ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5
forbo-marmoleum-walton-eetkamer.jpg

De voor- en nadelen van marmoleum in de keuken

Linoleum vloeren – ook wel ‘’marmoleum vloeren’’ genoemd – zijn zeer geschikt voor de keuken.

In de 50's waren deze vloeren heel populair, maar dankzij de milieuvriendelijke eigenschappen en de mooie designs zijn marmoleum vloeren weer helemaal terug van weggeweest! We leggen dan ook regelmatig een nieuwe marmoleum vloer bij iemand in de keuken.

Hieronder vertellen we precies wat de voor- en nadelen zijn van een marmoleum vloer in de keuken:

Claim nu extra korting op marmoleum vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk alle marmoleum vloeren

Voordeel 1: Hele milieuvriendelijke vloer

Voor veel mensen is dit één van de belangrijkste voordelen. Marmoleum is gemaakt van natuurlijke materialen en daarom milieuvriendelijk.

De vloer wordt gemaakt van lijnzaadolie, dennenhars, gemalen kurkstof, houtmeel en minerale vulstoffen. De meeste van deze grondstoffen zijn hernieuwbaar, waardoor ze niet op de vuilnisbelt eindigen.

Ook is marmoleum aan het einde van de levensduur te verbranden zonder dat er schadelijke dampen vrijkomen.

Bekijk alle marmoleum vloeren

Voordeel 2: Hele lange levensduur

Nadat de vloer in de keuken is gelegd gaat deze nog heel lang mee. Veel fabrikanten voegen namelijk een beschermende coating toe aan de vloer.

Deze coating zorgt ervoor dat de vloer bestand is tegen krassen en slijtage, maar ook door verkleuring door de zon.

De gemiddelde levensduur van een marmoleum vloer is namelijk zo’n 40 jaar! Uiteraard moet het dan wel om goede kwaliteit marmoleum gaan - bijvoorbeeld van topmerken als Forbo.

Bekijk alle marmoleum vloeren

Voordeel 3: Goede weerstand tegen krassen en slijtage

Forbo marmoleum real professionele keuken

Omdat marmoleum van nature massief materiaal is biedt deze een goede weerstand tegen krassen en slijtage. Daarom zullen er niet zomaar krassen in een marmoleum vloer terechtkomen. De vloer blijft er daarom vaak nog langer mooi uitzien dan bijvoorbeeld vinyl vloeren.

Het is daarmee een hele geschikte vloer voor (professionele) keukens.

Bekijk alle marmoleum vloeren

Voordeel 4: Eenvoudig schoon te maken

Marmoleum vloeren zijn eenvoudig te schoon te maken.

Dankzij de natuurlijke materialen is de vloer antibacterieel. Dit betekent dat bacteriën zich dus niet zomaar kunnen vermenigvuldigen. Verder is een marmoleum vloer een volledig egale vloer. Dit maakt het makkelijk om vuil te verwijderen. Het vuil kan namelijk niet achter randen blijven hangen, zoals bij tegels bijvoorbeeld wel het geval is.

Hoewel linoleum vloeren niet waterbestendig zijn en dus niet tegen grote hoeveelheden water kunnen, kan het bijvoorbeeld gemakkelijk één keer per twee weken of per maand worden schoongemaakt met een grotere hoeveelheid water.

Claim nu extra korting op marmoleum vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk alle marmoleum vloeren

Voordeel 5: Veerkrachtige vloer

Dankzij de aanwezigheid van kurk in het linoleum ontstaat er een veerkrachtige vloer. Dit zorgt ervoor dat het veel prettiger is om gedurende een langere tijd op deze vloer te staan, bijvoorbeeld tijdens het koken. Daarmee biedt een marmoleum vloer in de keuken dus veel meer comfort dan een harde tegelvloer.

Dankzij de lage warmtedoorlaatweerstand is marmoleum ook heel geschikt voor gebruik van vloerverwarming. In combinatie met vloerverwarming biedt de vloer natuurlijk nog meer comfort.

Bekijk alle marmoleum vloeren

Voordeel 6: Betaalbaar

Over het algemeen is marmoleum iets voordeliger dan keramische tegels. Het is wel iets duurder dan vinyl, maar als we kijken naar het milieu, de praktische eigenschappen en levensduur is marmoleum beter.

Je koopt een marmoleum vloer voor zo’n 30 tot 50 euro per vierkante meter. Speciale marmoleum click vloeren zijn iets duurder, namelijk iets meer dan 50 euro per vierkante meter. Deze vloeren zijn wel gemakkelijk te leggen, waardoor er kan worden bespaard op de legkosten.

Wanneer de basisvloer in de keuken egaal is kan het marmoleum direct gelegd worden. Wanneer er oneffenheden in de keukenvloer zitten, dan moet deze eerst geëgaliseerd worden (zoals ook bij vinyl en PVC). Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke vloer iets duurder wordt.

Lees alles over de prijs van marmoleum per vierkante meter

Voordeel 7: De stijl van de 50’s

Marmoleum Click in keuken

We hebben de meest uitgebreide collectie marmoleum vloeren in Nederland. Onze collectie bestaat al uit meer dan 200 verschillende designs! Uiteraard zijn er veel moderne marmoleum vloeren met een beton- en marmerdesign en houtstructuur.

Wat marmoleum uniek maakt zijn de designs die aansluiten bij de stijl van de 50’s. Denk daarbij aan felle kleuren, maar ook aan geblokte vloeren die gelegd kunnen worden door twee kleuren marmoleum click te combineren.

Bekijk alle marmoleum vloeren

Nadeel 1: Gevoelig voor waterschade

Zoals we eerder aangeven is het mogelijk om marmoleum eens per twee weken of eens per maand schoon te maken met een grotere hoeveelheid water. Het is echter niet de bedoeling dat er gedurende een langere tijd water op de vloer blijft liggen.

Marmoleum vloeren zijn namelijk niet waterbestendig. Dit is ook de reden dat ze niet in de badkamer kunnen worden gelegd.

Voor normaal gebruik in de keuken is dit geen probleem. Wanneer er ooit een waterleiding in de keuken springt moet de vloer waarschijnlijk worden vervangen, maar gelukkig hebben we daar een verzekering voor.

Claim nu extra korting op marmoleum vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk alle marmoleum vloeren

Nadeel 2: De basisvloer moet 100% egaal zijn

Voor het leggen van marmoleum vloeren is een 100% egale basisvloer nodig. Wanneer het marmoleum over een basisvloer met oneffenheden wordt gelegd, dan tekenen al deze oneffenheden door.

Wanneer de vloer al helemaal egaal is kan het marmoleum direct gelegd worden. Wanneer er een oneffenheden in de basisvloer zitten moet deze worden geëgaliseerd.

Als de basisvloer moet worden geëgaliseerd nemen de kosten toe. Je betaalt namelijk voor het materialen en de vakmensen die komen egaliseren.

Bij andere vloeren – zoals PVC en vinyl – moet de basisvloer overigens ook 100% egaal zijn.

Bekijk alle marmoleum vloeren

Producten uit dit blogbericht

Vince