ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5
gelasta-allure-tapijt-grijs-bankstel.jpg

Welke kleur vloerkleed past bij mijn bankstel?

De kleur van een vloerkleed kan bepalend zijn voor de uitstraling van het interieur. Omdat een vloerkleed vaak bij een bankstel wordt gelegd, bepaalt de kleur van het bankstel ook welke kleur vloerkleed het beste is. De kleur van vloerkleed moet namelijk wel passen bij de kleur van het bank, omdat het anders voor onbalans zorgt.

Hieronder hebben we van alle populaire kleuren van bankstellen bepaalt welke kleur vloerkleden daarbij passen. Je weet daardoor welke kleur vloerkleed het beste bij het bankstel past, waardoor er een mooie match ontstaat.

Grijze bankstellen

Grijze bankstellen zijn populair, omdat het een tijdloze, neutrale kleur is. Daarom past een grijs bankstel in vele woonstijlen. Omdat grijs een neutrale kleur is, passen er allerlei kleuren vloerkleden bij.

Het is in eerste instantie natuurlijk mogelijk om er ook een grijs vloerkleed bij te leggen. De neutrale kleur van het bankstel past namelijk ook bij een neutrale kleur van het vloerkleed. Dit betekent ook dat een vloerkleed in de kleur wit, crème, beige en taupe bijpassend zijn.

Pastelkleuren, zoals lichtroze, lichtblauw, muntgroen of lavendel paars, passen daarom ook bij een grijze bank. Deze pastelkleuren zorgen namelijk voor een subtiele toevoeging van kleur, zonder dat deze te aanwezig zijn.

Wanneer je wel echt op zoek bent naar een levendig vloerkleed, dat echt opvalt in relatie tot het bankstel, dan kun je kiezen voor een contrasterende kleur. Populaire contrasterende kleuren zijn donkerblauw, donkergroen en bordeauxrood.

Voor een warmere interieur, zijn vloerkleden in een aardetint een goede keuze. Voorbeelden van warme kleuren die bij een grijze bank passen zijn bruin, terracotta, goud en karamel. Deze kleuren zorgen voor een warme en knusse huiselijke sfeer.

Zwarte bankstellen

Heldere kleuren kunnen zorgen voor een speels contrast met de zwarte bank. Voorbeelden van heldere kleuren zijn rood, geel, groen en blauw.

Verder past een vloerkleed in een andere zwart en grijstint ook goed bij een zwarte bank. Door een vergelijkbare kleur in een andere tint te gebruiken, ontstaat er een passend geheel dat zorgt voor een stijlvolle uitstraling.

Wanneer je een hele luxe uitstraling wil realiseren, dan kun je ook een vloerkleed met goud- en zilvertinten op de vloer leggen.

Beige bankstellen

In veel huishoudens is ook een beige bankstel aanwezig. Beige bankstellen zijn ook tijdloos, maar zorgen ook voor een rustgevende, ruimtelijke en luxe uitstraling.

Wanneer u op zoek bent naar een vloerkleed voor bij een beige bankstel, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een vloerkleed die ook een neutrale kleur heeft. Denk aan een beige vloerkleed, een wit vloerkleed of een grijs vloerkleed. Verder passen warme aardetinten natuurlijk heel goed bij een beige bankstel. Aardetinten, zoals bruin, karamel en zandkleur, zorgen voor luxe, rustige uitstraling.

Vloerkleden met zachte pastelkleuren, zoals pastel roze, lichtblauw en mintgroen, kunnen ook mooi bij een beige bank staan, omdat deze een kleuraccent toevoegen zonder dat deze teveel de overhand nemen.

Ook bij een beige bank kan een vloerkleed in een contrasterende kleur worden gelegd. Denk aan marineblauw, donkergroen en bordeauxrood. Deze opvallende kleuren leggen de nadruk op het vloerleed, waarmee een statement kan worden gemaakt. Zeker wanneer het een bijzonder vloerkleed is, kan dit heel mooi zijn.

Groene bankstellen

Wanneer u een groen bankstel heeft, dan passen er verschillende kleuren vloerkleden bij. Wit, crème, beige en lichtgrijs passen bij groen. Verder passen aardetinten heel goed bij groen.

Je kunt ook een bruin vloerkleed bij een groene bank leggen, omdat ze beide een natuurlijke uitstraling hebben. Samen zorgen ze voor een hele kalme uitstraling. Verder is geel een complimentaire kleur bij groen, waardoor een geel vloerkleed ook heel mooi is.

Verder kan een contrasterende kleur de nadruk leggen op het bankstel en het vloerkleed. Voorbeelden van mooie contrasterende kleuren op een groene bank zijn donkerblauw en donkergrijs. Verder is een zwart vloerkleed nog een hele mooie, chique optie.

Vince