ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.1
  • Google reviews 5/5
desso-airmaster-op-kantoor-vergaderruimte-bureaustoelen.jpg

Tapijttegels en kantoren: waarom is dat een goede combinatie?

Wanneer je een kantoor binnenloopt is de kans groot dat er tapijttegels op de grond liggen. Dit is namelijk één van de populairste vloeren voor kantoren en dat heeft natuurlijk een reden.

Hieronder vertellen we waarom tapijttegels zo populair zijn voor kantoren:

1. Bestand tegen zeer intensief gebruik

AirMaster Savera Shade

Veel mensen zijn klaar met thuiswerken en vinden het prettiger en gezonder om op kantoor te werken en daarmee weer meer balans te hebben tussen werk- en privé. In 2020 hadden we in Nederland al meer dan 15.000 kantoren!

Op kantoren zijn mensen de hele dag in de weer. De vloer wordt daardoor zeer intensief belopen. Dit eist veel van een vloer.

Tapijttegels worden speciaal ontwikkeld voor kantoorruimtes (zijn ook in huis te leggen), waardoor ze dus heel sterk zijn. Tapijttegels worden vrijwel altijd gemaakt van polyamide garens. Dit zijn de sterkste en meest veerkrachtige synthetische garens. Deze garens zorgen voor een hele lange levensduur, maar ook het behoud van de goede uitstraling. De garens springen namelijk terug in de oorspronkelijke staat nadat ze belopen zijn.

Verder zijn tapijttegels vrijwel altijd laagpolige. Dit zorgt ook voor een langere levensduur - omdat ze langer mooi blijven - en veel onderhoudsgemak.

2. Onderhoudsvriendelijke vloerbedekking

Tapijttegels zijn eenvoudig schoon te houden. Omdat tapijttegels laagpolig zijn vangen ze minder vuil en stof op. Het vuil en stof dat op de vloerbedekking ligt is eenvoudig te verwijderen met een stofzuiger.

Polyamide garens zijn vuilafstotend en vlekbestendig – zeker als ze geverfd zijn volgens de Solution Dyed verfmethode (SDN). De zogenaamde SDN-garens zijn ook bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen, waardoor ook de meest hardnekkige vlekken te verwijderen zijn.

Het is wel aan te raden om een goede droog- en schoonloopmatten bij de entrees te leggen. Deze houden namelijk het merendeel van het vuil en vocht buiten de deur.

3. Hele goede geluiddempende eigenschappen

Heuga Interface HN830

Bij veel vloeren zijn loopgeluiden goed te horen. Tapijt en tapijttegels zijn vloeren met de beste geluiddempende eigenschappen! Over het algemeen worden loopgeluiden gedempt met meer dan 20 dB.

Dit is een heel belangrijk voordeel voor bedrijfsruimtes, omdat sommige mensen zich moeilijk kunnen concentreren als er te veel lawaai op kantoor is.

Verder zorgen tapijttegels voor een betere ambiance, omdat galm geluid wordt verminderd. De muziek klinkt daardoor beter en het is prettiger om te vergaderen in een ruimte waar tapijttegels liggen.

4. Beschadigde tapijttegels vervangen

Wanneer er een vlek in een tapijttegel zit die echt niet meer te verwijderen is, dan is er ook een simpele oplossing. Je pakt de tapijttegel op en vervangt deze simpelweg met een nieuwe! Dit is het voordeel van een modulaire vloer die – in tegenstelling tot kamerbreed tapijt – dus uit meerdere delen bestaat.

Het is wel belangrijk om het volgende in gedachte te houden. Tapijttegels worden geverfd via een verfbad. Ondanks dat tapijttegels de dezelfde kleurcode kunnen hebben, kan de kleur toch iets afwijken als ze door een verschillend verfbad zijn gehaald.

Voor de inrichting van kantoorpanden is het dus aan te raden om één of een paar extra dozen te bestellen. Je hebt dan altijd wat tapijttegels achter de hand voor als er in de toekomst een paar moeten worden vervangen.

5. Gemakkelijk te leggen zonder gebruik te maken van lijm

Desso Airmaster Tones

De reden dat tapijttegels eenvoudig op te pakken en te vervangen zijn is omdat deze niet verlijmd worden aan de basisvloer. Tapijttegels worden namelijk gelegd met behulp van TacTiles.

Dit zijn vierkantjes van 75 x 75 die de tapijttegels horizontaal met elkaar verbinden. Daardoor ontstaat er een ‘’zwevende vloer’’ die dus niet verlijmd wordt aan de basisvloer. Het leggen van de tapijttegels is daarmee kinderwerk. De vloer kan snel gelegd worden zonder de werkzaamheden al te veel stop te zetten.

Tapijttegels zijn ook relatief eenvoudig in ruimtes met een afwijkende vorm te leggen. Denk daarbij aan ronde ruimtes of ruimtes met onhandige hoeken. Tapijttegels zijn namelijk eenvoudig te snijden met een stanleymes.

6. Goedkoop

Tapijttegels betaalbaar. De prijs van tapijttegels begint bij zo’n 20 tot 25 euro per vierkante meter en loopt op tot zo’n 70 tot 80 euro per vierkante meter. De meest vooraanstaande merken zijn Heuga Interface en Desso. Verder is het goedkopere merk BLOQ ook populair.

Omdat de tapijttegels snel – en eventueel zelf – te leggen zijn, worden er (bijna) geen legkosten gemaakt. Het leggen van een vloer is doorgaans vrij duur, omdat stoffeerders geld kosten. Verder zijn stoffeerders steeds moeilijker aan te komen, waardoor er langere wachttijden ontstaan.

8. Heel veel verschillende designs

Desso Desert

We bieden de tapijttegels van de beste merken aan. Onze collectie bestaat al uit zo’n 200 verschillende designs, waarvan sommige designs meer dan 50 kleuren hebben! Je hebt dus echt heel veel keuze.

Veel designs zijn ook nog eens helemaal op elkaar afgestemd. Zo zijn er bepaalde collecties van designs die op elkaar zijn afgestemd. Voorbeelden van die collecties zijn Urban Retreat, Human Connections en Look Both Ways van Interface of Airmaster van Desso en DSGN van Modulyss.

9. Kleuren gebruiken

Je besteedt misschien veel aandacht aan het neerzetten van een sterk merk. Bij een merk horen natuurlijk bepaalde kleuren, kleuren die terug kunnen komen in de vloerbedekking. Tapijttegels maken dit namelijk mogelijk.

Omdat ze verkrijgbaar zijn in zoveel verschillende kleuren, is er altijd wel een kleur te vinden die aansluit bij jouw merk. Verder is het natuurlijk mogelijk om meerdere (merk)kleuren te combineren.

Verder is het mogelijk om looppaden aan te duiden door een bepaalde kleur of legrichting te gebruiken. Ook kunnen vergaderruimtes in een eigen kleur worden gelegd, waardoor het makkelijk is om over een vergaderruimte te communiceren (we hebben een afspraak ik de blauwe vergaderruimte).

10. Gemakkelijk mee te verhuizen naar een andere locatie

Desso Fields

Wanneer het bedrijf moet verhuizen naar een ander kantoorpand dan zijn alle tapijttegels eenvoudig mee te verhuizen. Omdat ze vast zijn gemaakt met TacTiles – en er dus geen lijm is gebruikt – zijn ze eenvoudig los te maken zonder de basisvloer te beschadigen.

De tapijttegels blijven mooi en kunnen op een andere locatie eenvoudig opnieuw gelegd worden!

Bekijk alle tapijttegels

Vince