ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5
gelasta-city-visgraat-rigid-click-marble-keuken.jpg

De voor- en nadelen van een PVC vloer in de keuken

Wanneer je je keukenvloer gaat vernieuwen kun je kiezen uit vele verschillende vloeren. Je wilt een mooie, onderhoudsvriendelijke vloer met een lange levensduur.

PVC vloeren zijn om veel redenen heel populair voor in de keuken, maar wat zijn nou precies de voor- en nadelen?

Hieronder vertellen we daar alles over:

Voordeel 1: Lange levensduur

Gelasta Pure keuken

De gemiddelde levensduur van een keuken is zo’n 20 jaar. De gemiddelde PVC vloer gaat nog langer mee, namelijk zo’n 20 tot 30 jaar (m.u.v. bouwmarktkwaliteit).

De levensduur van de vloer wordt vooral bepaalt door de dikte van de toplaag. De toplaag biedt namelijk bescherming tegen vlekken, krassen en slijtage.

Goede kwaliteit PVC vloeren hebben een toplaag van 0.30 tot 0.70 mm. Voor de keuken raden we een toplaag van 0.55 mm aan. Deze biedt namelijk meer dan voldoende bescherming.

Voordeel 2: Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

Een andere reden om een PVC vloer in de keuken te leggen is het onderhoudsgemak. Op de keukenvloer komen regelmatig vloeistoffen terecht, zoals water, sap, koffie, olie en vet. Daarnaast vallen er ook wel eens etensresten op de grond.

Wanneer er een PVC vloer in de keuken ligt zijn deze vloeistoffen en etensresten heel eenvoudig te verwijderen. Dit komt in eerste instantie door het gladde oppervlak. Verder is de toplaag niet alleen vuil- en vlekbestendig, maar ook waterbestendig.

Vuil en vloeistoffen zijn daarom heel eenvoudig te verwijderen met een stofzuiger en dweil. Het is daarbij meestal niet eens nodig om speciale schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Voordeel 3: Prettige vloer om lang op te staan

Solcora Classic Nuance keuken

Het kost vaak wel een uur om te koken. Je staat waarschijnlijk dus elke avond best lang achter het aanrecht. Wanneer er een koude, harde vloer ligt is dat natuurlijk niet echt comfortabel.

PVC vloeren voelen gelukkig relatief zacht aan, waardoor het dus aangenaam is om er langere tijd op te staan.

De vloer voelt ook warmer aan dan bijvoorbeeld tegels. Daarnaast is PVC uitermate geschikt voor gebruik van vloerverwarming dankzij de lage warmtedoorlaatweerstand en de goede warmtegeleiding.

Dat de vloer zachter is zorgt er ook voor dat voorwerpen als borden en glazen minder snel kapot vallen als ze op de grond vallen. Wanneer er een tegelvloer in de keuken ligt is de kans groter dat de borden en glazen kapot vallen.

Voordeel 4: Heel veel verschillende designs

Een ander groot voordeel van PVC vloeren in de keuken is het grote aantal verkrijgbare designs. PVC vloeren zijn er in heel veel soorten en maten. Je hebt heel veel verschillende houtlook PVC vloeren. Deze zijn verkrijgbaar in een standaardmotief, maar ook in een visgraatmotief of in Hongaarse Punt.

Daarnaast zijn er vele verschillende tegeldesigns, die heel geliefd zijn voor in de keuken (en badkamer). Je kunt kiezen tussen vierkante en rechthoekige tegels en er zijn PVC tegels met een standaard afmeting, maar ook met een XL-afmeting. De tegels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren.

Wanneer je de complete collectie bekijk van Dryback PVC en PVC Click, dan kun je zeker een design vinden dat precies aansluit bij jouw wensen.

PVC vloeren worden steeds realistischer en bootsen daarmee echte planken en tegelvloeren na. De meest realistische vloeren hebben natuurlijke kleuren met een matte afwerking, V-groeven en Register embossing.

We hebben eerder een overzicht gemaakt met PVC vloeren voor bij een zwarte keuken. Ook hebben we een algemeen overzicht met mooiste PVC vloeren voor in de keuken.

Nadeel 1: Niet volledig bestand tegen schade

Zoals vrijwel alle vloeren is PVC niet volledig bestand tegen schade. Ondanks de krachtige toplaag kunnen PVC vloeren beschadigd raken door vallende messen, borden en glazen.

Bij PVC vloeren is het gelukkig wel relatief eenvoudig om één strook of tegel te vervangen. Wanneer er in de toekomst ooit een strook of tegel beschadigd raakt door een vallend mes, dan is deze dus relatief eenvoudig te vervangen.

Nadeel 2: PVC vloeren zijn niet milieuvriendelijk

Coretec Authentics

PVC vloeren hebben dus heel veel voordelen, maar ze zijn niet milieuvriendelijk. PVC is niet biologisch afbreekbaar en het is moeilijk te recyclen.

Als je een milieuvriendelijke vloer in de keuken wilt leggen dan is marmoleum een geschikt alternatief.

Bekijk alle Dryback PVC of   Bekijk alle PVC click

Producten uit dit blogbericht

Vince