• Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €300,-
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen*
  • ReviewSpot 9.1
  • Google reviews 5/5

Droog- en schoonloopmatten

Wilt u de inloop van vuil en vocht een halt toeroepen?! Ons assortiment biedt u verschillende deurmatten en schoonloopmatten van de merken Forbo en Hamat. In diverse kleuren, dessins en afmetingen verkrijgbaar:

Verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat

Droogloopmatten zorgen vooral voor het opnemen van vocht en dus voor droge schoenen. Schoonloopmatten zorgen vooral voor het verwijderen van vuil en dus voor schone schoenen.

De meeste droogloopmatten hebben ook een schoonloopfunctie en de meeste schoonloopmatten hebben ook een droogloopfunctie. Veel deurmatten uit onze collectie zijn dan ook droog- en schoonloopmatten, die dus zowel vuil onder de schoenen verwijderen als vocht opnemen.

De combinatie van beide functies zorgt voor de ideale deurmat.

Soorten droog- en schoonloopmatten

We hebben een hele uitgebreide collectie van allerlei soorten droog- en schoonloopmatten. Deze zijn te bestellen per strekkende meter, als standaard mat en als schoonlooptegel.

Per strekkende meter

Veel matten zijn verkrijgbaar op een rol. Ze hebben vaak één of meerdere breedtes, bijvoorbeeld 100 cm of 200 cm. U kiest een rolbreedte en geeft vervolgens aan hoeveel strekkende meter u nodig heeft. Een strekkende meter is één meter van de gekozen breedte.

Omdat onze droog- en schoonloopmatten per strekkende meter te bestellen zijn, kunnen ze heel eenvoudig op maat gemaakt worden. De mat is eenvoudig (via de achterzijde) op maat te snijden met een stanleymes.

De rubberen randen aan twee zijden zitten er alleen om transportschade te voorkomen en dienen ook te worden verwijderd met een stanleymes.

Standaard mat

Veel deurmatten die per strekkende meter te bestellen zijn, zijn ook in een standaard formaat te bestellen. De matten hoeven dus niet op maat te worden gesneden en zijn direct bij de deur te leggen.

De standaard matten zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen, waaronder 60 x 90 cm, 90 x 155 cm, 135 x 205 cm en 205 x 300 cm.

Schoonlooptegels

Dan zijn er ook nog schoonlooptegels. Deze zijn te vergelijken met tapijttegels, maar hebben dan een droog- en schoonloopfunctie. Deze tegels hebben doorgaans een afmeting van 50 x 50 cm en zijn eenvoudig te leggen.

Wanneer u een brede entree heeft, dan kunt u een deurmat per strekkende meter bestellen en meerdere banen van 200 cm naast elkaar leggen. Het is ook mogelijk om tegels te gebruiken. U kunt de entree zo breed maken als u wilt.

Omdat de entree modular gelegd wordt zijn er ook meerdere kleuren met elkaar te combineren en patronen te leggen.

Het voordeel van schoonlooptegels is ook dat als er ooit een tegel beschadigd raakt, dat deze eenvoudig te vervangen is. We raden daarom aan om altijd een paar extra tegels te bestellen.

Voor binnen en buiten

De meeste droog- en schoonloopmatten zijn geschikt voor binnen, maar er zijn ook matten die speciaal voor buiten gemaakt zijn. Deze matten vormen de eerste verdedigingslinie tegen het grove vuil. Deze matten hebben een speciale schraapfunctie die vuil en viezigheid van de schoenzolen haalt nog voor de bezoeker de drempel over gaat.

Vaak worden binnen- en buitenmatten gecombineerd. Nadat de buitenmat het grovere vuil heeft verwijderd, kan de binnenmat het fijnere vuil én vocht verwijderen. In de meest ideale situatie is de binnenmat 6 meter lang, eventueel in combinatie met de buitenmat.

Binnenmatten worden ook vaak in allerlei andere zones gelegd die veel te lijden hebben onder vuil en vocht. Dit zijn zogenaamde circulatiezones. Denk daarbij aan recepties, trappen, gangen en liften.