ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
 • Laagste prijsgarantie
 • Gratis verzending vanaf €300,-
 • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
 • ReviewSpot 9.2
 • Google reviews 4.9/5
Belakos Palazzo visgraat

PVC vloer trends van 2022

Het is 2022. Je bent op zoek naar een nieuwe vloer om het huis een nieuwe look te geven.

PVC vloeren hebben veel voordelen. Ze zijn mooi, hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsvriendelijk. Je bent daarom benieuwd wat de trends zijn op het gebied van PVC.

Hieronder staat waar een goede PVC vloer aan moet voldoen en wat de mooiste vloeren zijn om in 2022 te kopen:

Waar moet een goede PVC vloer aan voldoen in 2022?

 • Betaalbaar
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Slijtlaag die past bij het gebruik
 • Realistische, natuurlijke uitstraling
 • Gebruik van vloerverwarming (en vloerverkoeling)
 • Eventueel gemakkelijk (zelf) te leggen

Wat zijn de trends?

 • Visgraat
 • Hongaarse punt
 • Vloeren met Register embossing (natuurlijke uitstraling)
 • Vloeren met een lange levensduur
 • PVC Click met kurklaag (geen egaliseren nodig)

De PVC trends van 2022

Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de populairste PVC vloeren van 2022. Sommige vloeren zijn in 2022 toegevoegd aan de collectie. Andere vloeren waren in 2021 al te koop, maar behoren in 2022 nog steeds tot de populairste vloeren.

Wanneer er nieuwe vloeren op de markt worden gebracht die helemaal voldoen aan de laatste woontrends (en veel praktische voordelen hebben), dan voegen we deze toe aan dit overzicht.

1. Gelasta Artline en Artline visgraat

Gelasta Artline en Artline visgraat

Artline en Artline Visgraat is sinds 2021 te koop, maar wordt in 2022 ook weer één van de bestsellers. Deze Dryback PVC vloer (verlijmen) is betaalbaar en chique.

De drie houttinten – Premium Oak Mystic, Supreme Desert en Premium Oak Beige – hebben een hele realistische uitstraling. Dit komt door de natuurgetrouwe designs en de extra matte toplaag. Verder hebben beide vloeren V-groeven aan vier zijden en is er Register embossing toegepast.

Bij register embossing loopt de zichtbare structuur gelijk met de voelbare structuur. Daarmee is deze PVC vloer nog moeilijker te onderscheiden van een echte plankenvloer.

Artline gaat lang mee. De toplaag van 0.55 mm biedt een uitstekende bescherming tegen vlekken, krassen en slijtage. De vloer kan dan ook intensief belopen worden en is geschikt voor in huis en voor in bedrijfsruimtes.

2. Belakos Palazzo en Palazzo visgraat

Belakos Palazzo

Palazzo is één van de populairste PVC vloeren uit de collectie van Belakos. De vloer is te koop sinds 2021 en verkrijgbaar in 4 uitvoeringen: Dryback, Palazzo XL visgraat Dryback, Palazzo Rigid Click en Palazzo visgraat XL Rigid Click.

De vloeren zijn verkrijgbaar in een aantal natuurlijke eikentinten met een natuurgetrouwe structuur. De vloeren met visgraatmotief ogen heel exclusief dankzij het XL-formaat van de stroken. De stroken zijn dus langer en breder dan standaard visgraat vloeren.

Palazzo is ook heel praktisch. De levensduur is lang dankzij de toplaag van 0.55 mm en vuil is eenvoudig te verwijderen. Je maakt zorgeloos gebruik van vloerverwarming (en verkoeling), waardoor het heerlijk is om met blote voeten over de vloer te lopen.

De Dryback PVC vloeren moeten verlijmd worden op de basisvloer, waardoor het egaliseren van de basisvloer vaak nodig is. De Rigid Click vloeren hebben een handig kliksysteem, waardoor deze vloer sneller en eenvoudiger te leggen is.

Omdat de vloer verkrijgbaar is in een standaardmotief en visgraatmotief kan deze doorgelegd worden richting de bovenverdieping. Zo is het mogelijk om visgraat in de hal en overloop te leggen en het standaardmotief op de trap. Daarmee loopt de vloer mooi door!

3. Royal VT Wonen

De PVC vloeren van VT Wonen zijn ieder jaar populair, zo ook in 2022. Royal is een nieuwe, bijzondere vloer uit de collectie.

