ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
Gratis advies
0413-530200

Marmoleum vloeren

Nu extra korting met code "VLOER"

De mooiste marmoleum vloeren staan op Vloerbedekking Webwinkel voor de laagste prijs. Onze collectie van topkwaliteit marmoleum bestaat uit zo’n 300 verschillende designs – van marmoleum met een betonlook, felle kleuren en houtstructuren.

Deze vloeren zijn gemaakt van natuurlijke materialen en daarom milieuvriendelijk, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Contactgeluiden worden gedempt en u maakt zorgeloos gebruik van vloerverwarming.

Marmoleum is extreem sterk en kan daarom intensief belopen worden. Het is een prachtige vloer voor in huis en allerlei bedrijfsruimtes. Bekijk nu onze complete collectie en bestel direct:

Bekijk alle marmoleum vloeren Top 10

Marmoleum click vloeren

Marmoleum click vloeren zijn gemaakt van HDF en kurk. De panelen hebben een handig kliksysteem, waarmee de vloer makkelijk en snel te leggen is.

Marmoleum stijlen

Marmoleum kleuren

Het ontstaan van marmoleum

Marmoleum is hetzelfde als linoleum. Linoleum is de oorspronkelijke naam van de vloer, die in 1860 werd uitgevonden. Marmoleum is de merknaam die Forbo - de grootste aanbieder van deze type vloeren - aan linoleum heeft gegeven.

Linoleum bestaat al sinds 1863

De oorspronkelijke naam van marmoleum is Linoleum. Tegenwoordig wordt het ook marmoleum genoemd, maar dit is de merknaam die Forbo aan linoleum gegeven heeft. Marmoleum en linoleum is hetzelfde.

Linoleum werd in 1863 uitgevonden door de Britse chemicus Frederick Walton. Het wordt gemaakt met een combinatie van natuurlijke ingredienten. Het hoofdingrediënt van linoleum is lijnolie. In het Latijns betekent linum (lijn) en oleum (olie), vandaar dat de vloeren linoleum heten.

Koninklijke Fabriek van Lijmen en Gelatine (KFLG)

Aan het begin van de 20e eeuw produceerde KFLG met het producten van linoleum vloeren. Het bedrijf – dat later bekend werd als Forbo - ontwikkelde een linoleum vloer met een marmerpatroon.

Deze vloeren werden ‘’marmoleum’’ genoemd. Deze marmoleum vloeren moesten het duurzame en milieuvriendelijke alternatief van marmeren vloeren worden.

De vloeren waren verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en hadden unieke designs, waaronder mozaïeken, (vuilverhullend) marmer en tegels. Vandaag de dag is linoleum – dat vooral bekend is als marmoleum – enorm populair.

Overal ter wereld populair

Het duurde niet lang voor marmoleum overal ter wereld populair werd. Niet alleen in huishoudens, maar ook in bedrijfsruimtes en openbare ruimtes, zoals scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen en gemeentehuizen.

De vloeren werden zo populair, dat deze echt overal terug te vinden waren! De vloer lag bijvoorbeeld in de Alcatraz-gevangenis in San Francisco, de dinerzaal van het Witte Huis, in het Kremlin en Buckingham Palace.

Hoewel de vloeren zich over de jaren verder ontwikkeld hebben, werden de vloeren populair om dezelfde redenen als nu. Marmoleum is representatief, duurzaam, milieuvriendelijk. antibacterieel en hygienisch.

Forbo

KFLG ging uiteindelijk over in Forbo - 's werelds grootste producenten van linoleum vloeren. Vandaag de dag worden de vloeren geproduceerd in Assendelft in Nederland, waar de grootste linoleumfabriek ter wereld staat.

Vloerbedekkingwebwinkel werkt al lang samen met Forbo en wordt gezien als een premium partner. We kunnen de vloeren dan ook voor de laagste prijs aanbieden én kunnen gratis stalen toesturen.

Waar wordt marmoleum van gemaakt?

