ONTVANG EXTRA KORTING IN DE WINKELMAND MET KORTINGSCODE "VLOER"!
afbeelding icoon mobiel gratis advies bellen 0413 530200

Vinyl vloeren

Nu extra korting met code "VLOER"

Vinyl vloeren zijn de ideale vloeren. Ze zijn betaalbaar, voelen warm en zacht aan, zijn onderhoudsvriendelijk, geluiddempend en waterbestendig.

We hebben een prachtige collectie vinyl vloeren van 300+ vinyl vloeren. Deze hebben allemaal een toplaag van minimaal 0.20 mm, waardoor ze een lange levensduur hebben.

Bekijk nu alle vinyl vloeren of bekijk vinyl vloeren op stijl, kleur en merken:

Alle vinyl vloeren TOP 10

Houttinten vinyl

Onze vinyl vloeren zijn moeilijk te onderscheiden van echte houten vloeren, maar bieden wel alle praktische voordelen. Bekijk alle houtlook vinyl vloeren of zoek op een specifieke houttint:

Stijlen vinyl

Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar in een design met rechte planken, maar ook met het exclusieve motieven en leuke patronen:

Steenmotief

In tegenstelling tot een echte beton- en tegelvloer, zijn deze vinyl vloeren warm en zacht, vochtbestendig en heel betaalbaar:

Vinyl kleuren

Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, die ieder voor een eigen uitstraling zorgen. De verschillende kleuren zijn ook te combineren, waardoor het mogelijk is om unieke vloeren te ontwerpen:

Persoonlijk Advies

Wij staan graag voor u klaar met persoonlijk advies. We helpen graag met het vinden van een geschikte vloer. We kunnen bijvoorbeeld advies geven over vloerverwarming, over geluiddemping en of uw basisvloer geschikt is of dat deze eerst vlak moet worden gemaakt.

Bel nu: 0413-530200

Direct iemand aan de lijn maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00

Vloerbedekkingwebwinkel De leggers

Ruimtes

We hebben onze vinyl vloeren ingedeeld op de ruimte waarvoor deze geschikt is, bijvoorbeeld omdat ze waterbestendig zijn en een goede slipweerstand hebben of omdat ze geschikt zijn voor bedrijfs- en openbare ruimtes:

Vinyl merken

​Onze collectie bestaat uit de vinyl vloeren van de beste merken. Van het Zwitserse Forbo tot de Nederlandse Gelasta en Ambiant. Bekijk nu alle merken:

Populaire vinyl collecties

De verschillende merken hebben vaak verschillende collecties, die bijvoorbeeld specifieke kenmerken zoals goede antislip eigenschappen hebben. Hieronder staan de populaire collectie van vele verschillende merken:

Overige vinyl vloeren

Wat is een vinyl vloer?

Vinyl wordt gemaakt van polyvinylchloride (PVC). Dit is hetzelfde materiaal dat gebruik wordt voor PVC vloeren, maar bij een PVC vloer is het materiaal hard en niet flexibel. PVC vloeren worden daarom gezien als harde vloeren, maar vinyl vloeren worden gezien als zachte vloeren. Ze bieden daarom meer loopgemak.

Het kunststof materiaal werd in 1838 toevallig ontdekt door Henri Victor Regnault. Pas veel later, in de 1960’s, ontstond er een ‘’vinyl revolutie’’. Vanaf dat moment werd deze vloer populair als vloerbedekking.

De vloer werd vooral populair door de lage prijzen, de goede slijtvastheid en het onderhoudsgemak, maar tegenwoordig zijn er nog veel meer voordelen!

Zeil vloeren

Vroeger werd deze vloer ook vaak ‘’zeil’’ genoemd. Het ''zeil'' van vandaag de dag zijn echter niet meer te vergelijken met de zeil vloeren van vroeger. De vloer biedt nog steeds dezelfde voordelen, maar de vloeren zijn veel beter geworden.

