ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5
Gelasta Dolce Vita

Waarom tapijt op de trap leggen?

Wanneer er wordt gedacht aan het bekleden van de trap wordt er vaak direct aan tapijt gedacht. Het biedt namelijk veel voordelen, maar wat zijn deze voordelen precies?

Voordeel 1: Voelt heerlijk zacht aan

Gelasta Create trap

Je loopt waarschijnlijk meestal met blote voeten de trap op en af. Het is dan natuurlijk veel fijner om op een warme, zachte ondergrond te lopen dan op een koude, harde trap.

Voordeel 2: Veiligheid

Tapijt op de trap zorgt voor veiligheid. Vaak stormen kinderen de trap op en af, waardoor de kans op val- en slippartijen toeneemt. Wanneer er tapijt op de trap ligt wordt er voldoende grip geboden om niet te vallen – en als ze vallen dan vallen ze op een zachtere ondergrond.

Uiteraard zorgt het niet alleen voor meer veiligheid voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Je hebt gewoon een minder kleine kans om weg te slippen met een voet en daardoor te vallen. Bij PVC vloeren, vinyl of marmoleum op uitglijden iets groter.

Voordeel 3: Goede slijtvaste eigenschappen

Tapijt is over het algemeen heel slijtvast en daardoor bestand tegen intensief gebruik. Het is daarbij wel belangrijk om het juiste tapijt te kopen.

Wanneer een tapijt op de trap wordt gelegd worden de randen gebogen. De garens worden daardoor uit elkaar getrokken, waardoor er meer spanning op het tapijt komt te staan. Tapijten die trapgeschikt zijn kunnen deze spanning makkelijk aan.

Je herkent een trapgeschikt tapijt aan het PIT-symbool voor trappen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de trap in huis en de trap in bedrijfsruimtes.

Hieronder staan beide PIT-symbolen:

Polyamide garens zijn de sterkste en meest veerkrachtige garens. Veerkrachtige garens worden niet zomaar platgelopen. Je kunt dus heel lang genieten van een trapgeschikt tapijt van polyamide!

Om de levensduur nog verder te verlengen én om meer comfort te ervaren raden we aan om een goede ondervloer op de trap te leggen.

De populairste ondervloer voor op de trap is: Black Pearl 5 mm. Dit is een ondervloer van sponge rubber die zorgt voor meer loopgemak en een langere levensduur.

Bekijk alle ondervloeren voor de trap

Voordeel 4: Goede geluiddempende eigenschappen

Geen enkele vloer zorgt voor zo’n goede demping van contactgeluiden als tapijt. Over het algemeen dempen tapijten de contactgeluiden met zo’n 20 tot 30 dB. Dit zorgt er dus voor dat het veel minder goed te horen is wanneer er iemand de trap op of af loopt (of als kinderen de trap op of af stormen).

Als je je rust niet wil laten verstoren door een trap die veel geluid maakt, dan is tapijt de ideale keuze!

Wanneer het tapijt in combinatie met een ondervloer wordt gelegd zorgt deze voor een nog betere demping van contactgeluiden.

Voordeel 5: Veel verschillende designs

Desso Shades

Wanneer je op zoek bent naar een mooi tapijt dan heb je heel veel keuze. Tapijt is namelijk verkrijgbaar in uiteenlopende designs. Van effen tot vintage en van laagpolig tot hoogpolig. Je kunt kiezen uit honderden verschillende designs, waarvan er heel veel geschikt zijn voor op de trap.

Je kunt ervoor kiezen om de volledige trap te bedekken met tapijt, maar het is ook mogelijk om een traplopen of trapmatten neer te leggen. Je kunt van alle tapijten trapmatten op maat laten maken.

Bekijk alle tapijten

Vince