Ondervloeren

Ondervloeren zijn de basis van een goede vloer. Ondervloeren kunnen eneffenheden uit de basisvloer halen en extra loopcomfort bieden. Daarnaast zorgen veel ondervloeren voor een demping van contactgeluiden.

Hieronder staan ondervloeren voor de verschillende soorten vloerbedekking. Selecteer de vloer waarvoor u graag een ondervloer wilt kopen:

Ondervloeren voor uiteenlopende vloeren

Onze collectie ondervloeren is zeer uitgebreid. We hebben vele soorten ondervloeren, voor allerlei soorten vloeren. Deze ondervloeren hebben we ingedeeld in verschillende categorien, zoals ondervloeren voor vinyl, voor PVC en voor marmoleum. U vindt daardoor heel eenvoudig een geschikte ondervloer.

Wat bij onze vloerbedekking geldt, geldt ook voor onze ondervloeren: we verkopen goede kwaliteit ondervloeren voor de scherpste prijs!

Haalt oneffenheden uit de basisvloer

Ondervloeren hebben vaak een licht egaliserende werking. Dit betekent dat oneffenheden, zoals bobbels, uit de vloer worden gehaald met de ondervloer. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een vinyl vloer strak komt te liggen, zonder dat deze oneffenheden doortekenen in het vinyl.

Omdat oneffenheden uit de basisvloer worden gehaald, heeft de vloer ook een langere levensduur. De egale ondervloer zorgt er namelijk voor dat er minder snel beschadidingen veroorzaakt worden aan de vloer, doordat langs de oneffenheden schraapt, de hogere delen die steken uit, waardoor eerst slijtplekken ontstaan.

Geluiddemdende ondervloeren (10 dB-eis)

Ondervloeren worden niet alleen gebruikt om oneffenheden uit de basisvloer te halen. Ondervloeren zorgen ook voor de demping van contactgeluiden, waardoor loopgeluiden minder goed te horen zijn (door de onderburen).

Appartementseigenaren worden vaak verplicht om te voldoen aan de richtlijnen voor geluidsreductie. Vaak legt een Vereniging van Eigenaren (VvE) op dat appartementseigenaren moeten voldoen aan de zogenaamde 10 dB-eis. Dit betekent dat contactgeluiden - dus de geluiden die naar beneden gaan - worden gereduceerd met ten minste 10 dB.

Veel ondervloeren uit ons assortiment voldoen aan deze 10 dB-eis waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in een appartement.

Ondervloeren met lage warmtedoorlaatweerstand

Ondervloeren met een lage warmtedoorlaatweerstand (lage R-waarde) kunnen gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. De R-waarde van een ondervloer wordt aangegeven in m² K/W. Hoe lager de R-waarde van de ondervloer, hoe meer warmte er wordt doorgelaten en dus hoe beter deze geschikt is voor gebruik van vloerverwarming.

De ondervloer mag in combinatie met de vloerbedekking geen hogere R-waarde hebben dan 0.15 m² K/W.