Deze vloer wordt gemaakt van hernieuwbare, natuurlijke materialen, zoals lijnolie, dennenhars, gemalen kurkstof, zaagsels en minerale vulstoffen (zoals calciumcarbonaat). De rug is vaak gemaakt van jute of canvas. De kleuren zijn doorgaans toegevoegd via pigmenten.

De ingrediënten van marmoleum zijn in de basis nog steeds hetzelfde als vroeger. De vloer wordt – net als toen – gezien als een hele milieuvriendelijke vloer.

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

De m² prijs van een marmoleum vloer is iets hoger dan de m² prijs van bijvoorbeeld een vinyl vloer, maar door de lange levensduur heeft marmoleum waarschijnlijk een betere prijs-kwaliteitsverhouding.

De vloer heeft namelijk een levensduur van zo’n 40 jaar!

Wanneer we kijken naar de prijs voor elk jaar dat u kunt genieten van deze vloer, is het een relatief goedkope vloer. De aanschafprijs van de vloer is echter niet het enige waar u rekening mee houden moet bij het berekenen van de totale kosten.

Het marmoleum kan alleen op een 100% egale basisvloer worden gelegd. Wanneer de basisvloer niet egaal is, moet u rekening houden met de kosten voor het egaliseren van de vloer. U kunt de vloer kopen in onze webwinkel en ook door ons laten leggen. Uiteraard brengt dit ook kosten met zich mee.

We zijn de goedkoopste aanbieder van marmoleum vloeren en hebben een professionele, maar betaalbare legservice. Het totaalbedrag van een goede marmoleum vloer is daarom heel redelijk!

Hygiënische vloer met bacteriostatische eigenschappen

Dankzij de natuurlijke materialen heeft marmoleum bacteriostatische eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels, zich niet kunnen vermenigvuldigen.

Omdat deze bacteriën en schimmels zich niet kunnen vermenigvuldigen is het een hele hygiënische vloer. Daarom is deze vloer dan ook heel populair voor ruimtes waar hygiëne heel belangrijk is. Denk daarbij aan scholen, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en zorginstellingen.

Daarnaast is het natuurlijk dé ideale vloer voor de speelkamer in huis.

Marmoleum en het gebruik van vloerverwarming

U kunt zorgeloos gebruik maken van alle soorten vloerverwarming, zoals elektrische vloerverwarming of vloerverwarming op basis van water.

Volgens de algemene richtlijnen is bij een vloer met een warmtedoorlaatweerstand van minder dan 0.15 m² k/W zorgeloos gebruik te maken van vloerverwarming.

Marmoleum vloeren hebben een hele lage warmtedoorlaatweerstand van ver onder de 0.15 m² k/W. Deze vloeren zijn dan ook zeer geschikt voor gebruik van vloerverwarming. Het natuurlijke materiaal neemt snel de omgevingswarmte aan en laat voldoende warmte door. De vloeren zijn vaak niet dikker dan 2.50 mm.

Ook de dikkere marmoleum click vloeren – die vaak een dikte van 9.80 mm hebben – zijn zeer geschikt voor gebruik van vloerverwarming. Ze hebben ondanks deze dikte namelijk nog steeds een hele lage warmtedoorlaatweerstand van 0.017 m² k/W.

U ziet dan ook bij alle marmoleum vloeren het PIT-symbool voor gebruik van vloerverwarming staan.

Hypoallergeen

Linoleum is ook hypoallergeen. Dit betekent dat de vloer geen allergische reactie kan veroorzaken. De vloer heeft daarom een UK Allergy Seal of Approval keurmerk ontvangen van de British Allergy Foundation. De vloer is dan ook zeer geschikt voor mensen met gezondheidsproblemen en een allergie, zoals astma.

Marmoleum met vuilverhullende structuur

Veel marmoleum vloeren hebben een speciale, vuilverhullende structuur. Deze structuur, die op een marmerstructuur lijkt, zorgt niet alleen voor een goede uitstraling, maar ook voor het verbergen van vuil, zand, stof en gebruikerssporen.

De vloer is zeer onderhoudsvriendelijk. Dankzij het gladde oppervlak is vuil eenvoudig te verwijderen, maar het is natuurlijk niet mogelijk om de vloer altijd schoon te houden.