Deze vloeren zijn milieuvriendelijker geworden en bevatten geen natuurlijk asbest meer. Daarnaast is de vloer tegenwoordig waterdicht, waardoor het ook een hele goede vloer is voor de keuken en het toilet.

Novilon van Forbo

Sommige mensen noemen vinyl vloeren ook wel ‘’Novilon’’, maar Novilon is eigenlijk een merknaam van de Zwitserse producent Forbo. Dit is één van de bekendste aanbieders van deze type vloeren (en marmoleum vloeren).

Deze Novilon vloeren werden zo populair dat veel mensen dachten (en soms nog steeds denken) dat ‘’Novilon’’ een synoniem is voor ''vinyl''. De Novilon vloeren van Forbo worden nog steeds verkocht en wordt nog steeds gezien als één van de beste collecties!

Wat zijn de beste merken?

Interfloor Carbon Stone vinyl kleur 674 woonkamer

Forbo is met haar Novilon collectie niet de enige aanbieder van deze vloeren. We bieden de vloeren aan van de beste merken en hebben de meest uitgebreide collectie van Nederland.

Deze merken produceren vloeren van topkwaliteit en garanderen daarom een lange levensduur.

Deze aanbieders zijn:

 

Vele verschillende designs

Omdat deze vloeren enorm populair zijn worden er vele vloeren geproduceerd. Het aanbod wordt steeds beter en er komen steeds meer designs bij. De nieuwste designs staan altijd direct op Vloerbedekkingwebwinkel. In totaal bieden we meer dan 300 verschillende designs aan!

De designs krijgen ook een steeds betere uitstraling, bijvoorbeeld omdat er gebruik wordt gemaakt van V-groeven, voelbare structuren en een matte afwerking.

Zo zijn er betonlook vinyl vloeren die moeilijk te onderscheiden zijn van echt beton, vinyl vloeren met een tegelmotief die op echte tegels lijken en houtlook vinyl met de uitstraling van een echte plankenvloer.

Vinyl is goedkope vloerbedekking

De vloeren zijn niet duur. U koopt al een goede kwaliteit vinyl vloer - met een slijtlaag van ten minste 0.20 mm - voor zo'n 15 euro per m² (door inflatie kunnen prijzen stijgen). De dikte van de slijtlaag bepaalt deels de prijs, maar bijvoorbeeld ook de echtheid van het design (V-groeven en voelbare structuur).

Een belangrijke voorwaarde voor het kunnen leggen van deze vloer is dat de basisvloer 100% egaal moet zijn. Het egaal maken van de basisvloer kan met egaliseermiddel of met een ondervloer speciaal voor vinyl. Het laten egaliseren van de basisvloer en een aanschaffen (en laten leggen) van een ondervloer kost natuurlijk extra geld. Houd hier rekening mee bij het berekenen van de kosten.

De slijtlaag en levensduur van de vloer

Eén van de belangrijkste onderdelen van de vloer is de slijtlaag. Deze slijtlaag bepaalt namelijk voor een groot deel hoe lang de vinyl vloer mee gaat.

Budget vinyl vloeren hebben een toplaag van slechts 0.15 tot 0.20 mm, terwijl goede kwaliteit vinyl vloeren een toplaag van zo'n 0.20 tot 0.70 mm hebben. Voor huishoudelijk gebruik biedt een toplaag van zo'n 0.20 tot 0.40 mm voldoende bescherming tegen vlekken, krassen en slijtage.

Goede kwaliteit vloeren hebben een lange levensduur van 10 tot 20 jaar!

Waar kan een vinyl vloer gelegd worden?

De vloeren zijn heel veelzijdig en kunnen in vrijwel alle ruimtes gelegd worden, zowel in huis als in bedrijfsruimtes.

