ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
 • Laagste prijsgarantie
 • Gratis verzending vanaf €300,-
 • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
 • ReviewSpot 9.2
 • Google reviews 4.9/5
tretford-tapijttegels.jpg

Tapijttegels kopen voor de babykamer, kinderkamer en speelkamer?

Je kinderen willen een leuke kamer om in te slapen en spelen. Als ouder wilt je een mooie, betaalbare en onderhoudsvriendelijke vloer. Tapijttegels hebben veel voordelen, waardoor ze ideaal zijn voor de kinderkamer.

Redenen om tapijttegels te kopen voor de baby-, kinder- en speelkamer

Dit zijn de belangrijkste redenen om tapijttegels in de kinderkamer (en baby- en speelkamer) te leggen:

 1. Verkrijgbaar in héél veel verschillende kleuren
 2. Gemakkelijk en snel nieuwe baby- en kinderkamer inrichten
 3. Tapijttegels voelen warm en zacht aan
 4. Veel minder geluidsoverlast door spelende kinderen
 5. Veel onderhoudsgemak
 6. Tapijttegels met natuurlijke vezels
 7. Gemakkelijk te vervangen en mee te verhuizen

Lees meer over de voordelen van tapijttegels

1. Verkrijgbaar in héél veel verschillende kleuren

Voor kinderen die graag een leuke, kleurrijke kinderkamer willen zijn tapijttegels echt ideaal. Veel collecties zijn namelijk verkrijgbaar in héél veel verschillende kleuren.

We hebben meer dan 60 verschillende collecties tapijttegels. Sommige van deze collecties hebben meer dan 50 verschillende kleuren! Je hebt dus een enorm ruime keuze. Leuke tapijttegels met veel kleuren zijn:

Het mooie aan tapijttegels is dat er allerlei unieke kleurcombinaties te maken zijn en dat ze in unieke patronen kunnen worden gelegd (om-en-om, éénrichting, dambord en baksteen).

Je kunt de vloer dus bijvoorbeeld in de 3 favoriete kleuren van jouw kind leggen en dat is natuurlijk heel leuk. Je kunt bijvoorbeeld meerdere blauwtinten met elkaar combineren of een kleurrijke vloer ontwerpen met de kleuren groen, rood, geel en blauw.

De tapijttegels van Heuga Interface en Tretford zijn per stuk te bestellen. Daarom zijn deze aan te raden voor slaapkamers en speelkamers.

De mogelijkheden zijn eindeloos!

2. Gemakkelijk en snel een nieuwe kinderkamer ingericht

Tapijttegels zijn een heel goed alternatief voor traditionele vloerbedekking.

De tegels hebben meestal een afmeting van 50 x 50 cm en zijn heel eenvoudig zelf te leggen. Vrijwel iedereen kan tapijttegels leggen en voor een slaapkamer is deze klus zo geklaard.

Je plakt TacTiles op de grond en legt de tapijttegels vervolgens gewoon op de grond. Je snijdt de laatste tapijttegels op maat met een Stanleymes en bedekt zo de gehele kamer.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van TacTiles wordt de vloer ‘’zwevend’’ gelegd zonder dat er gebruik wordt gemaakt van lijm. Dit voorkomt dat er een chemische lijmgeur in de kinderkamer hangt. Voor de kinderkamer is dit een voordeel, maar voor de babykamer nog meer.

Omdat er geen lijm wordt gebruik is er geen droogtijd nodig en kan de vloer dus direct belast worden. Wanneer de tapijttegels in de toekomst verwijderd worden, wordt de ondervloer ook niet beschadigd en blijven er geen lijmresten achter.

3. Tapijttegels voelen warm en zacht aan

Tapijt is de meest comfortabele vloerbedekking. Het biedt veel meer comfort dan harde vloeren, zoals laminaat en PVC. Voor kinderen is dit natuurlijk heel fijn.

Baby kruipen vaak over de grond en kinderen spelen graag op de grond. De vloer moet daarom lekker zacht zijn. Tapijttegels voldoen aan deze eis.

4. Veel minder geluidsoverlast door spelende kinderen

Je kunt kiezen uit veel verschillende vloeren. Denk bijvoorbeeld aan laminaat, PVC en vinyl. Deze vloeren hebben natuurlijk verschillende voor- en nadelen, maar het nadeel ten opzichte van tapijttegels is dat deze slechtere geluiddempende eigenschappen hebben.

Tapijttegels zorgen voor een hele goede geluiddemping. Over het algemeen worden contactgeluiden – dus loopgeluiden, geluiden van spelende kinderen en vallende voorwerpen – gedempt met 20 tot 30 dB!

