ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5
tretford-tapijttegels_1.jpg

Tapijttegels op laminaat leggen kan dat?

Je wil graag een nieuwe vloer leggen, bijvoorbeeld in de woonkamer of de slaapkamer. Op dit moment ligt er een laminaat vloer.

Je kunt allerlei redenen om hebben waardoor het makkelijker is om deze vloer te laten liggen. Het kost veel werk om de vloer te verwijderen, het laminaat moet worden afgevoerd of het is onbekend wat de conditie van de basisvloer is. Daarom is het veel makkelijker om een nieuwe vloer over de bestaande laminaat vloer te leggen.

Je hebt gekozen voor tapijttegels omdat deze betaalbaar, duurzaam onderhoudsvriendelijk en geluiddempend zijn. Daarnaast zijn tapijttegels natuurlijk heel eenvoudig zelf te leggen, maar zijn ze ook over een bestaande laminaat vloer te leggen?

Ja, het kan

Ja, het is mogelijk om tapijttegels over een bestaande laminaat vloer te leggen, maar er zijn wel twee belangrijke aandachtspunten:

Claim nu extra korting op onze tapijttegels met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle tapijttegels

Gebruik TacTiles

In principe zijn tapijttegels los te leggen, maar vaak worden ze gelegd door middel van TacTiles. Dit zijn kleine plastic vierkantjes van 75 x 75 cm.

Dankzij deze TacTiles kunnen de tapijttegels gemakkelijk en snel gelegd worden zonder gebruik te maken van lijm.

De TacTiles zorgen ervoor dat de tapijttegels stevig op de grond liggen en niet gaan schuiven. Wanneer de tapijttegels over een bestaande (gladde) laminaat vloer worden gelegd is dat natuurlijk extra belangrijk. Het voorkomt namelijk dat de tapijttegels weg kunnen schuiven.

Leg de tapijttegels daarom met TacTiles.

TacTiles kopen

Kunnen de deuren nog open- en dicht?

Over het algemeen zijn tapijttegels tussen de 5.0 en 8.0 mm dik. Wanneer de tapijttegels over een bestaande vloer worden gelegd, dan wordt de vloer dus iets dikker. Het kan daardoor voorkomen dat de deuren niet meer open- en dicht gaan.

Dit is vaak eenvoudig op te lossen door de onderkant van de deur af te schaven, bijvoorbeeld met een schuurmachine.

Voorkeur om geen vloeren over vloeren te leggen

Tretford tapijttegels rood roze oranje woonkamer

Het is dus mogelijk om tapijttegels over laminaat te leggen, maar strikt genomen heeft het niet de voorkeur. Je weet namelijk niet wat er met het laminaat kan gebeuren. Deze zou bol kunnen komen te staan door vocht.

Het voordeel van tapijttegels is wel dat ze niet alleen heel makkelijk te leggen zijn, maar ook heel eenvoudig te verwijderen zijn. Wanneer ze gelegd zijn met TacTiles - en er dus geen lijm is gebruikt - zijn ze simpelweg op te pakken en te verplaatsten.

Wanneer er iets met de laminaat vloer zou gebeuren - en deze komt bijvoorbeeld bol te staan - dan is deze later dus alsnog te verwijderen.

Bekijk alle tapijttegels

Producten uit dit blogbericht

Vince