Dankzij de vuilverhullende structuur oogt de vloer ten minste altijd schoon!

5 verschillende gradaties

De vuilverhullende eigenschappen van de marmoleum vloeren van Forbo zijn verdeeld in 5 verschillende gradaties. Vloeren met geen vuilverhullende structuur krijgen een 1. Vloeren met een zeer vuilverhullende structuur krijgen een 5.

In deze brochure over vuilverhullende structuren staat van iedere kleur in hoeverre deze zorgt voor een camouflage van vuil, zand, stof en gebruikerssporen.

Verkrijgbaar op rol en als click panelen

De meeste marmoleum vloeren zijn verkrijgbaar op een rol, vaak met een breedte van 200 cm. Deze vloeren zijn eenvoudig per strekkende meter te bestellen. In dit geval is één strekkende meter één meter van de vloer op een breedte van 200 cm.

De vloer is ook verkrijgbaar in handige click panelen. Deze vloeren noemen we Marmoleum Click. Dit is een hele populaire vloer, omdat deze vloer eenvoudig (zelf) te leggen is. De panelen hebben namelijk een kliksysteem dat te vergelijken is met dat van een laminaat vloer.

Vele verschillende kleuren

Linoleum vloeren staan vooral bekend om de vele, leuke kleuren waarin deze verkrijgbaar zijn.

Omdat de vloer verkrijgbaar is op een rol – en dus in banen wordt gelegd – én in klikpanelen, zijn de kleuren eenvoudig met elkaar te combineren. Dit biedt een kans om een prachtige, unieke vloer te ontwerpen.

U kunt bijvoorbeeld de kleuren van uw bedrijf gebruiken of looppaden en zones creëren. Daarnaast biedt marmoleum de mogelijkheid om de verschillende vergaderruimtes op een kantoor een eigen kleur te geven.

De vloeren zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

 • Blauw
 • Bruin en beige
 • Grijs
 • Geel
 • Groen
 • Oranje
 • Paars
 • Rood
 • Wit
 • Zwart

 

Gratis stalen opvragen

De vloeren zijn dus verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en kleurtinten. Het kan moeilijk zijn om de kleur te beoordelen via het scherm van een laptop of telefoon. Daarom bieden we gratis kleurstalen aan.

Vraag maximaal 3 gratis stalen op door naar een marmoleum vloer te gaan en op ''staal aanvragen'' te klikken. Selecteer 3 kleuren, vul de gegevens in en klik op ''aanvragen''. Vervolgens sturen we de kleuren naar u toe, zodat u deze met eigen ogen kunt bekijken voor u een bestelling plaatst.

Waar kan marmoleum gelegd worden?

We verkopen heel veel marmoleum vloeren. Dankzij de natuurlijke materialen en de vele voordelen is het een hele populaire vloer, voor zowel in huis als bedrijfsruimtes.

In huis

Marmoleum vloeren kunnen vrijwel overal in huis worden gelegd, zolang ze niet worden blootgesteld aan grote hoeveelheden water.

Hieronder staan voorbeelden van ruimtes waar de vloer kan worden gelegd:

 • Woonkamer
 • Eetkamer
 • Keuken
 • Hal
 • Overloop
 • Slaapkamers
 • Speelkamer

 

In bedrijven

 • Kantoren
 • Winkels
 • Restaurants
 • Scholen
 • Zorginstellingen
 • Ziekenhuizen
 • Gemeentehuizen
 • Kinderopvang

 

Marmoleum vloer kopen?

U koopt uw nieuwe marmoleum vloer in onze webshop, omdat we de grootste aanbieder zijn van Nederland.

We zijn premium partner van Forbo en kunnen de vloeren daarom vaak onder de adviesverkoopprijs aanbieden. U ontvangt tijdens het afrekenen vaak zelfs nog een extra korting via de kortingscode ‘’vloer’’!

Voor u de vloer koopt kunt u eventueel gratis stalen opvragen. We sturen deze naar u toe, zodat u de kleuren met eigen ogen kunt zien. Ook staan we voor u klaar met persoonlijk advies én hebben we een professionele legservice.

Vince