ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
telefoon vloerbedekkingwebwinkel
Gratis advies0413-530200
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.2
  • Google reviews 4.9/5
vt-wonen-royal-dryback-polar.jpg

Welke PVC vloer lijkt het meeste op hout?

PVC vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride. Deze kunststof zorgt voor veel voordelen. PVC gaat namelijk lang mee, is bestand tegen water en gemakkelijk schoon te maken. Verder wordt PVC zo gemaakt dat het de uitstraling van echt hout heeft.

Door de populariteit zijn er vele honderden verschillende PVC vloeren te koop, maar welke is het moeilijkst te onderscheiden van een echte houten vloer?

Hieronder vertellen we hoe jij de meest realistische PVC vloer kunt vinden:

Natuurlijke kleuren met matte finish

De vloer die het meest op hout lijkt heeft een natuurlijke kleur, bijvoorbeeld eiken, licht eiken of donker eiken. Om deze kleuren nog echter te maken zijn deze vaak afgewerkt met een matte of extra matte toplaag. Deze toplaag zorgt ervoor dat er geen glans over de PVC vloer zit en dat deze dus meer op echt hout lijkt.

V-groeven zoals echte planken

Bij een echte plankenvloer zijn groeven zichtbaar tussen de planken. Deze groeven noemen we V-groeven.

De meest realistische PVC vloeren hebben ook V-groeven, waardoor ze dus lijken op echte planken. Sommige PVC vloeren hebben deze V-groeven slechts aan twee zijden (2V), maar de meest realistische vloeren hebben deze aan vier zijden (4V). Verder zijn er nog micro V-groeven. Dit zijn minder opvallende V-groeven.

Register Embossing voor de meest realistische uitstraling

PVC vloeren kunnen V-groeven hebben en een matte afwerking, maar worden pas echt realistisch als Register Embossing is toegepast. Bij Register Embossing loopt de zichtbare houtstructuur gelijk met de voelbare houtstructuur – zoals dat bij echte houten planken ook is.

Dankzij deze innovatieve techniek wordt het pas echt moeilijk om het PVC van hout te onderscheiden. De houtstructuur en noesten zijn dus niet alleen zichtbaar, maar ook echt voelbaar.

Overzicht van meest realistische PVC vloeren

Je weet nu dat de meest realistische PVC vloeren een matte (of extra) matte finish en V-groeven hebben en dat Register Embossing is toegepast.

Dankzij de populariteit van PVC worden er vele honderden designs aangeboden. Deze lijken niet allemaal evenveel op hout. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met de meest realistische vloeren, zodat het makkelijk is om een nieuwe vloer te vinden:

1. Gelasta City Register

Gelasta City Register Dryback PVC

City Register is een exclusieve PVC vloer van Gelasta met een scherpe prijs en een stoere, robuuste uitstraling! Deze vloer is verkrijgbaar in 4 houttinten: Oak Smoked Light, Oak Natural, Forest Oak Light en Oak Misty Grey.

De stroken hebben opvallende V-groeven aan vier zijden die zorgen voor een hele karakteristieke uitstraling. Verder zorgt Register Embossing voor een natuurgetrouwe uitstraling omdat de nerven en noesten zichtbaar en voelbaar zijn.

Dankzij de toplaag van 0.55 mm kan deze vloer intensief worden gebruikt, zowel in huis als in een bedrijf. Verder is de vloer ook heel leuk voor de keuken en badkamer.

Bekijk alle kleuren en bestel direct

Claim nu extra korting op onze PVC vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle PVC vloeren

2. Rigid Core XL Register PVC Click

Gelasta City Register Dryback PVC

Rigid Core XL Register PVC Click is een natuurgetrouwe vloer die verkrijgbaar is in 4 houttinten: Callisto Smoked Light, Callisto Natural, Callisto Grey en Callisto Smoked.

Het is een vloer met een geleefde structuur en relatief veel noesten. Dankzij de opvallende V-groeven zijn de kieren tussen de stroken goed zichtbaar.

Rigid Core XL Register is een PVC Click vloer met een kurklaag. Dankzij het handige kliksysteem is deze vloer gemakkelijk zelf te leggen. Omdat de vloer een kurklaag heeft kun je deze over lichte oneffenheden leggen.

Dankzij de toplaag van 0.55 mm wordt er een goede weerstand geboden tegen vlekken, krassen en slijtage. De vloer is leuk voor in huis, maar ook voor in bedrijfsruimtes.

Bekijk alle kleuren en bestel direct

3. Gelasta Artline Visgraat Dryback

Gelasta City Register Dryback PVC

Artline is een visgraat PVC vloer met een exclusieve uitstraling. Deze vloer is verkrijgbaar in 3 eikenkleuren: Premium Oak Mystic, Supreme Desert en Premium Oak Beige.

De extra matte toplaag versterkt de houtlook en zorgt ervoor dat deze vloer niet meer van echt hout te onderscheiden is. Dit wordt nog eens versterkt door de zichtbare en voelbare houtstructuur.

Dankzij de krachtige toplaag van 0.55 mm is deze vloer geschikt voor in huis, maar ook in uiteenlopende bedrijfsruimtes! Je kunt vertrouwen op een lange levensduur en veel onderhoudsgemak.

Bekijk alle kleuren en bestel direct

4. Coretec The Essentials 1800

The Essentials 1800 is een realistische vloer van Coretec, die verkrijgbaar is in 6 uiteenlopende houttinten. De kleuren hebben ook verschillende houtstructuren. Zo heeft Greystone Contempo Oak een geleefde houtstructuur, terwijl de houtstructuur van Baltimore Oak weer iets meer bescheiden is. Bij alle designs is de houtstructuur zichtbaar én voelbaar, dankzij het toepassen van Register Embossing.

Deze vloer is eenvoudig zelf in elkaar te klikken dankzij het handige kliksysteem. Dankzij de geïntegreerde kurklaag kan de vloer zelfs over lichte oneffenheden worden gelegd, waardoor de basisvloer niet hoeft te worden geëgaliseerd. Ook zorgt de kurklaag voor een uitstekende geluiddemping (geschikt voor appartementen).

Het is een topvloer voor in huis en voor in bedrijfsruimtes. De vloer kan ook in vochtige ruimtes worden gelegd, zoals de badkamer.

Bekijk alle kleuren en bestel direct

5. VT Wonen Royal Dryback

VT Wonen Royal Dryback PVC

Royal Dryback van VT Wonen is een hele exclusieve vloer die bijvoorbeeld geweldig is voor de monumentale panden en musea. Deze vloer is verkrijgbaar in de kleuren Polar en Roasted en heeft een uniek Royal-patroon.

De vloer is ontworpen door de designers van VT Wonen, waardoor deze voldoet aan de laatste woontrends. De houttinten en het unieke patroon zorgen voor een karakteristieke uitstraling!

De panelen hebben een afmeting van 61.0 x 61.0 cm en hebben micro V-groeven aan vier zijden. Deze subtiele groeven maken de vloer realistisch. Verder is er Register Embossing toegepast.

Dankzij de krachtige toplaag van 0.55 mm geniet je lang van deze vloer, die tevens zeer onderhoudsvriendelijk is. De vloer is in huis te leggen, maar ook in bedrijfsruimtes. Dankzij de weerstand tegen water en vocht kan deze ook in de badkamer worden gelegd.

Bekijk alle kleuren en bestel direct

Claim nu extra korting op onze PVC vloeren met de kortingscode ''vloer''. Bekijk nu alle PVC vloeren

Alle houtlook PVC Click of   Alle houtlook PVC

Producten uit dit blogbericht

Vince