvastheid.

Vloeren met een dikke toplaag bieden een betere weerstand tegen krassen en slijtage, dan vloeren met een dunne toplaag. De dikte toplaag is zo'n 0.70 mm. Bij vloeren met een dunnere toplaag is deze zo'n 0.20 mm dik.

De dikte van de slijtlaag en de toepassing

De dikte van de slijtlaag bepaalt dus voor een groot deel hoe goed de vloer bestand is tegen krassen en slijtage, maar het bepaalt ook voor welke ruimtes de vloer geschikt is. Sommige vloeren zijn alleen geschikt voor huishoudelijk gebruik en anderen ook voor bedrijfsmatig gebruik. 

Hieronder staan richtlijnen van de dikte van de toplaag en de ruimte waarvoor de vloer geschikt is. Dit zijn slechts richtlijnen die niet altijd echt één op één moeten worden overgenomen.

 • 0.20 mm: slaapkamer en zolder
 • 0.30 mm: woonkamer, eetkamer, keuken, badkamer, hal, overloop (licht gebruik)
 • 0.40 – 0.55 mm: Intensief gebruik voor in de woonkamer, eetkamer, keuken, badkamer hal, overloop en normaal gebruik voor in uiteenlopende bedrijfsruimtes
 • 0.70 mm: intensief gebruik in allerlei bedrijfsruimtes

Bekijk alle PVC vloeren

Gebruiksclassificatie

Hoe intensief een vloer kan worden gebruikt is ook gemakkelijk te zien aan de PIT-symbolen voor woongebruik, projectgebruik en industrieel gebruik.

De meest slijtvaste vloeren hebben gebruiksclassificatie 43 (intensief industrieel gebruik), gevolgd door klasse 42 (normaal tot zwaar industrieel gebruik), 41 (licht industrieel gebruik), 34 (intensief project gebruik) en 33 (zwaar project gebruik) enzovoorts.

Hoe ontstaan de meeste krassen?

Ondanks dat PVC een harde vloer is én dat deze een harde toplaag heeft, kunnen er natuurlijk nog steeds krassen en beschadigingen in de vloer komen. Om dit te kunnen voorkomen is het belangrijk om te weten hoe de meeste krassen ontstaan.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste oorzaken:

 • Zand krast over de vloer
 • Poten van meubels zorgen voor beschadigingen
 • Schuivende stoelen en tafels
 • Dweilen met agressieve schoonmaakmiddelen, zoals allesreiniger
 • Vallend bestek kan zorgen voor beschadigingen
 • Spelende kinderen die voorwerpen op de grond laten vallen

Uiteraard is dit iets dat bij alle vloeren kan voorkomen.

Claim nu extra korting op onze PVC vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle PVC vloeren

Beschadigingen voorkomen

Piazzo XL PVC woonkamer

Je kunt deze beschadigingen voorkomen door enigszins zorgvuldig met de vloer om te gaan.

Leg bijvoorbeeld een goede droog- en schoonloopmat bij de entree. Eén van de beste droog- en schoonloopmatten is de Coral Classic. Deze deurmat is te bestellen als een standaard mat, per meter en als schoonlooptegels. De Coral Classic is heel effectief bij het verwijderen van vuil en vocht. Omdat deze bijvoorbeeld zand buiten de deur houdt kunnen deze geen krassen veroorzaken.

Zand kan zorgen voor slijtage van alle soorten vloeren, ook van PVC. Het helpt natuurlijk door bijvoorbeeld binnen niet op schoenen te lopen. Verder is het belangrijk om alle meubels te voorzien van viltjes. Deze beschermen de vloer als er met meubels wordt geschoven. Gebruik bij het stofzuigen een goede stofzuigerborstel en maak de vloer schoon met PVC reiniger.

Door normaal en zorgvuldig met de vloer om te gaan zal deze al bij al een hele lange levensduur hebben én lang mooi blijven!

Bekijk alle PVC vloeren

Vince