Dit zorgt er dus voor dat drukke kinderen in de slaapkamer minder goed te horen zijn vanaf de benedenverdieping. Je kunt daardoor beter van de rust genieten terwijl de kinderen aan het spelen zijn – wat voor jouw als ouder een groot voordeel is.

Ook wanneer het een kinderkamer in een appartement is, is het een groot voordeel. De onderburen zullen veel minder geluidsoverlast ervaren dan wanneer er een vloer ligt met minder goede geluiddempende eigenschappen.

Vaak is het zelfs verplicht vanuit de Vereniging van Eigenaren om een geluiddempende vloer te kopen (10 dB eis).

5. Onderhoudsgemak

stoere blauwe tapijttegels

Tapijttegels worden vaak in huis gelegd, maar worden meestal geproduceerd voor bedrijfsruimtes, zoals kantoren en winkels. Dit betekent dus dat ze bestand moeten zijn tegen de meest extreme condities. In bedrijfsruimtes wordt de vloer natuurlijk zeer intensief belopen. Verder moet de vloer heel goed bestand zijn tegen vuil en vlekken.

Tapijttegels zijn dus gemaakt met het ook op duurzaamheid en onderhoudsgemak!

Vrijwel alle tapijttegels zijn dan ook gemaakt van polyamide. Dit zijn de sterkste en meest veerkrachtige synthetische garens. Deze garens springen terug in de oorspronkelijke staat nadat ze belopen zijn. De garens zijn slijtvast en de kleuren blijven heel lang mooi – zeker als de garens geverfd zijn volgens de Solution Dyed verfmethode.

Vuil wordt afgestoten en is eenvoudig te verwijderen met een stofzuiger. Vloeistoffen worden ook afgestoten en veroorzaken doorgaans geen vlekken als ze worden verwijderd. Gebruik daarvoor de RZ Vlekkenbox Maxi.

6. Tapijttegels van natuurlijke vezels

De meeste tapijttegels worden dus gemaakt van polyamide, maar er zijn ook tapijttegels van geitenhaar. Deze tapijttegels zijn enorm populair voor de baby- en kinderkamer omdat ze volledig (of deels) gemaakt zijn van geitenhaar.

Dit zijn natuurlijke materialen, die allerlei gezondheidsvoordelen kunnen hebben.

Zo zorgen de tapijttegels van Tretford voor een betere luchtkwaliteit in de slaapkamer, omdat vocht naar behoefte wordt opgenomen en afgegeven. Daarmee blijft de luchtkwaliteit op het goede niveau.

Ook houden de natuurlijke materialen stof en dierlijke haardeeltjes vast, waardoor deze niet in de lucht terecht komen. Het resultaat is een gezonder binnenklimaat.

Ook zijn de tapijttegels van Tretford eenvoudig schoon te houden.

De tapijttegels van Tretford zijn er in twee verschillende uitvoeringen: INTERLAND (80% geitenhaar en 20% scheerwol) en INTERLIFE (70% geitenhaar en 30% polyamide).

Over het algemeen is INTERLAND sterk genoeg voor de baby- en kinderkamer. INTERLIFE is geschikt voor de iets intensiever belopen kamers (en bedrijfsruimtes). INTERLIFE bevat wel voor 30% synthetische garens en is iets prijziger.

INTERLAND is verkrijgbaar in 67 levendige kleuren! INTERLIFE is verkrijgbaar in 40 kleuren.

7. Gemakkelijk te vervangen en mee te verhuizen

Een tapijttegel is zogenaamde ‘’modulaire vloerbedekking’’. Ze zijn dus in delen te leggen (tegels van 50 x 50 cm). Omdat de tapijttegels los te leggen zijn, zijn ze ook heel makkelijk te verwijderen.

Wanneer er ooit een tapijttegels beschadigd raakt - bijvoorbeeld door scherp speelgoed – dan is deze tapijttegels simpelweg op te pakken en te vervangen. We raden daarom altijd aan om een paar extra tapijttegels bij te bestellen.

Bestel deze extra tapijttegels in één keer om de garantie te hebben dat ze uit hetzelfde verfbad komen. Je voorkomt daarmee dat je later een extra tapijttegel besteld die niet precies dezelfde kleur heeft (omdat deze uit een nieuw verfbad komt).

Wanneer jouw kind naar een andere kamer verhuist is het ook gemakkelijk om de tapijttegels mee te verhuizen naar een andere kamer.

Bekijk nu alle tapijttegels

Producten uit dit blogbericht

Vince