ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
 • Laagste prijsgarantie
 • Gratis verzending vanaf €300,-
 • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
 • ReviewSpot 9.2
 • Google reviews 4.9/5
mFLOR Solcora Rigid Click

Wat zijn Rigid Click PVC vloeren en wat zijn de voordelen?

PVC vloeren behoren tot de meest verkochte vloeren van dit moment. De vloeren zijn steeds moeilijker van echte houten vloeren of tegels te onderscheiden, ze hebben een hele lange levensduur, zijn gemakkelijk schoon te maken en zeer comfortabel.

De traditionele PVC vloeren – die we Dryback PVC of PVC lijm noemen – moeten worden verlijmd op een 100% egale basisvloer. Wanneer we één nadeel van PVC zouden moeten benoemen dat het dat deze verlijmd moet worden. Dit is namelijk vrij specialistisch werk en goede stoffeerders zijn steeds moeilijker te vinden.

Wat zou het mooi zijn als alle voordelen van PVC te combineren zouden zijn in een vloer die ook nog eens eenvoudig zelf te leggen is. Rigid Click PVC is deze vloer!

De voordelen van Rigid Click

Voor we precies vertellen wat Rigid Click is geven we aan wat de belangrijkste voordelen zijn:

 • Gemakkelijk en snel te leggen
 • Zelf leggen is een stuk goedkoper
 • Hele sterke en stabiele verbinding
 • Waterdichte klikverbinding (keuken en badkamer)
 • Rigid Click vloeren met onderlaag vangen lichte oneffenheden op
 • Rigid Click vloeren zijn mee te verhuizen

Wat is een Rigid Click verbinding?

Rigid Click vloeren – ook wel ‘’PVC Click’’ of ‘’Rigid Core’’ genoemd – bestaan uit meerdere lagen. De bovenste laag is een doorzichtige slijtlaag, die vaak 0.30 of 0.55 mm is. Deze laag biedt bescherming tegen vlekken krassen en slijtage.

Daarna komt vaak een laag met het design – meestal een houtlook of tegellook. Vervolgens komt de harde tussenlaag. Rigid betekent dan ook ‘’onbuigzaam’’.

Deze harde tussenlaag is doorgaans gemaakt van PVC en kalksteen en zorgt ervoor dat Rigid Click vloeren zeer stabiel zijn. Deze tussenlaag heeft een speciale klikverbinding die het makkelijk maakt om de vloer te leggen. Dit kliksysteem is vergelijkbaar met het kliksysteem dat we kennen van een laminaat vloer.

De vloer wordt zwevend gelegd

Dryback PVC vloeren worden dus verlijmd op de basisvloer. Ze zitten daardoor dus vast aan de basisvloer. Rigid Core vloeren worden zwevend gelegd. Dit betekent dat ze dus niet vastzitten aan de basisvloer.

Het voordeel hiervan is dat ze gemakkelijk gelegd kunnen worden zonder het gebruik van lijm. Ook zijn deze vloeren eventueel mee te nemen naar een andere huis bij een verhuizing.

Rigid Click vloeren met geïntegreerde onderlaag

PVC vloeren die verlijmd moet worden (Dryback) hebben een dikte van zo’n 2 tot 3 mm. Standaard PVC Click vloeren hebben een dikte van zo’n 4.0 tot 5.0 mm. PVC Click vloeren zijn iets dikker dankzij de geïntegreerde klikverbinding.

PVC vloeren moeten op een 100% egale basisvloer worden gelegd. De vloer mag dus geen oneffenheden zoals scheuren en bobbels bevatten. Deze tekenen namelijk door in het PVC. Dit geld voor Dryback PVC als voor standaard PVC Click.

Om een oplossing te bieden voor dit ‘’probleem’’ zijn er speciale PVC Click vloeren ontwikkeld. Deze vloeren hebben én het handige kliksysteem én een geïntegreerde onderlaag/ondervloer! Deze onderlaag/ondervloer zorgt ervoor dat lichte oneffenheden worden opgevangen.

Zo’n vloer kan dus eerder direct over de basisvloer worden gelegd, zonder dat deze eerst hoeft te worden geëgaliseerd. Dit scheelt natuurlijk tijd en geld!

Voorbeelden van populaire Rigid Click vloeren met geïntegreerde onderlaag zijn: Ambiant Silent Rigid Click, mFLOR Solcora en Moduleo LayRed.

Silent Rigid Click

Dat Rigid Click vloeren met een geïntegreerde onderlaag oneffenheden opvangen is pas één voordeel. Een ander voordeel is het dempen van contactgeluiden.

Omdat er een onderlaag onder het PVC zit – vaak van kurk of IXPE – worden contactgeluiden ook veel beter gedempt. Voorbeelden van contactgeluiden zijn loopgeluiden, geluiden van spelende kinderen en geluiden van vallende voorwerpen. Wanneer contactgeluiden worden gedempt is dat een groot voordeel. Dit zorgt namelijk voor een rustigere woon- en werkomgeving.

Voor appartementseigenaren wordt het vaak zelfs verplicht om contactgeluiden te dempen met 10 dB (ΔLlin). De PVC vloeren met geïntegreerde onderlaag voldoen meestal standaard aan deze norm.

Uiteraard is het ook mogelijk om contactgeluiden te dempen met een Dryback PVC vloer of een standaard PVC vloer in combinatie met een goede ondervloer. Bij Dryback PVC kan de Jumpax Classic 10 mm zorgen voor een goede geluiddemping en bij PVC click zorgt de Marathon Super hiervoor.

Is Rigid Click duurder dan Dryback PVC?

Over het algemeen is een Rigid Click vloer iets duurder in aanschaf dan een Dryback PVC vloer. De winst wordt vaak behaald bij de legkosten. Wanneer de Click vloer zelf gelegd wordt en het is niet nodig om de basisvloer te egaliseren, dan is de totaalprijs van een Click vloer al snel een stuk lager.

Bij een Dryback PVC vloer moet de Jumpax Classic 10 mm basisvloer namelijk altijd 100% egaal zijn. Het egaliseren van een vloer kost geld, net als het leggen van de daadwerkelijke vloer. Verder is er ook nog eens een schaarse aan goede stoffeerders. Dit zorgt voor hogere legkosten en langere wachttijden.

Het is een belangrijke reden om voor een Rigid Core vloer (met geïntegreerde onderlaag) te kiezen.

Bekijk alle PVC click

Vince