U ONTVANGT EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND. MET KORTINGSCODE "VLOER" KRIJGT U DE LAAGSTE PRIJS!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • Reviewscore 9.1
  • Google reviews 5/5
moduleo-layred-geintegreerde-onderlaag.jpg

PVC vloer met kurklaag: dit zijn de voordelen en aanbieders!

PVC vloeren behoren tot de best verkochte vloeren van dit moment. Daarom komen er steeds meer innovatieve oplossingen. Zo zijn er nu ook PVC vloeren met een speciale, geïntegreerde kurklaag.

Deze onderlaag biedt veel voordelen, maar wat zijn deze voordelen precies en welke aanbieders bieden deze vloeren aan?

Voordeel 1: Eerder te leggen over een basisvloer met lichte oneffenheden

Voor het leggen van een ‘’gewone PVC vloer’’ moet de basisvloer 100% egaal zijn. Dit betekent dat er dus geen scheuren of bobbels in de basisvloer mogen zitten.

Als de vloer niet helemaal egaal is dan tekenen al deze oneffenheden door in de het PVC. De vloer wordt daardoor niet mooi en zal ook sneller slijten. Dit gaat dus ten koste van de levensduur.

Om een basisvloer egaal te maken kan deze vlak gemaakt worden (egaliseren) met egaliseermiddel of kan er een speciale ondervloer voor PVC worden gebruikt.

Het vlak maken van de basisvloer kost moeite en geld, net als het kopen en leggen van een ondervloer. Daarom zijn er speciale PVC vloeren ontwikkeld met een onderlaag van kurk. Deze kurklaag is doorgaans 1.0 mm dik en zorgt ervoor dat de vloer over lichte oneffenheden kan worden gelegd. Deze oneffenheden worden namelijk opgevangen door de kurklaag.

Je kunt een vloer met zo'n onderlaag vaak dus direct leggen.

Voordeel 2: Goede demping van contactgeluiden

Traditionele PVC stroken en tegels zijn relatief dun en hebben maar een dikte van 2.0 tot 2.5 mm.

Omdat ze zo dun zijn hebben ze vaak niet het vermogen om contactgeluiden te dempen met 10 dB ΔLlin (Nederlandse norm) of meer. Deze norm kan niet alleen belangrijk zijn voor de rust in huis of binnen het bedrijf, het kan zelfs door de Vereniging van Eigenaren (VvE) vereist worden van appartement eigenaren.

PVC vloeren met een kurklaag dempen contactgeluiden een stuk beter. De eigenschappen van kurk zorgen namelijk voor sterke geluidsisolerende eigenschappen. Loopgeluiden zijn dus minder goed te horen. Daarom dempen de vloeren van Solcora by mFLOR en Coretec contactgeluiden standaard met 10 dB (ΔLlin).

Je hebt daarom dus geen ondervloer nodig om aan de 10 dB eis van de Vereniging van Eigenaren (VvE) te voldoen of om loopgeluiden minder luid te laten klinken.

Voordeel 3: Goede isolatie dankzij kurklaag

De kurklaag vangt niet alleen oneffenheden op en dempt contactgeluiden, het zorgt ook voor een goede isolatie.

Kurk heeft namelijk een goede isolatiewaarde. Het zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft. Omdat er minder warmte verloren gaat zal dit ten goede komen aan de energierekening.

Verder is kurk goed bestand tegen water en vocht, waardoor er geen risico is op schimmelvorming in natte ruimtes, zoals de badkamer en keuken.

Welke vloeren hebben een kurkonderlaag?

PVC vloeren kunnen ingedeeld worden in twee categorieen: Dryback PVC (lijm) en PVC click.

PVC click vloeren hebben een handig kliksysteem dat te vergelijken is met dat van een laminaat vloer. Dankzij dit kliksysteem is de vloer gemakkelijk zelf te leggen.

Sommige van deze PVC click vloeren hebben dus een geïntegreerde kurklaag. De vloeren met kurklaag zijn – zoals eerder benoemd – van Solcora by mFLOR en Coretec, maar ook de Moduleo LayRed collectie hebben deze geïntegreerde ondervloer.