In huis

Het is bijvoorbeeld een hele mooie vloer voor:

 • Woonkamer
 • Eetkamer
 • Hal
 • Overloop
 • Slaapkamers
 • Werkkamer

 

In bedrijven

Daarnaast wordt deze vloer vaak in bedrijfsruimtes gelegd, zoals bijvoorbeeld:

 • Kantoren
 • Winkels
 • Restaurants
 • Scholen
 • Verzorgingstehuizen
 • Kinderdagverblijven
 • Ziekenhuizen
 • Gemeentehuizen

 

Gebruiksclassificatie wonen en werken

Het is bij het kopen van een vinyl vloer wel héél belangrijk om naar de gebruiksclassificatie te kijken. De vloeren kunnen geschikt zijn voor woongebruik, projectgebruik en industrieel gebruik.

Daarbij wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen ‘’licht woongebruik’’, ‘normaal woongebruik’’ en ‘’zwaar woongebruik’’ en "licht projectgebruik’’, ‘normaal projectgebruik’’ en ‘’zwaar projectgebruik’’. De classificatie van een vloer moet passen bij de ruimte waarin deze gelegd wordt.

Voor een intensief belopen bedrijfsruimte moet de vinyl vloer dus de classificatie zwaar woongebruik (of hoger) hebben. Voor een vloer die in de slaapkamer wordt gelegd is de classificatie ‘’licht woongebruik’’ voldoende.

Let op! Het is natuurlijk mogelijk om een vloer met een hoge classificatie in een kleinere kamer te leggen. Het is niet mogelijk om een vloer met een te lage classificatie, bijvoorbeeld ‘’licht woongebruik’’, in een intensief belopen bedrijfsruimte te leggen.

Vinyl voor in de badkamer

Interfloor Carbon Stone vinyl kleur 674 woonkamer

Vinyl vloeren zijn bestand tegen vocht (en waterdamp) en kunnen dus ook in vochtige ruimtes worden gelegd. Deze vloeren zijn daarom populair voor in de badkamer. Vinyl is niet alleen waterdicht, maar voelt ook warm en zacht aan.

Omdat de vloer waterbestendig is, kunt u deze ook in de badkamer, keuken het toilet leggen. Wanneer de vloer in de badkamer wordt gelegd, moet deze worden afgewerkt met waterdichte kit.

Let op! Het is niet mogelijk om deze vloer in de doucheruimte te leggen, omdat het materiaal niet continue blootgesteld mag worden aan water. Uiteindelijk zal de vloer namelijk loslaten.

Slipweerstand R10, R11 en R12

Voor in de badkamer adviseren we om een antislip vinyl vloer te kopen. Dit zijn vloeren met een slipwaarde van R10, R11 of zelfs R12. Voor de badkamer raden we een vloer aan met (ten minste) antislipwaarde R10. 

We hebben ook speciale veiligheidsvloeren, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor professionele keukens, doucheruimtes, sauna's en zwembaden.

Leggen op een egale basisvloer

Voor een vinyl vloer kan worden gelegd, moet de basisvloer helemaal egaal zijn. De basisvloer mag géén oneffenheden bevatten, zoals bobbels en scheuren. Deze oneffenheden tekenen namelijk door in het vinyl.

De vloer kan op twee manieren egaal worden gemaakt: het egaliseren van de vloer of het gebruiken van een ondervloer voor vinyl. Bij het egaliseren van de vloer wordt er egalisatiemiddel op de basisvloer gesmeerd. Daarmee wordt er een nieuwe vlakke laag aangebracht op de basisvloer, waarop de vinyl vloer kan worden gelegd.

Het is ook mogelijk om een ondervloer voor vinyl te gebruiken. De beste ondervloer voor vinyl is de Floorfixx Fini. Deze ondervloer zorgt voor een nieuwe, egale ondergrond waarop het vinyl kan worden gelegd.

Langere levensduur door droog- en schoonloopmatten

U kunt de levensduur van de vloer verlengen door een goede droog- en schoonloopmat bij de voordeur te leggen. Zandkorrels kunnen er namelijk voor zorgen dat de toplaag sneller slijt, waardoor het beter is om zand buiten de deur te houden.

Verder kan de levensduur verlengd worden door vloerbeschermers onder meubels te plakken en voorzichtig te zijn met naaldhakken.