Deze vloer is verkrijgbaar in twee houttinten: Polar en Roasted. Het Royaal-patroon is geweldig voor monumentale panden, musea en klassieke interieurs. De vloer straalt luxe uit en is moeilijk van een echte houten vloer te onderscheiden dankzij de V-groeven en Register embossing.

Royal is verkrijgbaar in Dryback PVC (verlijmen) en PVC Click.

4. Moduleo LayRed Woods

LayRed Woods is een vrij innovatieve vloer die sinds 2021 te koop. We verwachten dat deze vloer in 2022 veel gekocht gaat worden, dankzij de grote hoeveelheid houttinten, de praktische eigenschappen en het handige kliksysteem.

Deze vloer is verkrijgbaar in maar liefst 16 houttinten. Daarom is er voor iedere woonstijl een mooie kleur te vinden. De toplaag van 0.55 mm zorgt voor een goede bescherming en lange levensduur.

Wat LayRed Woods echt uniek maakt is de geïntegreerde ondervloer. Deze ‘’ondervloer’’ haalt lichte oneffenheden uit de basisvloer waardoor deze vloer dus eerder gelegd kan worden zonder te egaliseren (of zonder ondervloer). Dit zorgt voor gemak en een besparing op de kosten voor het egaliseren (en leggen).

De onderlaag zorgt tevens voor een uitstekende demping van contactgeluiden, zoals loopgeluiden (21 dB ΔLw / 10 dB ΔLlin). Daarmee is deze vloer ook ideaal voor appartementseigenaren die moeten voldoen aan de 10 dB-eis van de Vereniging van Eigenaren.

De vloer is zeer geschikt voor gebruik van vloerverwarming en kan in huis gelegd worden en in allerlei soorten bedrijfsruimtes.

5. mFLOR Solcora River Oak en Parva River Oak

mFLOR Solcora River Oak PVC Click

Vanaf februari 2022 is Solcora River Oak Click en Parva River Oak Click verkrijgbaar. Deze vloeren zijn gemaakt door mFLOR - één van de voorlopers op het gebied van PVC.

Deze vloeren voldoen helemaal aan de laatste woontrends. Ze hebben een prachtige natuurlijke uitstraling, zijn eenvoudig te leggen (zonder te egaliseren of ondervloer) en zijn van alle gemakken voorzien. Zo maakt u zorgeloos gebruik van vloerverwarming en hoeft u zich geen zorgen te maken over geluidsoverlast (naar de onderburen of benedenverdieping).

De speciale geïntegreerde ondervloer van 2.0 mm haalt lichte oneffenheden uit de basisvloer en zorgt voor een goede geluiddemping van 10 dB (ΔLlin). Daarmee voldoet de vloer ook aan de 10 dB-eis van de Vereniging van Eigenaren (VvE).

De vloer is vrij van weekmakers (ftalaten), voldoet aan de eisen van de European Chemicals Agency (ECHA) én is aan het einde van de levensduur volledig te recycelen. Dit zorgt voor een minimale belasting van het milieu - iets wat in 2022 ook belangrijker wordt.

River Oak is een PVC vloer met een standaardmotief en Parva River Oak heeft een exclusief visgraatmotief. Beide kunnen ook met elkaar gecombineerd worden (visgraat op de vloer en standaardmotief op de trap).

Beide vloeren zijn ook verkrijgbaar in een dryback uitvoering (verlijmen): River Oak Dryback, River Oak XL Dryback en Parva River Oak Dryback.

6. Moduleo LayRed XL Click tegels

Moduleo LayRed XL click tegels (42.8 x 85.6 cm)

LayRed XL is ook een nieuwe vloer. De rechthoekige PVC tegels zijn geweldig voor de keuken en badkamer, maar kunnen natuurlijk overal in huis gelegd worden.

Deze vloer is verkrijgbaar in maar liefst 13 verschillende tegeldesigns.

LayRed XL is eenvoudig te leggen dankzij het handige kliksysteem en de geïntegreerde ondervloer. Deze ondervloer haalt lichte oneffenheden uit de basisvloer, waardoor de vloer vaak direct gelegd kan worden. Verder zorgt deze ondervloer voor een goede demping van contactgeluiden (21 dB ΔLw / 10 dB ΔLlin).

De sterke toplaag van 0.55 mm en de harde kern zorgt voor een hele lange levensduur. Verder zorgt de toplaag voor veel onderhoudsgemak omdat vuil en stof wordt afgestoten. Het is daarmee ook weer een hele geschikte vloer voor gezinnen met kinderen (en huisdieren).

Bekijk alle Dryback PVC of   Bekijk alle PVC click

Producten uit dit blogbericht

Vince