Gemakkelijk (zelf) te leggen

Vinyl worden meestal verkocht op een rol met een breedte van 200 cm en 400 cm. Het voordeel is dat de vloer los te leggen is tot 40 m² zonder deze te verlijmen - tenzij er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming en bureaustoelen óf als deze vloer in de badkamer wordt gelegd.

Dit scheelt een hoop gedoe en voorkomt hoge legkosten, waardoor de vloer uiteindelijk ook een stuk goedkoper is dan andere vloeren die wel moeten worden verlijmd. Om de eventuele naden af te werken plaats u dubbelzijdige tape in het midden van de naden.

Warmtedoorlaatweerstand en vloerverwarming

In principe zijn alle vinyl vloeren geschikt voor gebruik van vloerverwarming – ze zijn vaak zelfs zeer geschikt voor gebruik van vloerverwarming. Vinyl is namelijk relatief dun én heeft een hele lage warmtedoorlaatweerstand. De warmtedoorlaatweerstand ligt vaak ver onder de 0.15 m² k/W. Dit is volgens de richtlijnen de (zachte) grens voor het gebruik van vloerverwarming.

In combinatie met vloerverwarming biedt een vinyl vloer nog meer loopgemak. De vloer voelt al warm en zacht aan, maar in combinatie met vloerverwarming natuurlijk nog meer. Het is daarom prettig om met blote voeten over deze vloer te lopen.

Let op! Voor gebruik van vloerverwarming moet de vloer volledig verlijmd worden. De warmte van de vloerverwarming kan er namelijk voor zorgen dat het vinyl gaat bobbelen – als de vloer niet verlijmd is op de basisvloer.

Goede geluiddemping (ΔLw en ΔLlin)

Vinyl vloeren zorgen voor een relatief goede demping van contactgeluiden. Voorbeelden van contactgeluiden zijn loopgeluiden, geluiden van dichtslaande deuren en geluiden van spelende kinderen. De geluiddempende eigenschappen zorgen daarmee dus voor een rustige woon- en werkomgeving.

De demping van contactgeluiden wordt weergegeven in twee verschillende normen: ΔLw en ΔLlin. ΔLw is de internationale norm en ΔLlin is de Nederlandse norm.

De Nederlandse norm - dus ΔLlin - is strenger dan de internationale norm. Het verschil tussen de internationale en Nederlandse norm is zo'n 11 dB. Wanneer de internationale norm een geluidsreductie van 20 dB heeft, dan dempt deze maar 11 dB volgens de Nederlandse norm.

Appartementseigenaren en de 10 dB-eis

Vaak moeten appartementseigenaren voldoen aan de 10 dB norm van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit gaat om de Nederlandse norm.

Het kan dus lijken alsof de vloer contactgeluiden dempt met meer dan 10 dB, terwijl dit de internationale norm is en niet de Nederlandse norm.

Vinyl vloeren zijn onderhoudsvriendelijk

Forbo Novilon Viva Beton speelkamer kind

Een belangrijke reden om voor dit type vloer te kiezen is het onderhoudsgemak. De vloeren hebben geen speciale behandeling nodig en zijn gemakkelijk schoon te maken dankzij het gladde oppervlak. Vuil is eenvoudig te verwijderen met een stofzuiger en vlekken zijn weg te vegen met water (en een goedgekeurd schoonmaakmiddel).

Vinyl vloer kopen?

U koopt uw nieuwe vinyl vloer in onze webwinkel omdat we de goedkoopste aanbieder zijn. U krijgt vaak zelfs nog een mooie extra korting tijdens het afrekenen met de kortingscode ''vloer''!

We verkopen de vloeren van de beste merken. Omdat we premium partner zijn van deze merken kunnen we gratis stalen toesturen. U kunt de vloer dus met eigen ogen bekijken.

We zijn niet alleen de goedkoopste aanbieder, maar hebben ook een goede klantenservice. We staan dan ook voor u klaar met persoonlijk advies. Ook kunt u de vloer laten leggen door onze vakkundige stoffeerders.

Vince